Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Mesele sadece siyaset değil siz hâlâ anlamadınız mı?

  • 16.09.2014 00:00

 ANAR'ın son anketine göre yüzde 52 ile Cumhurbaşkanlığına seçilen Tayyip Erdoğan'ın başarılı olacağını düşünenlerin oranı yüzde 66. Halkın yüzde 62'si de muhalefet liderlerinin istifa etmesi gerektiğini söylemiş. Muhalefet liderlerinin gitmesi gerektiğini söyleyenlerin CHP seçmeni arasındaki oranı ise yüzde 55.

12 yıllık bir iktidarın varlığı düşünülürse, kılını kıpırdatmasa oyunun artması gereken ana muhalefet için ne acı bir tablo değil mi?

CHP'nin müzminleşen hâline dair elbette pek çok politik neden bulmak mümkün. Biz de yıllardır yazıp çiziyoruz işte. Ne var ki kiminle konuşsam CHP'ye yönelik eleştirilerinin başında bu deruni konular gelmiyor. Genel olarak yakınılan durum "becerememe" hâli.

Düşünüyorum da hiç de haksız değiller.

Onlarca örnek var ama sadece Muharrem İnce'nin aday olduğu son CHP kurultayını düşünün.

Milyonlarca insanın oyunu alan ana muhalefet partisi kurultay için neden bir alışveriş merkezini seçer?

Ekranlardan izlediğiniz görüntülerini gözünüzün önüne getirin lütfen. AYM'deki yürüyen merdivene sığmayan partililerin mecburen aşağıya inen merdivenle yukarıya çıkmaya çalıştığı o sahneleri hatırlayın.

Karmaşa, izdiham, kavga ve tüm bu tablodan utanan partililer...

Peki sizce Cumhuriyetle yaşıt bir partinin bu kaçıncı acemiliğinin ya da halk arasındaki tabiriyle "dolaşıklığının" nedeni ne olabilir?

Sorun para olabilir mi? Elbette hayır, CHP Türkiye'nin en zengin partilerinden.

Organizasyon için adam yok desek, yüzlerce il ve ilçe örgütünü, onca üyeyi nereye koyacaksınız?

Yoksa Genel Merkez'in bazı aklıevvellerinin, Kurultayın bu hâline isyan eden partililere verdiği şu cevaba mı odaklanmalıyız?

 

"Hükümet bize salon vermiyor!"

Ben kendimi tutamayıp güldüm ama evet yanlış duymadınız, CHP son şehir efsanesini o meşhur karikatür repliğinden aparmış:

 

"Tesisi yok!"

Ülkedeki illegal örgütler bile kongre, konser vs. için devletin, belediyelerin ya da STK'ların salonlarını kiralayabiliyorlar ama koskoca CHP yasal kurultayı için salon talep ettiğinde engelleniyor! Ve  sinekten diktatörlük yağı çıkartan CHP yönetiminin bir anda "efendiliği" tutuyor! Kimseciklere, basına falan bir şey demiyor.

Hakikaten acıklı bir durum ancak ne yapacaksınız? Nasıl olsa "18 yaş altına içki satışının yasaklanması bonzai tüketimini arttırdı" türünden incilere aç bir kitle de var, vur komplo teorilerinin dibine!

Böylece bir süreliğine daha kurtulursun sorulardan...

"Daha, aşağıya inen yürüyen merdivenlerle iki üç bin kişiyi kurultay salonuna taşıyamıyorken, bir de her gün milyonlarca insanın toplu taşımayla oradan oraya götürüldüğü İstanbul'un yönetimine mi talip oldunuz" diyenler susar belki.

Ya da "kurultay seremonisinde partililere takılacak rozetlerin iğnesi eğilince sorun çıkartan AK Parti'den iktidarı istediğinize emin misiniz" şeklindeki sorular unutulur.

Ama anketler ve sandık susmuyor işte. Bakın, ANAR'ın anketinde olduğu gibi, ehvenişer deyip çaresiz mührü partinize basan seçmen bile 10 Ağustos'ta oy vermediği Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında başarılı olacağına, yani "yapacağına" inanıyor.

Ah Keşke... siyaset örgütlülük, yönetim ve planlama olmasaydı, o zaman kesin iktidar sizindi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums