Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Almanlar belki ama ABD asla..

  • 25.12.2016 00:00

 Mehmet Barlas dün gazeteci kılıklı FETÖ'cü teröristleri saraylarında ağırlayan Almanya'nın, Noel pazarına kamyonla dalan Tunuslu teröristi anında infaz etmesine dikkat çekiyordu.

Can Dündar'ı da ağırladığını bildiğimiz Alman Cumhurbaşkanı Gauck'a "Neden Tunuslu teröristi de sarayında konuk etmediğini" soran Barlas şu sonuca varıyordu:
"Demek gerçekten 'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' mantığı bu ülkeyi yönetenlerin zihinlerine egemenmiş."
Mehmet Bey'in Avrupa'dan verdiği örneği düşünürken aklıma Amerika geldi.
Onlar terörizm konusunda asla Alman hesabı yapmazlar mesela. Daha "ilkelidirler."
Teröristi teröristten ayırmazlar. Hepsine aynı muameleyi yaparlar; en azından aynı zaman diliminde.
Suriye'ye bakın. Bir yandan "Bölgede laikliğin teminatı tek seküler gücüz" diye terörünüaklayarak PKK devleti kurmaya çalışan Kandil'e destek veriyor ABD. PYD'ye silah taşıyor; açık açık, göz göre göre, gündüz vakti...
Ama bir yandan da PKK-PYD'ye silah yardımını ve bölgedeki varlığını gerekçelendirmek için düşman ilan ettiği DEAŞ'ı kollamayı ihmal etmiyor.
ABD'ye ya da PKK'ya DEAŞ konusunda eleştiri yapınca çok bozulan ve hala kendilerine solcuulusalcı diyebilen arkadaşlar soruyorlardır şimdi:
"Ne yaptı da ABD DEAŞ'ı kolladı" diye.
Aslında bu zevattan farklı bir şey yapmadı ABD de.
Bu "yurtseveriz" diye geçinen beyzadeler ne idüğü belirsiz görüntülerle "ürkek DEAŞ propagandası" yapıp El Bab'daki Türk askerine klavye başından çakarken, ağababaları ABD de DEAŞ operasyonuna ara verdiğini açıklıyordu!
Evet, aynen öyle!
ABD asrın belası ilan edip yüzlerce kilometreden savaşmak için geldiği DEAŞ'ın üslerinden Rakka'ya yönelik operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. Nisan, mayısta tekrar başlamak için duruma bakacaklarmış.
Sizce neden?
Haklısınız, bu da soru mu?
TSK El Bab'da DEAŞ'ın anasını ağlatıyor ya. Yarattığı terörist kardeşleri asla birbirinden ayırmayan ABD, DEAŞ'a can suyu veriyor. "Bak diyor. Bahara kadar dokunmayacağım. Sen El Bab'a yüklen. Türkiye'yi püskürt."
Çünkü ABD de, bölgede kurulacak bir PKK devletine, sırf "ülke karışsın, Erdoğan gitsin diye" örtülü destek olan içerideki çıbanlar da çok iyi biliyorlar... Türkiye bu megali ideanın, ABD'nin vaat edilmiş topraklarının arasına bir girerse, bir daha çıkmaz.
O yüzden gireni çıkartmaya çalışıyorlar kendilerine...

***

Kemal Bey Dimyat'a pirince giderken...

Dün, Uşak'ta MHP tabanına seslenen Kılıçdaroğlu'nun "siz ne kadar ülkücüyseniz ben de okadar ülkücüyüm" şeklindeki göz kırpmasını yazmıştım.
Kemal Bey'in MHP'nin içlerine doğru yaptığı bu milliyetçilik salvosuna yanıt bizzat MHP lideri Bahçeli'den geldi.
Kılıçdardoğlu'na "çarkı" diye yüklenip "başkanlık eyalet sistemi getirir" sözlerini hatırlatan Devlet Bey şunları söyledi:
"Bu şuursuzlara şimdilik tavsiyem şudur; gitsinler, damarlarında PKK-HDP kanı akan, bölücülüğü göklere çıkartıp teröristlere övgüler düzen kendi vekil ve parti yöneticilerininyakalarından tutsunlar."
Aman Kemal Bey, MHP'ye milliyetçilik üzerinden yükleneyim derken partideki yurtsever tabanı Bahçeli'ye kaptırmayın da.
Zira Devlet Bey'in şakası yok, lafını hiç esirgemiyor.

***

Bunlar neyin Sözcü'sü?

DEAŞ'ın Türkiye içinde terör eylemleri yaptığı günlerde "Neredesin Delikanlı Tayyip" manşeti atıp...
TSK El Bab'da DEAŞ'ın üzerine yürüyünce "Türkiye Suriye bataklığına saplanıyor" diyenler bu ülkenin, bu cumhuriyetin, bu halkın Sözcü'sü olabilirler mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums