“Vura vura büktüler bizi, eğildikçene eğildik”

  • 20.05.2014 00:00

 Soma’da ölü sayısı 300’ü geçti.Ölüler toprağa verildi. Maden ocağının girişine de duvar örüldü.Olup olacağı buydu.Mide bulandırıcı hissi konuşmalar bir-iki hafta daha sürse de üzerinde konuşulmaya değer başka bir şey olmaz.Türkiye’de kolektif hafıza yakamoz gibidir; şavkar ve söner.Göz yanılması gibi. Varlığından asla emin olamazsınız.Şuursuz, çivisi çıkmış, köle ruhlu toplum sizi kendinize daha çok güvensiz kılar. Bu toplum hakkında konuşma isteğiniz hiç kalmaz. Konuştukça kendinize “Topluma ve yoksul kalabalıklara efelenen Kemalist faşistlerden ve biat eden İslamcı Tayyipçilerden gerçekte ne kadar farklıyım?”sorusunu daha sık sormaya başlarsınız.

Toplumun en ezik, en yoksul, en çaresiz kesiminden bu kadar insan“İş kazası oldu. Fıtratında var,” denilerek topluca katledildi. Bu türden bir iş kazası ancak hukukun olmadığı, insan hayatı ve insan onuruna hiçbir değer verilmeyen diktatörlüklerde meydana gelir.İnsan hayatı bir diktatörlükler altında,bir de savaş,tsunami,sel baskını, kasırga  patlamaları gibi felaketler anında değersizleşir. Bir böcek kadar küçülür ve değersizleşirsiniz. Ölüm toplu gelmiş, her yerde çünkü. Kimsenin kimseye acıyacak durumu yok. Çaresizsiniz.

 AKP hükümeti büyük çoğunluğu yoksul olan bir toplumun yoksullarına ufak tefek kırıntılar vererek bir bağımlılar, köleler ordusu oluşturdu. Bütün gücü bu yoksullar ordusunun desteğine borçludur. Tayyip Erdoğan bu ordunun gücünden hiçbir şey kaybetmemesi için herkese en az dört çocuk yapmayı öneriyor. Yoksulların çocukları bazen kendilerini şaşırarak “Başbakan istifa!” dediklerinde ise infiale kapılıyor.Önüne geleni“Gel lan buraya İsrail dölü!”diyerek yumrukluyor.Halife Erdoğan yiyici,yaltakçı, sorgusuz sualsiz biat eden müritleriyle tekme tokat dalıyor yoksulların arasına. “The Poor Law” zaman zaman kifayetsiz kalıyor.

 Halife Erdoğan, kendi eseri olan “The Poor Law”u kullanarak BM İnsani Gelişim Raporları’nda da iyi bir yer kazandı. 2013 yılı verilerine göre Türkiye en iyi gelişen 3-5 ülkeden biridir. Buna şaşarsınız işte! Acaba Bilal, babası ve Soma’lı işçi eşit üç birey olarak mı girdi rapora?

 Oysa ben ölü bir madencinin çorabında yan yana tam üç delik saydım. Bilal ve babasının 17 Aralık’ta milyarlarca doları saklamakta çektikleri büyük zorlukları ise hepiniz gördünüz.

 Somalı bir madencinin karısı kamera karşısında “Vura vura büktüler bizi, eğildikçe ne eğildik” dedi. En çok da buna şaşırdım. Bunu hiç beklemiyordum. Son seçim istatistiklerine baktım, Somalıların %72’si oyunu AKP ve MHP’ye vermiş. Madencinin karısının sözlerine Soma’da bir yer bulamadım.Kim bilir,bir tek filozofu dahi olmamış bir milletin Montesquieu su belki Soma’ da doğar.

 

.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums