Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Almanya Türk öğretmenleri tartışırken...

  • 26.08.2017 00:00

 "Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı fazla nazik davrandığını" söyleyen Yeşiller Partisi Eş Başkanı  dün de iş başındaydı.

Özdemir, bu kez de haftalık  gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'den gelen öğretmenlerin Alman okullarında ders vermesine karşı olduğunu söyledi.
Özdemir'in anavatanına karşı bu kadar kini ve öfkeyi nasıl biriktirdiğinin üzerinde eminim psikiyatrların söyleyecekleri vardır.
Ama benim Özdemir'in çıkışını hatırlatmamın nedeni, bu çıkışının dünkü Alman okullarıyla ilgili önerimin üzerine gelmiş olması. Evet, Türkiye uluslararası hukukun mütekabiliyet ilkesini  hükümetine karşı da uygulamaya koymalı. Ve ancak sömürge ülkelerinde benzerine rastlanan Alman okullarını mercek altına almalı.
Bu tavır, Alman devletini Özdemir gibilerinin dümen suyunda oyuncağa çeviren  yönetiminin daha dikkatli davranmasını sağlayacaktır...
Hem de "Erdoğan'ın kültür savaşına Almanya'da yer yok" şeklinde açıklamayapan bazı lara karşı iyi bir cevap olacaktır.

***

Kangaldan polis köpeği olur mu?
Olmaz!
Çünkü bu işin, uygulamayı savunan yetiştiricilerin söylediği gibi "yerlilikle ve millilikle" bir alakası yok.
Ayrıca köpekler için de önemli olan irilik ve güçten ziyade işlevi.
Kurt köpeklerinin tüm dünyada polis tarafından kullanılmasının nedeni de bu işe en uygun tür olmaları. Çünkü zekâsı ve yetenekleri farklı olan köpeklerin her biri başka bir işlevselliğe sahip.
Sanırım yerli ve milli kavramının suyunu çıkartmaya, içini boşaltmaya başladık.

***

Tecavüz gurusu ve müritleri
Bizler  örgütlenmesiyle mücadele ederken, dünyanın çeşitli yerlerinden sapkın tarikatlara dair çarpıcı haberler geliyor.
'ın önde gelen gurularından kabul edilen ve 50 milyon takipçisi olduğu söylenen Gurmeet Ram Rahim Singh'in tecavüzden suçlu bulunduğu bildirildi.
Savcılık yaptığı açıklamada, Singh'in 2002'de Sirsa kentindeki inziva yerinde 2 kadın takipçisine tecavüzden suçlu bulunduğunu belirtti.
Singh'in tutuklanması üzerine ülkede binlerce insan sokağa çıktı... Ama yanlış anlaşılmasın, bu kepazeliğe yıllardır müsaade edildiği için değil, Guru'ların gözaltına alınmasına tepki vermek için!
Göstericiler resmi binaları, tren istasyonlarını ateşe verdi. Çıkan olaylarda şu ana dek 29 kişinin hayatını kaybettiği, en az nin yaralandığı belirtiliyor.
Bakalım Hindistan bu kadar sapıkla nasıl mücadele edecek?
Türk hükümeti, FETÖ deneyimini kendileriyle paylaşmalı. Zira bu tarz toplumsal urlar, tüm insanlığın ortak problemi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums