Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Ülker’inki reklamın iyisi mi kötüsü mü?

  • 2.02.2017 00:00

 Cuma akşamı FETÖ'nün medya davasından gelen şaşırtıcı tahliye haberleri zaten insanları germişti...

Herkes Fetullahçıların, içerideki darbecilere "ötmesinler" diye gönderdiği "Sabredin salıverileceksiniz, bahar geliyor" mesajını konuşuyordu.
Bu yeni bir hamlenin habercisi olabilir miydi?
Derken ilerleyen saatlerinde periskop yayını kesildi. Türkiye'nin bazı Büyükelçiliklerinin sayfalarına da erişilemiyordu...
Sosyal medyada yine at izi it izine karışmıştı. Fetullahçı troller ve kriptolar tehditlere başlamışlardı. Sokaktaki polis sayısının arttığı söylentileri kulaktan kulağa yayılıyordu...
Tam bu esnada Ülker'in garip 1 Nisan reklamı yayılmaya başladı.
Garipti zira çocuklara yönelik animasyon reklamda evler patlarken korkutucu bir sestonuyla konuşan adam, intikamdan, hesaplaşma zamanından falan bahsediyordu.
Sanki bir şekerleme firmasının reklamı değildi izlediğimiz...
Yüzüne taktığı korkutucu şekilde gülen animos maskesiyle binaları uçuran bir anarşistin hikâyesinin anlatıldığı 'V for Vendetta'yı seyrediyorduk çoluk çocuk...
Öyle ya hangi "çikolatacı" bırakın küçükleri, koca koca insanların tüylerini diken dikeneden +18 bir korku animasyonuyla çocuklara "reklam yapmayı" düşünebilirdi ki?
Üstelik de henüz birkaç ay önce, üyelerine subliminal mesajlarla emirler veren sapkıntarikatın darbe girişimine maruz kalmış bir ülkede...
Zaman gazetesinin aylar öncesinden 15 Temmuz'u anlatan benzer reklamı henüz hafızalardayken...
Yani tüm subliminal mesajlar gerçek çıkmışken.
15 Temmuz'da yaşanan travmanın izlerini taşıyan çaresiz vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüdü elbette. O esnada yayında olan atv Son Durak'ı mesaj yağmuruna tutan seyirciler kaygıyla "sokağa çıkalım mı" diye soruyorlardı!
Nitekim pek çok kişi de çıktı. İnsanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde toplanıp nöbet tuttular.
Cuma gecesi kim bilir kaç kişi sabahladı, kaç kişi ertesi gün işine uykusuz gitti!
Godiva gibi markalarla dünyaya açılan, çubuk krakerini ETİ'den daha çok sevdiğimiz yılların markası için ne hoş bir imaj oldu ama değil mi?
Ki biliyorsunuz çocuklar asla unutmaz, eşek şakası yerine "Ülker şakası" demeye başlarlarsa şaşırmayın.

***

Murat Bey'e bir fıkram var ama...

Skandalın ardından gözlerin çevrildiği şirketin sahibi Murat Ülker ilk açıklamasını Twitter'dan yaptı.
"Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar.
Milletimizin yanındayız." 
Dün Holding'den yapılan resmi açıklamada da "Ülker'in karalama kampanyasına maruzkaldığı ve reklamın içeriğinin çarpıtıldığı" ifade edildi.
Şirket ayrıca 3 kişilik bir inceleme heyeti kurup olayı incelemeye başlamıştı. Hatta reklamprojesinde yer alan TBWA şirketi ile tüm anlaşmalar iptal edilmiş ve ilgili departmandaçalışanlar da açığa alınmıştı!
Ancak kafamızda hala soru işaretleri var.
Murat Bey bu animasyonun bir şaka olduğunu düşündüğünden mi yoksa düşünmediğinden mi bu kadar sert refleks gösterdi acaba?
Kamuoyu kendisinden resmi beyanatlar değil, her zamanki rahat üslubuyla net bir açıklama bekliyor.
Ben de cevabına göre bir fıkra anlatacağım kendisine.

***

Zevzek

En az Ülker reklamı kadar konuşuldular uykusuz geçen cuma gecesi...
Evet, kuş kadar beyinleriyle birkaç ay önce 250 canını tank paletleri altında bırakmış birhalkın darbe hassasiyetini akıllarınca tiye almaya çalışan sevimsizlerden bahsediyorum.
Ki hatırlayacaksınız, 15 Temmuz öncesi de "kafayı FETÖ'yle bozdunuz, abartmayın" diyenler de, halkın zevzek mi yoksa kripto mu olduğuna kanaat getiremediği bu sinsilerden başkası değildi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums