Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Bomba, mayın fiyatları mı arttı?

  • 16.04.2016 00:00

 "PKK sizi tükürüğüyle boğar" diye tehditler savuran vekilin partisinin eş başkanı yardım kampanyası başlatmış. PKK'lıların 'kale benim' oynadığı Sur, Cizre ve Nusaybin gibi yerleşimlerin adlarını sayan Demirtaş, "Herkesi dayanışma ve yeniden inşa kampanyasınaçağırıyoruz" diyor.

Peki, HDP yöneticileri, yoksul Kürtlerin cebindeki bozukluklara ne yüzle göz dikiyorlar?
Çözüm sürecinde hepimiz barış için çalışırken, aldıkları belediyelerde halkın parasını hangi tür "inşa faaliyetlerinde" kullandıklarını görüyoruz işte.  ortalaması yüzde 10 olan belediyelerin personel giderlerinin, bölgede nasıl yüzde altmışa çıktığını da, yakalanan terörist sayısının artmasından anlıyoruz.
Kaldı ki Ankara da yaraların hiç olmazsa maddi boyutunu sarmak için tüm gücüyle devrede. Bölgede başlatılan imar kampanyalarının görkeminin "batıdakileri" sitem ettirdiğine şahit olmuyor muyuz?
Haklısınız mantıklı düşünecek halleri mi kaldı? Tüm foyaları döküldü, inandırıcılıkları yerlerde. Anlaşılan maddi olarak da büyük yara alan Kandil, ekonomik krizde. E tabii çatışmalar esnasında uyuşturucu trafiği büyük oranda durdu, kaçak vergisi gelirleri de azaldı. Savaş piyasasını sorarsan, orada da ekmek aslanın ağzında. Bir bombanın, mayının kilosu kaça fırladı haberiniz var mı sizin?
Öyleyse, haydi Kürt Mehmet nöbete!
 

***


ŞART MİDUR?

Temel'in siyasete atılmaya karar verdiği fıkrayı bilirsiniz. Bir gün durup dururken arkadaşı Dursun'a "Ben politikacı olacağum uşağum" der Temel. "Sen deli misun ki politikacı olacaksun?" diye çıkışır Dursun. Ancak Temel Dursun'dan daha şaşkındır; "şart midur?"
Dün "Rabia bizde 4 çay mıydı?" türünden esprileriyle tanıdığımız "halkın kadını halkın âşığı" Aylin Kotil'in acemi "siyasi salvolarını" izlerken aklıma bu fıkra geldi.
İslam İşbirliği Teşkilatı'nın  zirvesi tüm dünyanın gündemindeyken, o kızgınlığını sosyal medyada "Komor adalarıyla kalkınma anlaşması imzalamışız. Şimdi Rusya düşünsün" sitemleriyle geçiştirmeye çabalıyordu.
Hakikaten akıl sır alır gibi değil. Kulislerde, CHP'den manifestolarla istifa eden ve uzun vadede partinin başına oynadığı fısıldanan bir "yıldız" daha gözlerimizin önünde kayıyor.
Yapmayın Aylin Hanım! İnanın şart değil. CHP'nin başına hazırlanan bir siyasi illa ki, ülkesinin diplomatik alanda karşı karşıya geldiği yabancı devletleri desteklemek zorunda değil. İçinde "İslam" geçen etkinliklere bir kulp takıp çemkirmek de şart değil.
Tamam, Kemal Bey bölgede desteğini sunmadığı  karşıtı devlet, örgüt falan bırakmamış, fazla "şaapmış" olabilir ama siz ona uymayın.
Biraz özgün olun, başka bir CHP yöneticiliği mümkün!
 

***


İSLAM TEŞKİLATI AB İLERLEME RAPORU

Niye olmasın? Bu raporlama işi bir tek, "Aydın Doğan'a kayyum atandı" türünden Cemaat asparagaslarını son anda 2016 Türkiye raporundan çıkartacak kadar pespayeleşen AB'ye, batıya mı hak?
Bence olur. Hazır, İslam Teşkilatı'nın, icracı ve dünyaca tanınan bir başkanın döneminde çok daha aktif ve etkili olması da bekleniyorken...
Düşünsenize, ne zengin bir rapor olur. Mültecilerin ziynet eşyalarını Hitler gibi gasp eden Danimarkalar'dan tutun da daha dün sosyal medyada terörü öven 14 kişiyi tutuklayan İspanyalara kadar...
Yaz yaz bitmez.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums