Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Kürt Kemalistlerinin Et Balık Kurumu solculuğuyla bitmeyen flörtü

  • 4.11.2014 00:00

 Emine Ülker Tarhan’ın CHP’den istifasında, Aysel Tuğluk’un geçenlerdeki çağrısı ne kadar etkili olmuştur, bilemiyorum. Hani Aysel Hanım “Süreç konusunda devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır” demişti ya.

Fakat Aysel Hanımın kendisini eleştirenlere kızdığı kesin. Ne var ki. “Hele şu işler bitsin herkese hak ettiği cevabını verecek” olan Tuğluk’un işi zor.

Zira 2007 Cumhuriyet Mitingleri döneminden beri PKK çevresini CHP’ye ve Kemalistlere iliştirme çabalarındaki performansından ötürü hesabı epey birikti.

“Bizler tehlikenin farkında mısınız” diyenlere o günler de “farkındayız tehlikelisiniz” başlıklı (12.04.2007/BirGün) yazılar yazıyorduk.

O ise Radikal İki’de yazdığı yazılarla “ordu göreve" diyenleri arkalıyordu. “Sevr travması ve Kürtlerin empatisi başlıklı” yazısında aynen şunları diyordu:

“Türk halkı tekrar Sevr tehlikesine benzer bir durumla karşı karşıyadır.” Ardından Misak-ı Millî sınırlarını, AK Parti’ye karşı kurulacak ittifak için Türk ve Kürt halklarının ‘ulusalkucaklaşmazone’u ilan etmişti. Demokratlardan ve Müslümanlardan yeğ tuttuğu “Kemalist aydınlara düşen görevleri” de sıralamayı ihmal etmemişti elbette; hem de olağanca samimiyetiyle.

Kemalist Kürt megali ideası

Aysel Hanımın Kürtlerin başka sorunu yokmuş gibi hedef tahtasına oturttuğu Barzani’ye, Diyarbakır şivesiyle “çaxtığı” o günlerin üzerinden yıllar geçti. Hanımefendinin “Kuzey Irak’taki Oluşum” diye bahsettiği Barzani’nin yönetimine şimdi milliyetçiler bile “Kürdistan Bölgesel Yönetimi” diyor. Peşmergeler hükümetin izniyle Türkiye üzerinden Kobani’ye yardıma gidiyor. Köşk’e  çıkarken iki vaadinden biri Çözüm Süreci olan bir Cumhurbaşkanı var. Ve provokasyonlara rağmen çok şükür iki yıldır devam eden süreci yakmamak konusunda kararlı bir hükümete ve kamuoyuna sahibiz.

Ne var ki Aysel Hanımın ruhunda vücut bulan Kemalist Kürt megali ideası, hareketinde hâlâ dipdiri. Kürtlerin sağduyusu sayesinde bölgeye girmeyen “Gezi ruhunu” Diyarbakır sokaklarına taşımak için kurulan HDP’nin Eş Genel Başkanı arkasında. Selahattin Bey, olaylarda 40 kişinin öldürülmüş olmasına değil, Atatürk büstlerinin tahrip edilmesine hayıflanıyor. E tabii, hükümetin Kürt dili reformlarını “bölünürüz” diye karşılayan CHP’nin Rıza Türmen’inden Köşk adayı devşirmeye çalışan partidaşları da boş durmuyor.

Paralellerinden de destek var

İşin asıl ilginç yanı, Çözüm Süreci’nin asli düşmanı Cemaat’in bazı kalemlerinin son dönemdeki çıkışları da bu Kürt Kemalistlerini destekler nitelikte. Zaman yazarı Mümtaz’er Türköne çıkıp “MGK’da Erdoğan’a kafa tutacak babayiğit askere” hasretini yazıyor. Diğeri de olması gerektiği gibi Çözüm Süreci’nde hükümetle uyumlu çalışan askere gel gel yapıyor. Faruk Mercan, “Askerlerin bugün Türkiye’de olup bitenlerin farkında olmadığını ve siyasetin oyuncağı olacağını düşünmek gaflet ötesi dalalettir” diyor.

“Birilerine” gel diyorlar işte. Umarım bu çağrılar, Demirtaş’ın “devlet bölgede 400 kilometrekarede yok” açıklamasının ardından gelen ölümler gibi sonuçlar doğurmaz.

Çözüm karşıtı ve Kürtfobik Cemaatin kanalından Kürtlere akıl veren Amberin Zaman ise devreyi tamamlayıp formülü açık ediyor:

“CHP, HDP ile seçim ittifakına gidebilir. Gitmelidir. SHP ruhu yeniden!"

Harika! Hadi bakalım, Çözüm Süreci’ni ihanet sayan, Peşmerge’nin Türkiye topraklarında yemek yemesini bile hazmedemeyen CHP’yi yedirebilecek misiniz Kürtlere? Ama benden söylemesi, “Açarsın bölgeye iki fabrika Kürt sorunu çözülür” diyen partinin sizin çoktan hazmettiğiniz Et Balık Kurumu solculuğuna ne Kürtlerin ne Türklerin masasında yer var.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums