ERDOĞAN RAKİPLERİYLE NEDEN TELEVİZYONA ÇIKAMAZ

  • 15.05.2018 00:00

 Yazıya bir Çin Atasözü ile giriş yapalım:”Tanrı değişim zamanında yaşatmasın insanı.”

Baştan söyleyeyim Erdoğan’ın yerinde  ben de olsam siyasi rakiplerimle Televizyonlara çıkmam..

Vallahi de çıkmam billahi de çıkmam..

Erdoğan siyasal kariyerinin en zor dönemini yaşıyor,Çin Atasözünü  bunun için seçtim.

Erdoğan  aşağıdaki bire bir muhatabı olduğu sorular ve sorunlar karşısında ne söyleyecek ki..

Erdoğan kendisine rakip olan  bir siyasetçi,objektif bir ekonomist ve  mesleğini evrensel anlamda yapan, kalemini kiraya vermeyen, siyasette ikbal aramayan,tetikçi olmayan bir gazetecinin karşısından aşağıda sıralayacağımız soruları nasıl yanıtlayacak..

Erdoğan’ın cevaplayamadığı iki soru var ki Deve Dişi gibi duruyor;bu iki soru karşısında Erdoğan dut yemiş bülbül oluyor..

Bir:Diplomanı göster?Cevap yok.. İyi Parti Kayseri Milletvekili  Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu Erdoğan’a diyorum ki senin diploman sahte beni mahkemeye vermiyor..Bu soruyu canlı yayında nasıl geçiştirecek Erdoğan,bir empati yapın.

İki:”Malvarlığını açıkla  Erdoğan’ın dolar milyarderi olduğu iddia ediliyor,iddia sahiplerinden birisi Devlet Bahçeli diğeri ise ünlü işadamı Rahmi Koç.Duvardan ses çıkıyor da Erdoğan’dan çıkmıyor.

Bu sorular karşısında yandaş medya ve Akp’liler Erdoğan dahil biz FETÖ’nün tuzağına düşmeyiz diyorlar.

Senin diplomanı FETÖ’mü çaldı,seni FETÖ’mü dolar milyarderi yaptı?

Erdoğan kendi medyasını ve kendi zenginini nasıl yarattığını, bu nasıl anlatacak?

Ana muhalefet partisine Tezek,pislik.çöplük   demek ne oluyor,bunun cevabını Erdoğan nasıl verecek.

Toplumu  ayrıştıran ve zehirleyen bu  nefret,hakaret ve iftira dilini kamuoyunun önünde canlı yayında  nasıl cevaplayacak.

Erdoğan,Demokratik yoldan ittifak kuran muhalefet partilerine şer güçler diyor.Bu da yetmiyor..

Kendi partisi içinde farklı görüş belirtenlere de, münafık diyerek bütün siyasette ki etik değerleri yok ediyor.

Böylesi bir seviye düşüklüğünün yaşandığı, belden aşağıya vurulduğu,hakaret ve iftiranın havada uçuştuğu  bir siyaset dönemini, deneyimli bir vatandaş olarak ben şahsen hatırlamıyorum.

Erdoğan’ın bu söylemleri  çoğulculuk kavramına yabancı olduğu gibi  ötekileştiren bir dil.

Büyük bir panikleme var Erdoğan’da,onun için tv programlarına tartışmaya çıkamaz diyoruz.

Sorulara ve sorunlara devam edelim..

Ülke büyüyorsa bu yoksulluk ney;17 milyon insan günde iki dolarla geçiniyor,toplumun yüzde biri Milli gelirin yüzde 65’ni alıyor.

OHAL’den sonra ülkeye sivil bir darbe yaptı Erdoğan,yargı siyasi otoriteye bağlı karar verir oldu,medya özgürlüğü buharlaştı,düşünce özgürlüğü diye bir şey kalmadı.OHAL’e karşı çıkanları vatan hainliği ile suçluyor.

Muhalefete darbeci diyor Erdoğan  ama 15 Temmuz darbesinin siyaset  ayağını ortaya çıkartmıyor..

Muhalefet Meclise önerge veriyor 15 Temmuz darbesini araştırılması için, Akp’lilerin  karşı çıkması ile muhalefetin önergesi kabul edilmiyor.

Muhalefet haklı olarak  bu bir kontrollü darbe deyince de Erdoğan kıyamet koparıyor.Akp olarak 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağını ortaya çıkartmadığınız sürece, kontrollü darbe gündemden düşmez.Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yargı bağımsız olsun Akp’e kadrolarının  yüzde 70’i FETÖ terör örgütünden içeri alınır diyor.

Yargı tamamen siyasallaştı ve talimatla karar veriyor en son AYM’nin ve AHİM’in kararları olmasına rağmen Mehmet Altan’ın tahliye edilmemesi bunu teyit ediyor.

AYM Başkanı AYM’nin kararları bağlayıcıdır ve uygulanır,yargı kararları  uygulanmazsa yargıya olan güven biter diye,Erdoğan’ın bulunduğu ortam da söyledi.

OHAL  üç aylığına alınmıştı ama demokrasinin yerini aldı.

OHAL’e dayandırılarak çıkartılan KHK’larla demokrasinin kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı.

Artık Erdoğan  OHAL bize iki yıl da olsa yetmez demeye başladı.

Ya iş cinayetleri Akp’nin 15 yıllık iktidarında tam 21 bin 22 işçi, cinayet ekonomisi sonucu hayattan koparıldı.Türkiye’de her gün 5 işçi iş kazası altında ölürken 7 işçi sakat kalarak iş göremez duruma düşüyor.Erdoğan canlı yayında siyasi rakiplerine bu iş cinayetlerini   nasıl cevaplayacak?

İşsizlik,enflasyon,gelir dağılımındaki adaletsizlik hat safhada..

Mutfakta tam bir yangın var.

Dövizin ateşini düşürmek mümkün değil..

Benzine,motorine haftasına varmıyor zam yapılıyor..

Tarım ve hayvancılık tamamen dışa bağımlı duruma gelmiş,yerli ürün diye ne hayvan ne de bir kuru gıda var, hepsi ithal.

Ekonomide  ise her sektör alarm veriyor.

Erken seçim kararı almasının nedeni ney;ekonomideki yangının tüm sektörleri sarmasına ramak kalmasıdır.İktidar değişiklilerini seçmenin ekonomik durumu belirler.

Seçime girecek olan partilerin  Cumhurbaşkanı adayları  Selehattin Demirtaş’ı saymıyoruz o Edirne ceza evinde tutuklu,tüm adaylar Erdoğan’a ortak bir televizyon kanalında tartışmaya davet ettiler..

Erdoğan bu daveti kabul etmedi ve çıkmayacağını söyledi.

Hatta Adaylardan bazıları isterseniz tek tek çıkalım karşılıklı, diye de bir öneri getirdiler ama..

Erdoğan, burnundan kıl aldırmaz bir tavırla üstümüzden prim yaptırmam dedi..

Peki Erdoğan rakipleriyle tv programlarına kesin söylüyoruz çıkamaz, çıkması da mümkün değil.

Ekonomi,temel hak ve özgürlükler Erdoğan’ın boğazına sarılmış durumda kıpırdayacak hali yok.

Dış politikadaki kompleksli siyaseti o kadar sorunlu bir hal aldı ki, Türkiye dünyada 52 ülke ile küs durumda ve izole edilmiş vaziyette.

Sıfır sorunsuz komşuluk politikasıyla yola çıkmış, komşularıyla selamlaşmayan bir duruma gelmişiz;bunun adı da Akp’de ‘Değerli Yalnızlık’ oldu.

Erdoğan’ın Suriye iç savaşına müdahil olması ve iç savaştan kaçan 3.5 milyon Suriyeli mültecilere kapıyı açmakla ülke bütçesinden tam 30 milyar doların harcanması; ekonomik planları alt üst etti..Bunlar siyasetçinin öngörüsüzlüğünün sonucu  yaşananlar.Orta Doğu politikamız  duvara tosladı ve Rusya’nın kuyruğuna takıldık.

TSK’nın Fırat kalkanı ve  Afrin operasyonunun ekonomik külfeti en az 2 milyar dolara mal olduğu, bu rakamın günden güne artarak devam ettiği iddiaları yalanlanmadı.

Eğitim politikasını anlayan varsa bir adım öne çıksın..  Müfredat yaz boz tahtasına döndü,milli eğitim bakanı bile nasıl bir eğitimin uygulandığını anlatamıyor..Varsa yoksa İmam hatip okulları ve din dersleri..

Ülkeyi böylesi devasal sorunlarla karşı karşıya getirip,toplumun sinir uçlarıyla oynayarak kamplaştıran,ayrıştıran ve en sonunda herkesin Türk,Müslüman ve Sünni olduğunu savunan MHp ile ortaklık yaparak seçime giden Erdoğan, bu sorunları ve soruları nasıl yanıtlayacak?

Nasıl Televizyonda rakipleriyle tartışacak.

Erdoğan bunların farkında ve seçmeninin hoşuna gidecek şov yapıyor,rakiplerini kastederek bizim üzerimizden prim yaptırmam sözüne kendisi de inanmıyor.

Demokrasi ve hukuktan yana olan güçler Erdoğan’dan  şu iki sorunun cevabını istiyor; diplomanı göster,mal varlığını açıkla?

Erdoğan’ın yerinde siz olsanız Televizyonlara rakiplerinizle tartışmaya çıkar mısınız?

Baştan da söyledim ben çıkmam Allah kimseyi de  Erdoğan’ın düştüğü duruma düşürmesin.

Erdoğan’ın rakipleriyle neden  Tv programlarına çıkamayacağını anladınız mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums