Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Devir değişti, artık Türkiye kazanınca Almanya kaybedecek!

  • 12.03.2017 00:00

 Trump'ın başkan seçileceğine, farklı kutupların oluşacağına ve artık "eski dünyanın"geride kalacağına dair analizleri aylardır bu sütunda okuyorsunuz.

Ancak, ABD toplumunu ve dış politikayı okuyamayıp Trump'ın seçilmesine mucize diyenler bir yana, bizler bile dönüşümün bu denli hızlı olacağını tahmin etmiyorduk.
Saflar öylesine hızla şekil değiştirip netleşiyor ki, her sabah uyandığımızda Türkiye'yi farklı bir pozisyonda buluyoruz.
Şimdilerde de, Trump'ın, Obama'nın bizlere savaş ve darbe girişimi olarak yansıyan Ortadoğu'daki planlarını rafa kaldırmasıyla oluşan boşluğu anında Avrupa doldurdu.
Artık Türkiye'ye karşı dışarıdan örgütlenen taarruzların merkez üssü eski kıta.
Onlar da kurtarıcıları olan yeni görevlerine şevkle başladılar.
Demokrasinin, uluslararası hukukun, teamüllerin, mantığın üzerinde tepinip duruyorlar.
NATO üyesi, AB adayı, tüm küresel kuruluşların ortağı egemen bir ülkenin bakanlarına fiiliseyahat engeli koyuyorlar.
Dün de oryantalizm kervana Hollanda eklendi. Geçenlerde Almanya'daki otel rezervasyonu iptal edilen Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağınınHollanda'ya inişine izin verilmedi!
Bu küstahça tavrın devletlerarası ilişkilerde makul bir izahı olabilir mi?
Olamaz elbette.
Aslında kendileri de farkında, gel gör ki çaresizler.
15 Mart'taki seçimlerde, "Türkler istenmeyen adam ilan edilsin" diyen Nazi artığı Geert Wilders'la faşizm yarıştırıyor Hollanda'da iktidarda olan liberaller.
"Hık" diyeni "Kültür", "mık" diyeni "demokrasi, eşitlik, Fransız ihtilali" diye susturanlar, Musevilere yaptıkları gibi, neredeyse "evet" diyen Türkleri neredeyse toplama kamplarına gönderelim diyecekler.
Ama engel olamayacaklar.
Çünkü ilkokulda hepimize ezberletildiği gibi, Almaya yenilince bizim de yenik sayıldığımız o sömürge çağları geride kaldı.
Artık Türkiye kazanınca, Almanya'sıyla, Hollanda'sıyla, Avrupa'ya çöreklenen tüm küresel muktedirler kaybedecek.
Akıllı İngilizlerin arkalarına bile bakmadan Birlik'ten kaçmaları tesadüf değil!

***

Kompleksse iyi de, değilse fena

ABD'den on binlerce mülteciyi gönderen Obama'nın ardından ağıt yakıp, Trump 38 kişiyi havaalanında bekletti diye ortalığı ayağa kaldıran bizim yerli malı ecnebilerimiz şimdi de Neo Nazilerin saflarını sıklaştırıyorlar.
Biri Almanya yasalarından örnekler verip "evet" diyen Türklere ve devlet adamlarına uygulanan seyahat engelini meşrulaştırmaya çalışıyor.
O medeni yasaların "hayır" diyenlere, CHP'ye, HDP'ye ve hatta PKK'ya niçin işlemediğinden, Avrupa meydanlarının, spor salonlarının onlara niçin açık olduğundan bahsetmiyor tabii.
Ötekisi ise "Hollanda bakanın uçağına iniş izni vermemiş ama bir sor niye vermemiş.Çünkü seçim var akıllım" diye çırpınıyor...
Ne büyük zavallılık değil mi, elin yanlışıyla kendi ülkende referanduma girmek!
Hep söylüyorum, kompleksse sorun yok. Yardımcı oluruz, bir psikolog öneririz geçer.
Ama ya kompleksli değil de gerçekten aşağılılarsa...

***

Besim Beyin yunusları olmuş köpek balığı

Liberal Parti'nin başında atanan ve peşin satan gülüşüyle Twitter'da arzı endam eden bir bey, dün Twitter'da Hollanda'nın Türkiye'ye karşı küstahça tavrından oldukça keyiflenmiş görünüyordu.
"Ekonomik yaptırımlar... Pek yakında gündemde... Bu sefer söz konusu domates, portakalolmayabilir..." Besim Bey keşke partiyi Wilders kırması bu arkadaşlara emanet ederkenLDP'nin amblemindeki yunusları köpek balığıyla değiştirseydiniz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums