Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Hürriyet muhtırayı muhalefete vermiş, dağılalım!

  • 27.02.2017 00:00

 Hürriyet, 2003'te Cumhuriyet'in attığı "Genç Subaylar tedirgin" manşetini 14 yıl sonra 28 Şubat'ın yıldönümünün arifesinde attı.

Gazete, kim olduklarını açıklamadığı bir grubun ağzından "Karargâh rahatsız" manşetiyle çıktı.
İcazetle iş yapan, dengeleri gözetip kendisine en uygun pozisyonu seçmek için hep bekleyen medya doğru düzgün görmese de halk ayakta.
Herkes varsa da yoksa da bu sinsi muhtırayı verene ve gazeteciliği ayaklar altına alıp bu metne aracılık edene ateş püskürüyor.
Dün baktım Hürriyet'ten savunmaya ilk kim geçmiş diye. Yenisi haber sunduğu için topa girmediğinden görev eskibaşkıroya düşmüş.
Çırpınıyordu köşesinden biçare:
"Anlamıyor musun komutan siyasi iradeye değil muhalefetin şom ağızlılarına cevap veriyor!"
Be hey zavallı, nesine yanıt verilebilir bunun.
Biz senin gibi cuntacılar şu siyasetçiye muhtıra verebilir, buna vermez demiyoruz;seçmeniyle, muhalefetiyle siyasete karışamaz diyoruz.
Eğer karışacaksa da, gazetelerin arkasına sığınmadan üniformasını çıkartır, öyle siyasete girer diyoruz.
Bence yenisi bile tarafsızlık pozlarını bir kenara koyup, bu eskibaşkıronun vasatlığına dayanamamıştır. Bugün kesin girmiştir kalelerine fena giren topa.
Bakalım o çıkartabilecek mi?

***


Milli Görüş gömleği Kemal Bey'e yakışır mı?

Dün CHP'liler, Erbakan'ın anmasına katılan Kılıçdaroğlu'na ve CHP yönetimine, "Yıllardır Sivas katliamının yüzünden suçladığınız adamla yan yana geldiniz" eleştirileri yaptılar.
Ben kendilerine katılmıyorum. Kılıçdaroğlu doğru olanı yapmıştır.
CHP iktidar olmak istiyorsa, bir kesimin partisi olmaktan çıkıp herkesin partisi olmalı.
Aslında bu durum, 16 Nisan referandumunun estirdiği sıcak dalganın da göstergesi. Eşik yükselince, Kemal Bey de "çalışma arkadaşlarının" kendisine dikte ettiği yalanlarla da bir yere varılamayacağını anlayınca oyu keşfetti. Almak için de "esnek" davranıyor.
Referandum öncesi değişimini heyecanla ve merakla izlediğimiz Kemal Bey sizce araya bir umre ziyareti sıkıştırır mı?
Aman Sayın Genel Başkan unutmasın, orada Milli Görüş gömleği değil ihram giyiliyor!
Ne dersiniz, Hürriyet'in dediği gibi, muhtıra, son dönemlerde din işlerine fazla giren Kılıçdaroğlu'na verilmiş olabilir mi?

***


Doping işini Hürriyet kadar bilmeyiz ama...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dün, bu yoğun gündem arasında Hürriyet'i ziyaret etme fırsatı bulmuştu.
Bakanın spor bölümü yöneticilerinin yanı sıra Hande Fırat'la da çektirdiği fotoğrafı veren Hürriyet, ziyarette daha ziyade "doping konusunun" gündeme geldiğini duyurdu.
Konu önemli zira Sayın Bakan'ın da ziyarette belirttiği gibi, "2012'deki olimpiyatlardan sonra hepimiz yüzümüzü kapatarak geziyorduk. 2016'da Rio'ya gittik, çocukların hepsi temiz rapor aldı."
Ayrıca Bakan'ın, Hürriyet'in ifadesiyle, olimpiyatlara "devşirme sporcu" göndermek istememesi de olumlu. Öyle ya, 80 milyonluk ülkede uluslararası arenada bizi temsil edecek sporcumuz mu yok?
Evet, doping Hürriyet'in işi. Kime neyin çok iyi geleceğini, performansını nasıl artıracağını Sözcü ile birlikte çok iyi bilirler.
Ama bu olimpiyatlardaki doping ve devşirme sporcu işini naçizane ben de çok merak ediyorum.
Her ne kadar Ankara gazeteciliğinden gelmiş olsam da, kuşkusuz her gazetecinin Bakan Kılıç'a ulaşması da öyle pek kolay olmuyor. Ben de çağrımı buradan yapayım.
Çağatay Bey, bu önemli konuları ele almak üzere ben de sizi konuk almak istiyorum programıma. Gerçi olimpiyatlara daha üç yıl var ama şimdiden çalışmaya başlamak lazım. Bari 2020 Türkiye'nin olsun!
Son Durak pazartesi, çarşamba ve cuma gece yarısı atv ekranlarında Sayın Bakanım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums