Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

PKK’lılar IŞİD’e sarıldı

  • 6.01.2016 00:00

 HDP'li vekiller gözaltında ifade verirken Diyarbakır Bağlar'daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne yönelik korkunç bir saldırı düzenlendi.

Saldırı sivillerin yaşadığı kent merkezinde gerçekleştirildiğinden, yani terör fili zücaciyeye sokulduğu için olan yine sivillere oldu. 7'si sivil, 9 kişi şehit oldu, 100'ü aşkın da yaralımız var.
Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada 'Kemal' kod adlı PKK'lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, bu 'fedai eylemini' yaptığını duyurdu.
Acı haber PKK'nın haber ajansı ANF'de "eylem" şeklinde yumuşatılırken, PKK sempatizanları sosyal medyada bu "eylemlerine" gerekçe bulmak için çırpınıyorlardı. Zira ne içeride ne de dışarıda izah edilebilecek bir durumdu bu.
Ama nafile... Eylemde hayatını kaybeden çoğunlukla siviller olduğu için, PKK'nın planı ters tepti.
Bugüne değin sivillerin hayatını kaybettiği onlarca benzer saldırıya uğrayan Diyarbakır halkı bu kez "edi bese" dedi. Sokağa çıktı ve saldırıyı düzenleyenlere tepkisini gösterdi.
Köşeye sıkışan PKK'ya ve sempatizanlarına "yardım" yine gece yarısı yine "dışarıdan" geldi.
Bugüne değin Türkiye'de yaptığı hiçbir eylemi üstlenmeyen IŞİD, neidüğü belirsiz bir internet sitesi üzerinden Reuters'e ulaşıp alelacele Diyarbakır katliamını üstleniyordu.
Tabii yerseniz.
Şükür artık kimse yemiyor. Bölgede birbirinin varlık gerekçesi olan iki terör örgütünün, PKK'nın ve IŞİD'in birbirinin stepnesi olduğunu herkes biliyor.

***

Parayla değil sırayla...
Terör örgütlerinin hepsi birer markadan ibaret. Hepsinin sahibi belli.
Önce eylem yaptırılıyor ardından yönetimlerine küresel muktedirler tarafından kayyum atanmış terör örgütlerinden bu işi üstlenmeleri isteniyor.
Asıl olan istenilen etkinin yaratılması.
Seçim mi var, bekledikleri sonucun çıkmaması halinde halka başlarına nelerin geleceği mi gösterilmek isteniyor?
Hemen Adliye'de bir savcı seçiliyor hedef olarak. Sansasyonel bir eylemle Savcı Mehmet Selim Kiraz katlediliyor. Ardından en uygun faile eylem üstlendiriliyor.
Türkiye, ABD'ye sormadan sınır ötesi operasyon yapacağının sinyallerini mi veriyor? Hemen Ankara'nın başını içeriden kaldırmaması için Suruç'ta toplanan HDP'li gençler katlediliyor. Arkasından da toplumsal dinamikleri harekete geçirmek için bulunabilecek en iyi fail ortaya sürülüyor:
IŞİD!
Son bir yıl içinde yüzlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırılarını düşünün... Sırasıyla... Her birinde kurbanlara göre failler bulunmadı mı?
Her PKK katliamını izleyen terör eyleminde mutlaka IŞİD markası telaffuz edilmedi mi?

***

Dertleri PKK'nın marka değerleri
PKK'nın marka değerini korumak için sağa sola saldıranlar...
Üzgünüm ama küresel sahiplerinizin gözünde ne örgütünüzün ne de sizin beş paralık değeriniz var.
Sizler tuttuğunuz terör örgütünü kamusal alanda savunabilmek için mantığınızı ve insanlığınızı bile ayaklar altına alıyorsunuz.
Daha önce yüzlerce benzer saldırı yapan PKK'ya sarılıp "hayır, Diyarbakır'ı IŞİD yapmış"diye kendinize jilet atıyorsunuz.
Ama efendileriniz fütursuz; sizi hep zor duruma sokuyorlar.
Bakın, dün sizler Diyarbakır Bağlar'da katledilen Kürt vatandaşlarının cenazeleri üzerinde tepinirken, "Bizimkiler Sivil öldürmez" derken PKK Şırnak'ta 2 çocuğu öldürdü, 4 sivili de yaraladı.
İşiniz zor yani. Neyse çok sıkışırsanız belki yine gece çıkıp başka bir örgüte üstlendirirlereylemi. Siz de kan uykunuza devam edersiniz...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums