Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Başarsalardı 15 Temmuz sonrası ne olacaktı?

  • 16.08.2017 00:00

 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan Cumhurbaşkanı'nın Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın duruşmalardaki ifadelerini dikkatle takip ediyorum.

Evet, inkâr etmiyorum meseleyi şahsileştirdim de.
Zira savunmasında "darbeyi bir ay önce dillendirenler vardı" diyen Yazıcı'nın bizzat kendisi de bu "dillendirenlerdendi." 15 Temmuz'dan kısa bir süre önce pek çok yayın yönetmeninin olduğu Cumhurbaşkanlığı uçağında hakkımda savurduğu tehditleri unutmadım.
Daha önce de yazmıştım. Bu beyefendi Afrika seyahatinden dönerken uçaktaki gazetecilere "darbe yapacağız ama merak etmeyin size bir şey yapmayacağız. Fakat o Melih'i bizzat ben alacağım" diye "şakalar" yapmıştı.
Olayı, 15 Temmuz darbesi sonrasında arayan birkaç yayın yönetmeninden öğrenmiştim.
Takdir edersiniz ki, yaverin söylediği gibi gerçekten darbeye kalkışmasalar, "lüzumsuz bir asker esprisi" deyip geçerdim ama...
İşte bu Albay geçtiğimiz günlerde mahkemedeki savunmasında yine "şaka" gibi bir savunma daha yaptı.
Diyor ki;
"Darbeyle ilgili yönlendirilmiş, oyuna getirilmiş, tuzağa düşürülmüşolabilirim. 24 saat Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikteydim yanımda zaman zaman silahım vardı suikasta yardımcı olmakla suçlanıyorum. Eğer böyle bir eylem yapsaydım bu eylemi yapabilecek pozisyondaydım." 
Yani darbeci olsaydım, daha önce hedefe ulaşabilirdim diyor.

***

Peki Yaver Yazıcı söylediği gibi bunu yapabilir miydi?
Bu soruya cevap vermek için kendisinin kurduğu "darbeciyim mantığı" üzerinden gidelim ve tek kelimeyle yanıtı verelim.
Yapamazdı!
Çünkü 15 Temmuz'da hedef Erdoğan'ın halledilmesinden ziyade bir "senaryo dahilinde" halledilmesiydi.
Zira iktidar değiniz şey, arkasında milyonların desteği olan, seçilmiş meşru bir liderin kalleşçe katledilmesinin ardından alınacak bir makam değil.
Böyle bir "gaspın" ne içeride ne de dışarıda destekçisi çıkmazdı.
Bu yüzden de darbeye kalkışan FETÖ'cüler ve sahipleri asıl 15 Temmuz sonrası üzerine çalıştılar!

***

Hesaplarına göre, o gece yaşanan kaos esnasında Erdoğan'ı 'te ölüm timlerine "hallettireceklerdi."
Ardından da sokağa çıkacaklarını bildikleri milyonlarca vatandaşı teskin edecek tanıdık işbirlikçileri öne çıkartacaklardı.
Böylece hem Türkiye'nin teslim alınması önündeki en büyük engel olan Erdoğan'ı devreden çıkartmış olacaklardı... Hem de halkın çok da itirazedemeyeceği emanetçi yöneticiler üzerinden devlete, siyasete gerçektensahip olacaklardı. Hatta bu suikastı en ateşli şekilde kınayanlar, yine darbecilerolacaktı!
Özetle, 15 Temmuz sonrası siyasetçileri, koalisyon planları hatta "yandaş görünen medyaları" bile hazırdı.
Dolayısıyla, geçiniz Ali Beyciğim...
Çok iyi biliyorsunuz ki, sizin ya da kendini feda edebilecek potansiyele sahip herhangi birisinin Cumhurbaşkanı'na zarar vermesi darbeciler için bir çuval incirin berbat edilmesinden başka bir işe yaramazdı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums