Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

Paralel yapı çözülürken...

  • 30.07.2014 00:00

 Paralel örgütlenmeye yönelik soruşturma süreci ciddileştikçe bu yapının diğer alanlardaki organik ilişkileri de belirginleşiyor.

Yargıdaki "gücünün" hevesiyle olsa gerek, ağzını açan gazeteciyi hukuk yoluyla terbiye etmek için savcılıklara sayısız şikâyette bulunan dava adamı Fethullah Gülen yine hareketli. Polisler adına hukuka lanet ediyor. Themis pozlarında hukuk ve adalet ayrımından dem vuruyor.

Görevi süresince bırakın bir haksızlığa karşı durmayı, tebrikleri kabul ederken bile "büyüklerim varken bana laf düşmez" diye karşılayan vekil, gözaltındaki polislerle selfie çektirip atarlanıyor.

Kendisini Meclis kürsüsünden “domuz yiyen Kürt militan” fotoları gösterirken hatırladığımız bir eski bakan yine Çözüm Süreci düşmanlığı hatırlamış olmalı. Bir taşla iki kuş vurayım derken farkında olmadan Cemaatini "tanımlıyor."  PKK'ya Ramazan’da operasyon yapılmadığını anımsattıktan sonra bizim neyimiz eksik diyor. Adam haklı!

“Asrın zulmünün” reva görüldüğü propagandası yapılan emniyetçiler nezarethaneden kallavi iftar sofralarının fotoğraflarını geçerken, Cemaat’in yazarları ve seküler ilişikleri “bir lokma bir hırka” edebiyatına sarıyor.

Cemaat’in televizyonları, gözaltındakiler yasa dışı dinleme, casusluk vb. suçlarla değil de, eşleri Kur'an okuyor diye alınmışlar gibi, “mutaassıp aile” vtr’leriyle haberler döşeniyor.

Gazeteleri, dergileri gözaltındaki emniyetçilere yönelik en ufak bir suç iddiasını bile atlamadan çürütmekle meşgul. Çok değil 3 yıl önce darbe davalarını eleştirenlere “durun bakalım iddianameyi bekleyelim” diyen Zaman’ın yayın yönetmeni şimdi sanıklarının peşin peşin suçsuz olduğunu ilan ediyor.

Vakıflarının, üniversitelerinin ışıkları sabahlara kadar sönmüyor. Twitler ikiye katlanıyor...

Fiili müttefikleri de boş durmuyor elbette.

Kürt yemeğidir diye “lahmacun yemeyin” manşetiyle çıkan ırkçı Türk Solu dergisinin gözaltındaki emniyetçilere destek mesajları, Cemaatin İngilizce gazetesinin yönetmenince çoğaltılıyor.

Çözüm Süreci’ne dair tek bir desteğini işitmediğimiz CHP'nin "Kürt kökenli" yöneticisi, Paralel Yapının çözülmesinden telaşlanıp adliye koridorlarında Cemaat şova katılıyor.

HDP'nin köşk adayı işi gücü bırakmış, bölgede seçilmiş siyasilere plastik kelepçe takan, Çözüm Sürecini baltalamaya çalışan paralel yapıdan "mağdur" çıkartmaya uğraşıyor…

Elbette bu arınma süreci yalnızca paralel yapı, Cemaat ya da bunlarla stratejik olarak yan yana duranlarla sınırlı değil.

Örneğin kimilerinin derdi de paralel yapının ortalığa saçılan kirli çamaşırlarıyla, iktidardaki partiye siyasi husumetinin körelttiği demokratlığının üstünü örtmek. Sanki 12 Eylül Referandumunda oylanan bürokratik vesayetmiş, o oylama AYM'ye bireysel başvuru hakkı ve darbecilerin yargılanmasını sağlamamış gibi "hayır-boykot derken vardı bir bildiğimiz" diye söyleniyorlar.

Yıllardır Cemaat çevrelerinin ülkedeki asıl tehlike olduğunu söyleyen, "dokunan yanar"ı motto haline getiren cenah ise adım adım yiyin birbirinizi noktasına savrulmakta. İçlerinde, kişisel hesaplarını bir kenara koyup hakkaniyetli davrananlar da yok değil. Ne var ki çoğunluğu enerjisini, sillesini yedikleri bu yapıya değil kendileri ile birlikte "ayılmadığı" için siyasal iktidarı eleştiriye vakfetmiş durumda. Ancak bu eleştirileri yaparken, hükümetin, o dönemde kriminal bir iz bırakmadan dini bir cemaat görüntüsü çizen insanları hangi sebeple devletten tasfiye edebileceğine dair demokrasi sınırlarında bir teori ortaya koyamıyorlar. Yani yanlışın bir başka yanlışla düzeltilebileceğini söyleyip aslında dün de doğru bir noktada durmadıklarını açık ediyorlar. E o gün sizlerin kanaatinden başka delil yoktu. Bugün ise var ve gereken hukuki yaptırım devreye sokuluyor işte; niye desteğiniz bu denli ürkek?

Evet, paralel yapı deşifre olup çözülürken sergilenen performansların bir kısmı şimdilik bunlar. Kuşkusuz adına ve cephesine bakmaksızın sivil siyasetin safında duran ve kimi zaman bu genel ilkeden ötürü bazı önemli ayrıntıları tali sayma hatasına düşen bizler için de söylenecekler vardır. İlerleyen günlerde bu sütunda onları da okuyacağınızdan şüpheniz olmasın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums