ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNİN TÜRKİYE’YE YANSIMALARI OLMASIN?

  • 13.11.2020 00:00

 ABD’de yapılan 3 Kasımda ki  46.Başkanlık seçimini Tramp’ın kaybedip, Demokratların adayı Joe Biden’ın  büyük farkla seçimi kazanması dünyanın başka ülkelerine nasıl yansıdı bilinmez ama; bizim ülkede adeta deprem etkisi yarattı  desek abartmış olmayız.

Bunu nereden çıkartıyorsun denilebilir.

ABD’de Başkanlık seçimini Joe Biden kazandıktan dört gün sonra Erdoğan’ın Biden’a tebrik mesajı göndermesinden yola çıkıyorum. Sonra da  iktidarda ki beklenmedik  siyasi gelişmeleri değerlendiriyorum.

Hemen sorayım:

Biden’ın başkanlığı kazanmasının ardından  Erdoğan’ın  Merkez Bankası Başkanını  ikinci defa görevden alması ve yerine kendisinin strateji ekonomi bütçe  danışmanı olan,eski Maliye Bakanı   Naci Ağbal’ı ataması manidar değil mi?

Dahası var..

Peşinden Hazineden ve Maliyeden sorumlu damadı Berat Albayrak’ın isitfasını istemesi ve yerine Lütfi Elvan’ı getirmesini de bu gelişmeye eklemeliyiz.

Bu istifanın ve Merkez Bankası Başkanının değişmesinin  ABD deki başkanlık seçimiyle bağlantısının olmadığını söylemek kolay mı?

Joe Biden’ın Halk Bankası olayını, iktidarda olan bazı Bakanların mal varlıklarını tekrar gündeme getirebileceği ve normal yargısal sürecin işleyeceği kanaati yaygınlaştı.

Bu süreçte ülkenin demokrasiden iyice koptuğu da bir kez daha anlaşıldı.

Bakan Albayrak’ın istifasını gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi hareketsiz karşılayan besleme basının, Saray talimatı ile yayın ve haber yaptığını ispatladı.

 Toplum  besleme sekiz gazetenin  aynı manşetle çıktığını çok görmüştük de..

Bakan Albayrak’ın istifasını 26 saat Besleme havuz medyası ve  Anaddolu Ajansı’nın haber olarak vermediğini ilk defa gördük.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı açıkladı: RTÜK 1780 Televizyon ve Radyoyu takip ediyormuş, Bakan Albayrak’ın istifasını sadece 5 televizyon haber olarak vermiş.

Saray  Bakan Albayrak’ın  “istifası kabul edildi” demedi, “affı  kabul edildi” diye açıklama yaptı. Ardından besleme basın bunu papağan gibi tekrarladı.

Hepimizin görüp okuduğu  Bakan Albayrak’ın istifasının Saray tarafından çarpıtılarak açıklanması hepimize saygısızlıktı.

.

Güya Bakan Albayrak Erdoğan’dan “affını istemiş” bu affı da Cumhurbaşkanı  kabul etmiş….

Bir kere Albayrak’ın istifa açıklamasında Cumhurbaşkanından af falan istemediği gibi, Erdoğan’a teşekkür bile etmiyor açıklaması sitem dolu.

Albayrak’ın  istifa  açıklamasından bir iki cümleyi anımsatalım:

At izinin İt izine karıştığı”,”Batıl ile Hakkın ayırt edilemediği”, “Allah sonumuzu hayır eylesin”..

Berat Albayrak’ın istifa metnini  sosyal medya hesabından, İnstiğram’dan duyurması da devlet geleneğinde olmayan bir durumdu.

Gelelim esas  ve temel soruya bizim derdimize deva,halkın sıkınıtısına çare olacak mı?

Ekonominin krizde  olduğunu iktidarın küçük ortağı Devlet Bahçeli’nin “Askıda Ekmek Kampanyası” başlatması ile krizin ifşası değil mi?

Merkez bankası başkanının ikinci defa görevden alınıp üçüncü olarak Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanı olarak  atanması ve Lütfi Elvan’ın göreve getirilmesi neyi değiştirecek çok merak ediyoruz.Halkı zenginleştirecek mi?

Naci Ağbal’da Lütfi Elvan’da ikisi de Akp’nin eski bakanlarından fiilen de bu iktidarın içinde görev yapan kişiler değil mi?Bunların bir marifeti var da kamuoyu mu bilmiyor.

Ağbal Erdoğan’ın stratejiden sorumlu ekonomi bütçe danışmanı olarak,Elvan ise Akp’yi temsilen  Mecliste plan Bütçe komisyon Başkanı olarak görev yapıyordu.

Bu iki eski bakanın  ekonomik krizi çözecek ellerinde  bir sihirli değnek var da biz mi bilmiyoruz, yoksa bunlar Küp mü buldular?

Halk arasında bir deyim vardır “eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı” diye..

Bu tek adam sistemi sürdükçe Ağbal’da Elvan’da hiç bir sorunu çözemeyecek..

Ne görevden alınan Merkez Bankası Başkanları yanlış yaptılar ne de damat Albayrak!.

Sistemin başındaki şahıs ne söylediyse onu uyguladılar,gelenler de aynısını yapacaklar.

Tek sorumlusu ve  tek adam rejimini temsil eden Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır,biran önce istifa etmeli ve ülkeyi erken seçime götürmelidir.

Hukuktan uzaklaşır, AB’liği müzakerelerini devredışı bırakır, muhalefeti yok sayar, bilime inanmaz ve  liyakatı önemsemez seniz,  toplumsal sorunları çözemez siniz ve çözemiyorsunuz da.

Çünkü sisteminiz çöktü.

ABD’de Tramp’ın başkanlık seçimini kaybetmesi tek adam rejimini savunanları tedirgin etmiş gözüküyor.Tedirgin olmaka da haklılar...

Dünya sistemi hukuka yaklaştıkça,Ankara’nın titremesi de  normaldir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums