Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Atatürk’le aldatmak!

  • 29.10.2018 00:00

 Bu sene de göstere göstere geldi 29 Ekim...

Önce apar topar bir Atatürk kitabı yazma yarışı başladı.
Çünkü emek aslanın ağzındaydı. Zira memlekette gazeteler bile kâğıt bulmakta zorlanıyordu. Erken kalkıp soluğu matbaada alanın  kitabı basılacaktı...
İpi önce göğüsledi diye, Vahdettin'in hatıratının yalan olduğunu bile bilmeyen adamların yazdığı Atatürk kitaplarını Migros kasalarındaki tıraş bıçaklarının yanına dizdiler.
Yetmedi, Tarih kitabı olduğu halde içinde tek bir dip not bile olmayan ve 39.90'dan satılan bu kitapları almanın her Atatürkçü'nün edinmesi gerektiği fetvasını verdiler. Hatta hatta müfredata alınıp okullarda okutulmalıydı bu şaheserler!
Ardından Danıştay'ın aylar öncesinde aldığı Andımız kararını Cumhuriyet Bayramı öncesindeaçıklayıp kazanın altındaki ateşi harlattılar.
Şimdi de yapılmasın diye seçilmiş hükümete ültimatom veren dinozorların yeni havalimanına isim önerisini dinliyoruz.

***

Peki, nedir Atatürk'le alıp vermedikleri? Niçin eldivenden merdivene her güncel tartışmayıAtatürk üzerinden yürütüyorlar?
Atatürk'ü çok sevdikleri için mi?
Sanmıyorum. Zira sözünü ettiğimiz takıntı böyle duygusal bir zeminde gelişseydi, Atatürk'ü bu kadar eğip bükmezlerdi... Onu olmadığı gibi göstermeye çalışmazlardı... Destekledikleri askeri darbelere, kirli ittifaklara, gazete ve kitap satışlarına, program reytinglerine Atatürk'ü aletetmeye kalkmazlardı... 'i ve icraatlarını dönemin kendi gerçekliği içinde değerlendiren tarihçileri, gazetecileri "Atatürk düşmanı" ilan etmezlerdi.
Baksanıza, İlber Ortaylı gibi deha seviyesinde bir tarihçiye bile Atatürk'ün Samsun'a çıkmasını stratejik olarak doğru bulmadığını söylediği için günlerdir saldırıyorlar.

***

Evet, sorunun cevabı belli. 'ın "Hazineden geçinmeli" dediği liyakatsizler gibi bunlar da "Atatürk'ten geçinmeliler..." 
Ya da 'ün "Allah'la aldatanlar" diye tarif ettiği din simsarları gibi, "Atatürk'le aldatanlar." 
Ama devirleri bitti!
Çünkü bu halk Atatürk'ün vefatının hemen ardından başlayan istismarda kendine biçilenrolün ne kadar kof olduğunu gördü. Bu suni tartışmanın yalnızca Atatürk'ten geçinenlereyaradığını anladı.
Atatürk'le aldatanların simetrisindeki birkaç takıntılı dışında kimsenin Cumhuriyet devrimininönderiyle, 'nin kurucu lideriyle bir sorunu yok.
Niye olsun!
Bırakın bağırıp çağırsınlar.
Siz 95'inci yılını, 'daki sıkıcı resepsiyonlar yerine dev bir eserin, dünyanın en büyük havalimanlarından birinin açılışında kutlayacak olan Cumhuriyetimizle gurur duyun.
Çünkü övünmek, çalışmak, güvenmek böyle olur.
Kutlu olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums