Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Ne çektin be Atatürk!

  •  

 Adama, "karın kendisini yumrukladığın için sana dava açmış" diyorlar...

Arkadaş cevaben, Atatürk'ün Türk kadınının çağdaşlaşmasına yaptığı katkıyı anlatıyor.
"Atatürk değil sen dövmüşsün" diyorlar, bu kez de Gençliğe Hitabe'yi okuyor...
Bir diğeri, Şevket Süreyya'nın, Yakup Kadri'nin, Adrew Mango'nun, Attila İlhan'ın ya da diğer dört başı mamur  kitapları hadi neyse de... kapağına Atatürk'ün imzasını attığı kendi kitabını satın almanın vatandaşlık görevimiz olduğunu söylüyor.
Hatta daha ileri gidip, tevazuu falan dert etmeden, kendi yazdığı kitabınmutlaka okullarda okutulması gerektiğini belirtiyor.
Gazetesi de bu kutsal promosyona katılıyor, yıllık plus abone olana "" kitabının "ücretsiz" olduğunu duyuruyor.
İpek Çalışlar Yılmaz Özdil'den önce davranıp Atatürk kitabını yaz sonunda çıkartmıştı, bakalım kasıma kadar sırada kimler var...

***

Bu tabloya dışarıdan bakan birisi, Atatürk'ün Türk toplumunda her yönüyle tanındığını ve anlaşıldığını düşünür değil mi?
Ama ne yazık ki yaşadıklarımız, bu faaliyetlerin bugüne değin tam tersi sonuçlara yol açtığını gösteriyor.
15 Temmuz'da gördük ki, "Atatürkçü" diye sırtımızı dayadığımız ordumuzunkomuta kademesinin yarısı 'cü çıktı.
O gece Çengelköy'de daldan erik salar gibi sivil vatandaşları toprağa serenler de Atatürkçülüğün kalesi denilen Harbiye'nin öğrencileriydi.
Sivil toplum örgütlerinde sosyal medyaya kadar ne kadar kripto FETÖ'cü varsa, pek çoğu bugün kendini "Atatürkçü" diye gizliyor.
Duruşmalarda kendilerini "Kemalistim" diye savunuyorlar.

***

Bu istismarın sebebi elbetteki, uzun yıllar önce aramızdan ayrılan Atatürk değil... Hayal kırıklığına neden olanlar, onu bugünkü siyasi pozisyonlarına uygun olarak yeniden yaratanlar, konuşturanlar...
Kendilerine yönelik her türlü eleştiriyi Atatürk'e endeksleyip savuşturmaya çalışanlar...
Bu yüzden de en çok kızdıkları şey, Atatürk'ün hayatına ve pratiklerine uygunşekilde, kutsallaştırılmadan bir devrimci ve devlet adamı olarak icraatlarıyla kritik edilmesi.
Çünkü onlara lazım olan Atatürk değil her kalıba soktukları ruhu.
Üstelik sadece 39.90'a!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums