Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Katilimizi tanıyoruz!

  • 3.02.2018 00:00

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçtiğimiz günlerde Suriye'de otuz günlük insani ateşkes ilan etti.

Kararda özellikle rejimin sivil katliamı yaptığı Doğu Guta, Yarmuk, Fua ve Kefraya'daki kuşatmaların kaldırılmasına odaklanılıyor.
Ne var ki Suriye deyince ABD'nin hassasiyeti tüm dünyadan farklı.
Kararın hemen ardından kameraların karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ın sözleri bunun kanıtıydı:
"Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye, BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz."

***

Oysa Bayan Nauert, Türkiye içindeki kimi çevrelere de "umut" olan tavsiyesini kendisine saklamalıydı. Zira kararda ateşkes kapsamıyla ilgili şu ifadeler yer alıyordu:
"Suriye'deki DEAŞ, el- Kaide, Nusra Cephesi ve BMGK tarafından belirlenen diğer terörist gruplar ile bunlarla bağlantılı birey ve gruplara yönelik askeri operasyonlarsa ateşkes kapsamı dışında..."
Ve sözü edilen BM'nin İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin 7 Şubat tarihli "Suriye'ninkuzeybatısındaki son gelişmeler" konulu raporunda da, Türkiye'nin Afrin'de operasyon yaptığı PKK-YPG'nin terör eylemleri ayrıntılarıyla sıralanıyor...
Örgütün sivilleri canlı kalkan yapması, çocuk yaştakiler ve yaşlılar dahil Afrinlileri zorla silahaltına alması, zorunlu göç, sivil katliamları vs...
PKK-YPG ile ilgili tüm bu veriler, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) gibi kurumların raporlarıyla da uyumlu.

***

ABD'nin BM'yi kalkan yapmaya çalıştığı teröristleri, geçtiğimiz gün 8 Türk askerini şehit ettiler. Ağır yaralılarımız da var.
PKK-YPG'nin kullandığı silahların, tünel yaptıkları iş makinelerinin ve hatta "istihbaratın" bile ABD'den gittiğini bilmeyen yok...
Bakalım, ABD Dışişleri'nin çokbilmiş sözcüleri, meşru bir taraf gibi üzerlerinden BM kararını değerlendirdiği YPG'nin bu son terör eylemiyle ilgili bir açıklama yapacak mı?
Haklısınız, yapsa bile muhtemelen YPG'nin bir terör örgütü olup olmadığına dair ellerinde yeterli istihbarat olmadığını söyleyen CHP'li Selin Sayek Böke'den fazlasını söylemez.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums