Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Dolarla düşüp kalkanlar

  • 10.08.2018 00:00

 Son beş yılda selam verdikten sonra konunun dolara gelme hızı, kurun yükselişini aratmıyor.

Hepimiz, Tahtakale dövizcileri gibi, ellerimizdeki telefonlarla saniyesi saniyesine dolar kurunu birbirimize aktarıyoruz.
Vatandaşın bu halini "Doların mı var ki" diye aklınca tiye alanlar yanılıyorlar.
Çünkü ülkenin derdinin hepimizi germesinden daha doğal, insani, medeni bir durum olamaz.
Bizler, üretim ilişkilerine katkımız farklı seviyelerde olsa da, bu ekonominin birer ortağıyız. Ondan eksilen bizden eksilir. Dolaylı etkilerini hissedeceğimiz bir dert varsa da konuşuruz.
Kaldı ki bu ilgi, doların sürekli gündemde kalıp bir yatırım aracıymış gibialgılanmasına yol açsa da bu müzmin sorunun net şekilde algılanmasına da yarıyor. Ki bu da yarısını rakamların yarısını da toplumsal psikolojininbelirlediği ekonomik krizlerle mücadelede en etkili silah.

***

Çıkın sokağa sorun.
Siyasi görüşleri farklı olsa da vatandaşlar, son günlerdeki döviz hareketliliğinin"asıl nedenine" dair büyük oranda hemfikir.
Aklı başında herkes doların yükselişinde, casus Brunson'ın bırakılmaması ya da ekonomi politikalarındaki tercihler dışında dış faktörlerin daha belirleyiciolduğunu kabul ediyor.
Dolarla düşüp kalktığımız bu gündemde, "ayakta kalmaya çalışanların"hikâyesi üç aşağı beş yukarı böyle...
Son derece ciddiyiz yani.

***

Bir de dolar yükseldikçe sırıtarak alçalmaya başlayanlar var.
Komedileri ibretlik.
Dolar gündemimize, gizleyemedikleri bir sevinçle, sırıtarak dalıyorlar.
Millet de, kalelerine giren topa "gol" diye sevinecek kadar sürünen bu faydasızları rakip, yabancı görünce basıyor kalayı tabii ki. Bense acı acı gülümsüyorum daha ziyade.
Dün de onlardan biri, ünlü bir mankenimizle evliliğinden sonra adı daha bir duyulan  sağ olsun bizimle dertleniyordu.
"Eğer doların düşmesini istiyorsanız, papazı bıraktığınız gün 'yı, Enis Berberoğlu'nu ve diğerlerini de bırakın!" Evet, doların düşmesini istiyoruz Mirgün Bey. Hatta üstüne seni de verelim, tabii sen de bizler gibi dolarındüşmesini istiyorsan.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums