NEDEN HDP, NEDEN CANAN KAFTANCIOĞLU?

  • 17.12.2020 00:00

 Akp’nin İstanbul Büyükşehir Başkanlığını kaybetmesi, AKP’ye yakın dernek, vakıf, besleme basın ve bilumum yanaşmaları çok zor durumda bıraktı.

Hortumlar kesildi.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları devir aldıkları AKP’li belediyeler dönemindeki  yolsuzlukları kamuoyuna tek tek  açıklamaya başladılar.

Açıklamayla kalmadılar yolsuzluk dosyalarını  yargıya taşıdılar.

Yandaşlar sus kesildi.

Belediye Başkanlarının Açıkladıkları yolsuzluklar  dudak uçuklatan cinsten.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu  297 dosyayı yargıya taşıdıklarını ,23 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını beyan etti.. Aralarında  şimdiki Ulaştırma Bakanı da var.

Bunlar manşetlik haber ama duy ki duyasın. Bırakın manşet olmayı anında her zaman olduğu gibi bu haberlere iktidar erişim engeli getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 3.5 Milyar  lirayı bulan  yolsuzluğa dikkat çekti ve dosyayı   yargıya teslim ettiklerini açıkladı.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iki Belediye Başkanlarına isyan etti, aradan iki yıl geçmiş bu yolsuzluk dosyaları  nereden çıktı diye.

Bu celallenme neyin nesi?

 Muktedir Boşuna dememişti “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” diye. Bu itiraf siyasetteki gelişmeleri anlamak için şifre aslında...Kime neden babalanıyorlar, iç siyasette kimi neden hedef alıyorlar, hepsi ortada..

AKP’nin altı yıl önce meydana gelmiş Kobani olayları üzerinden HDP’nin üst düzey kadrolarına polis operasyonlarını, neden yaptığını ve şeytanlaştırmaya kalktığını...

Yedi yıl önce İstanbul CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun twitter  üzerinden paylaştığı mesajlılarının gündeme getirilmesi ve Kaftancıoğlu hakkında 9 yıl ceza istenmesinin nedeni şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini  kaybettiren HDP ve Kaftancıoğlu’nu  Reis unutamıyor ve her konuşmasında potansiyel suçlu ilan ediyor.

Nasıl unutsun..

Hatırlatalım bir yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu;İstanbul Belediyesinin bütçesinden Akp’ye yakın olan Ensar vakfı,okçular vakfı,TÜRGEV ve İmam hatipliler derneğine aktarılan paranın,   847 Milyon 592 bin 27 kuruş olarak açıklamıştı.

İktidar çevreleri ve besleme basın  bu haberleri ve rakamları  yalanlayamadı. Çünkü bu kaynaktan beslenenler arasında onlar da var.

Muktedirin korktuğu başına gelmeye başladı..

 İstanbul’da AKP’e teşkilatları bina  kiralarını ve partide çalışan personelin maaşlarını ödeyemediği medyada haber oldu,  kimse de bu haberi tekzip etmedi.

İstanbul halkının vergileriyle iktidar partisinin harcamaları arasında nasıl bir bağ olabilir ama siyasal iktidarın suç işleme konusunda gözü dönmüş gibi...

Şimdi İstanbul ve Ankara Belediyelerinde haksız ve hukuksuz ödemeleri, ihaleleri  başkanlar kamuoyuna açıklayıp yargıya taşımaları, Reis ve iktidarda çok büyük tedirginlik yaratmış durumda.

Bakın, hatırlayın:

Örneğin, beton ekonomisinin beşli çetelerinden biri olarak bilinen Kalyon inşaatın, İstanbul belediyesinin metro ve diğer ihalelerinin değişmez müdavimiydi.

Kalyon İnşaatın aldıkları saymakla bitmeyen ihalelere göz atalım:

Mecidiyeköy-Mahmutpaşa metro hattını Kalyon inşaat yapıyor, Hasköy’deki tünel işinin de..Asya bölgesi içme suyu projesinde de varlar. Başakşehir stadyum inşasında da.Ataköy Atık su arıtma tesisi de Kalyon’a verildi. Bitmedi Beykoz deresindeki yeşil alan talanıyla inşa edilecek 553 villa projesini de Kalyon iştiraki...Yaz yaz bitmiyor. Çağlayan meydanında ki otopark ihalesi,Fikirtepe’nin yol altyapı işleri, Belediye ile çalıştıkları 3.Hava Limanı gibi merkezi hükümetin dağıttığı onlarca İstanbul’da ki ihaleyi kalyon inşaat için İstanbul milyon değil milyarlarca kazanç demekti.Küçük bir ülkeye yetecek kadar rant demekti. İstanbul’da belediye başkanlığının el değiştirmesi Akp’yi destekleyen iş adamlarından dernek, vakıf ve cemaatlerin ekonomik kaynaklarının can damarları kesildi demem boşuna değil...

İstanbul Belediyesinden besleme basına ödenen paraların  dökümüne de bakalım:

*İstanbul Belediyesi el değiştirdikten sonra İktidar yanlısı Erdoğan’ın damadının kardeşinin başında olduğu TURKUVAZ MEDYA’nın sahip olduğu Sabah,Daily sabah,Forbes,Para dergisi,Lacivert Dergisi,A Haber,A Spor,Takvim,Fotomaç,Minikağo Tv,Raddyo A Haber İstanbul belediyesinden 2014-2019 yılları arasında reklam giderlerinden aldığı para, 15 milyon 293 bin Lira.

*Dahası var örneğin Pelikancıların çıkardığı SETA Vakfı’nın yayın organı Kriter Dergisine belediyeden ödenen para 342 bin 242 lira..

Sadece Pelikancılarla kalsa iyi devamı var..

*Albayraklar’ın sahip olduğu Yeni Şafak,TV Net,Gerçek Hayat,Derin Tarih,Cins,Skyroad,Reklam,Piri,Piri Medya,Birlik Dağıtım gibi yayınlara Belediyenin kasasından 9 Milyon 127 bin Lira para ödenmiş.

*Türk Medya’nın sahip olduğu Akşam,Güneş,Star,360 Tv,24 Tv pastadan 5 milyon 764 bin lira kapmış.İstanbul Belediyesi el değiştirildikten sonra Star ve Güneş gazetesinin kapandığını da hatırlatalım.

*Dinci Akit grubunun sahibi olduğu Yeni Akit ve Akit Tv  belediyeden 3 milyon 8 bin lira para kapmış.

* Nokta Elektronik Medya A.Ş.’nin sahibi olduğu Kanal 7,Haber 7,Ülke TV’ye  1 Milyon 409 bin liralık reklam parası ödenmiş.

*Sadece beş yıllık dönemde İstanbulluların yandaş medyayı beslemesinin reklam kısmı57 milyon 117 bin 318 Lira. Sadece reklamdan aldıkları.. Zira ihaleler, sponsorluklar, ucuza belediye mekanlarını kullandırmalar bu beleş gelirin dışında.

*Bir başka şaibeli durum ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarından olan  Mustafa Doğan İnal’ın İmamoğlu dönemine kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin avukatlığını yaptığını, bir çırpıda bir dosyadan 15 milyon liralık vekalet ücret aldığını İnal   kendisi de kabulleniyor.

İstanbul sadece ülkenin Milli gelirinin  250 milyar dolarını üreten bir kent değil,Türkiye’nin ekonomi ve siyasetine de yön veriyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin  25 Milyar 850 milyon  lira gibi devasa bir bütçeye sahip olması, siyasilerin  iştahını kabartıyor.

Muktedir “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi de kaybeder” sözü boşuna söylenmiş bir söz olmadığını, Belediye bütçesinden AKP’ye  yakın vakıf, dernek ve besleme basın ve bilumum dağıtılan, milyon milyon Liraları topluca görülünce daha iyi anlaşılıyor..

AKP’nin arpalık olarak kullandığı büyük şehirleri kaybettiren Millet İttifakını, ayıca HDP ve Kaftancıoğlu’nu “terörle” iltisaklı göstermesi bir çaresizliğin sonucu.

Yönetemeyerek doğal kullanım süresini çoktan doldurmuş bir siyasal iktidarın, siyasal eceli çoktan gelmiş, beyhude ve çirkin bir tepinmeye gerek yok.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums