Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Fethullahçıları tanıdıkça sevenlerden misiniz?

  • 22.06.2016 00:00

 Ne zaman Cemaatle ilgili bir tartışma çıksa 'li arkadaşlarım "Önce biz fark ettik, sana söylüyorduk" diyorlar.

Bu "uyanıklıklarında" her türlü dini cemaate kategorik ve "doğal olarak" karşı olmalarının da etkisi var elbette.
Bense her konuda olduğu gibi, Fethullahçılar hakkında da özcü davranmadım.
Eylemlerine baktım ve MİT'e yapılan operasyonda şüphelerim artmaya başladı.
Sonrasını da biliyorsunuz işte. Bu yöndeki eleştirel yazılarımdan ötürü o dönem yazdığım gazeteyle aram açıldı, istifa ettim.
Ama yine de haklılar, benden önce "uyandılar." Hatta CHP'liler içinde bu çeteyi ilk fark edenlerden biri de Deniz Baykal'dı. 10 Ekim 1995 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yer alan "DGM'den Gülen'e inceleme" haberinin altında şu sözleri var:
"Paralel bir devlet var; resmi devletin dışında, resmi hiyerarşinin dışında, ayrı bir yer altı-yerüstü devleti var." 
Hadi ben hakkınızı teslim ettim, özeleştirimi de her fırsatta yapıyorum. Peki, tehlikeyi birkaç yıl önce fark etmekle övünenler, ben ve benim gibiler tıpkı PKK gibi tüm için tehdit olan Cemaat'le kıyasıya mücadele ederken niye süngülerini düşürdüler? Dahası adeta onlarla omuz omuzalar?
Öyle ya, Genel Başkanları Baykal yukarıdaki açıklamasının yanı sıra, Fethullahçılarla işbirliğine kolay kolay "ikna" edilemeyecek biri olduğu için kaset komplosuyla devrilirken niye ses etmediler?
Dengir Mir Fırat'la girdiği polemik köpürtülerek, Hürriyet'e, Radikal'e, "Hedef yüzde 40" manşetleri attırılarak Baykal'ın yerine getirilen Kılıçdaroğlu'nu niçin "hiç" sorgulamadılar?
Fethullahçılar, 17-25 Aralık'ta bu ülkenin yatırım yapan işadamlarına, hepimize ait olan kamu bankalarına yani 'ye kumpas düzenlerken niye zevkten dört köşe oldular? Hâlâ da ağızlarından ayakkabı kutusu, Zerrab düşmüyor.
Kılıçdaroğlu bu çetenin kaydettiği montajlı sesleri TBMM çatısı altında partililere dinletirken niye alkış tuttular? Dün de genel başkanları yine "yoldaşlarıyla" beraberdi. Fethullah'ın bir gazetesinin yöneticilerini kabul etti. Gık diyen CHP'li gördünüz mü siz?
Sözün özü, ben Gülen çetesini tanımaya başladığımız ilk andan itibaren karşılarına dikildim. Ancak günden güne artan muhabbetlerine bakılırsa Fethullahçıları erken fark etmekle övünen CHP'li dostlarım bu çeteyi tanıdıkça seviyorlar.
Başka bir izahı var mı?

***

Çözüm sürecine destek yüzde 27
Optimar'ın son anketine göre "Hükümetin bugünkü terörle mücadele politikalarını destekliyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 59.9'u "evet" diyor.
Halkın 73.6'sı dokunulmazlıkların kaldırılmasını desteklerken, yüzde 21.2'si ise karşı çıkıyor.
En dramatik olanı ise "Çözüm sürecine dönülmeli mi?" sorusuna yüzde 27.3 "evet", yüzde 65.8 de "hayır" yanıtı gelmesi. Bu oran geçen sene tam tersiydi.
Peki, ne oldu? Halk mı değişti?
Değerler mi farklılaştı? Elbette hayır.
PKK-HDP ve ilişikleri çalıştılar çabaladılar, samimi insanları bile "bir daha asla" noktasına getirdiler. Şımarıklıklarıyla, kanlı yüzlerini göstererek, herkes barış için çalışırken savaşa hazırlanarak, fütursuzca...
Kuyruğu dik tuttuklarına bakmayın. Suçlarının, günahlarının farkındalar. Yalana, iftiraya, teröre her zamankinden fazla meyletmelerinin nedeni de bu zaten.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums