Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Kılıçdaroğlu’nu hep birlikte tedavi etmeliyiz

  • 25.05.2016 00:00

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ve kurmaylarının ağzından haftalardır küfür ve mide bulandıran ifadelerden başka bir şey çıkmıyor. Bugünlerde gözde kelimeleriyse "kan!"

Kılıçdaroğlu'nun bu belaltı tarzının başarısızlığından kaynaklanan duygusal bir patlama değil siyasetin asgari diyalog zeminini ortadan kaldırmayı hedefleyen sistematik bir plan olduğunu düşünüyorum.
Kılıçdaroğlu "istediğini" katıldığı her şehit cenazesinde yumurtalarla ve yuhalamalarla alıyor. Bereket vatandaş sağduyulu, adaplı ama anlaşılan onun istediği daha fazlası. Zira dünkü grup toplantısında da yine mide bulandırıcı kan retoriğine sarıldı.
İktidar partisinin programında ilan ettiği meşru bir hedefini parlamentonun onayıyla yaşama geçirme olasılığına karşı kan dökme tehditleri savurdu.
Bu esnada grupta kendisini dinleyenler de Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden Erdoğan'a Kılıçdaroğlu'nun bile anlayabileceği bir dille küfrediyorlardı. CHP Genel Başkanı ise, ev sahipliğinde gerçekleşen, en hafif tabirle terbiyesizlik karşısında gülümsemekle yetindi.
Yazık, hakikaten yazık! Ne siyasetin ne de asgari ahlak ve insanlığın kaldırabileceği bu tablodan medet uman Kılıçdaroğlu'na kimse "istediğini" vermemeli.
Siyasi temsilcilerine küfür edilen AK Partililer de; eğrisiyle doğrusuyla bir geleneği temsil eden partilerinin adı bizzat oy verdikleri Genel Başkan tarafından yerlere düşürülmüş CHP'liler de...
Zira tedavisinin ilk aşaması bu.
Kılıçdaroğlu, o koltuktan kalkınca kocaman bir hiç olduğunu anlamalı. Anlamalı ki, milyonlarca seçmenden ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilenmek ve iktidar olmak için aldığı krediyi, partisinin kurduğu Cumhuriyet'te demokrasiyi dinamitlemek için kullanmayı usulca terk etmeli.
Evet Kılıçdaroğlu artık bir Türkiye problemidir.
 
***
 
 
CAN'IN PUSULASI ARTIK AYAR TUTMUYOR
 
BM Dünya İnsani Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Dev bir organizasyondu. Türkiye'nin öncülüğünde 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla başta Suriye olmak üzere insan yardım alanındaki sorunlara çözüm arandı.
Zirveye Daniel Craig'den Sean Penn'e kadar pek çok ünlü isim de destek verdi. Bu prestijli zirve tüm dünya basınında geniş yer bulurken, ev sahibi ülkede çıkan Cumhuriyet gazetesinin manşeti gelecek nesillere bile yetecek kadar ibretlikti: "AB'den hızla uzaklaşıyorsunuz!"
İlahi...
 
***
 
UYUM VE İCRAAT KABİNESİ
 
Binali Yıldırım Başbakanlığı'ndaki 65. Hükümet kuruldu. Kabine'de ciddi değişiklik yok. Kabine'ye siyasi açıdan baktığımızda, partideki eğilimler ve tabandaki tüm Cemaatler de dahil siyasi dengelerin gözetildiği açık.
Kabine'de ekonomi yönetimine de uluslararası piyasalarla dengeleri koruyacak şekilde ağırlık verildi. Bunun yanı sıra Ulaştırma, Enerji ve Sağlık bakanlıkları gibi Ak Parti'nin alametifarikası sayılacak alanlara başarılı icracı isimler atandı.
Piyasalar da bu tabloyu anında satın aldı. Dolar düşerken, borsa yükseldi. İş çevreleri yaptıkları açıklamalarla memnuniyetlerini belirttiler.
Nihayet! Zira nefes nefese bir yarışta koşan Türkiye'nin daha fazla duraklama şansı yok. Bir an önce kaldığı yerden koşmaya devam etmeli.
Bölgesel politikalarda tekrar etkili ve güçlü bir aktör konumuna yükselerek içeride refah ve huzur bekleyen kitleleri tatmin etmeli.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    27.11.2014 23:11

    Eger o toplantida darbe delili olacak bir soz duydu ise, Mahcupyanin suc duyurusunda bulunmasi gerekir, diyorsunuz. Mahkemede delil olarak kabul edilmez, bir kisinin soyledigi bir cumle. Kaldi ki gercekten darbeyi ima eden bir soz soylendiyse bile, ispat da edilemez baska sahit yoksa. Yani Mahcupyanin yaptigi dedikodudan baska bir sey degil. Ote yandan cemaatin de ozelestiri yapmasi gerekir. Kavga baslayana kadar AK Parti ile birlikte hareket etti cemaat. Bu yolsuzliklari da kavga basladiktan sonra ifsa etti. Madem bu kadar dogrucusunuz, neden bunca zaman yolsuzluklara ses cikarmadiniz? Bir de cemaatin Kurt Sorununda milliyetci bir gorusu oldugu ve bu insan haklari sorununu vicdani bir sekilde cozmeye niyetli olmadigi gercegi var. AK Parti ile olmaz tamam da cemaatle de bu ulke bir yere varamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums