BU SEÇİMİN EN SICAK GÜNDEMİ EMEKLİ İKRAMİYESİ OLSA GEREK

  • 3.02.2018 00:00

 Akp’e seçim ekonomisinin sezonunu açtı ve hem de bütçe de ne var ne yok dağıtmaya başladı.

Baştan bunun adını net koyalım  emeklilere verilen ikramiyenin adı  seçim rüşvetidir, nokta.

Emeklilere verilen ikramiyenin kısa bir kronolojisini yapalım.

Hatırlarsanız emeklilere ilk ikramiye sözünü ilk kez 2011 seçimlerinde yanılmıyorsam MHP lideri Devlet Bahçeli dile getirmiş;ben iktidar olursam emeklilere yıl bir ikramiye vereceğim  diyerek başlatmıştı ama bu vaat emeklilerde karşılık bulmamış, MHP’nin  oyu da artmamıştı.

Sonra 2015 seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ben iktidara gelirsem emeklilere iki maaş tutarında emekliye  ikramiyesi vereceğim; birisi Ramazan Bayramı, diğeri  de Kurban Bayramının arifesinde diyerek her ilde yaptığı mitinglerde dillendirmişti..Hatta Kılıçdaroğlu eğer iktidar olurda ikramiyeleri  vermezsem, işte noterden taktikli belgem  diyerek bir metin göstermiş, sözümü tutmazsam siyasetten çekileceğim demişti..

CHP liderinin emeklilere iki ikramiye sözü verdiği kamuoyunda seçmen çevresinde ve emeklilerde yapılan araştırmaların, bir karşılık bulduğu anket çalışmalarında çıksa da .

Akp’e mizahlaştırmıştı bu ikramiye vadini..

Akp’nin ekonomiden sorumlu Bakanı bugün de aynı Bakan Mehmet Şimşek CNN TÜRK’te canlı yayında Hürriyet Gazetesinden Hande Fırat’a şu açıklamada bulunmuştu: ”11 milyona yakın emeklimiz var eğer bu ikramiyeler ödensin bütçe yüzde 70 açık verir demiş devamında;iki ikramiye değil, bir ikramiyenin CHP kaynağını göstersin, vallahi ben de oyumu CHp’ye vereceğim diye iddia da bulunmuştu.”

Peki biz de soralım hem bakana hem de hükümetine, bugün iki bayram öncesi vereceğiniz Bin Tl’nin kaynağını nereden bulacaksınız?

Bugün nasıl veriyorsunuz, emekli sayısı 12 milyona çıkmış yoksa küp mü buldunuz?

Siz erken baskın seçimi niçin aldınız,ekonomik göstergelerin hepsi alarm veriyordu,bizzat Erdoğan kendisi söylemedi mi, erken seçim kaçınılmaz, ekonomiyi bu vaziyette 2019 Kasımına kadar götüremeyiz diye?

Emeklilere vereceğiniz iki ikramiye hiç kusura bakmayın  açıkça seçim rüşvetidir.

Akp’yi seçimi kaybederim korkusu sardı..

 Akp hükümetinin yaptırdığı seçim anketleri Erdoğan’a böyle bir karar almaya zorladı ve açıkça ya bu seçimi kazanacağım, ya da ekonomiyi enkaz olarak muhalefete teslim edeceğim zihniyetinin sonucudur..

12 milyon seçmene verilecek ikramiyenin  2018 bütçesine 24 milyar TL yük getiriyor.

Bu bütçeye getiren ek yükü nasıl kapatacak sınız?

 Ya vergileri artıracaksınız, ya  da seçimden hemen sonra enerji ürünlerine  zam yapacaksınız elektriğe,motorine, doğal gaza  başka bir alternatifiniz yok.

Akp hükümetinin baskın erken seçime yönelik hesabında emeklilere iki bayram öncesi Biner TL  ikramiye verilmesi şöyle dursun, akıllarından geçmiyordu.

Ekonomi ile ilgili muhalefet ciddi bir çalışma yapar uygun bir dil seçer ve izleyecekleri stratejik politikalarıyla ile Akp’yi hallaç pamuğu gibi sallarlar.

Erdoğan artık meydanlarda ne söylediğini bilmiyor her konuşmasında, bir çam deviriyor deyim yerindeyse çuvallıyor.

28 Nisan 2018 Tarihinde İzmir’den başlattığı seçim mitinginde aynen şöyle konuştu: ”Ah kardeşlerim bu güzel İzmir’in, Egenin incisi İzmir’in hava limanı yoktu, biliyor musunuz  Adnan Menderes havaalanını İzmir’e biz yaptık dedi.” İşin garibi meydan da alkış tufanı koptu.

İşin gerçeği ise Adnan Menderes Havaalanı 1987 yılında açılmış,Akp ise 2002 yılında iktidara gelmişti.

Erdoğan ekonomi konusunda hiç konuşmuyor, ekonomi sorulduğun da aklına köprü,tünel,duble yol,hava limanı geliyor.

Ne işsizlik, n halkın alım gücü,n yoksulluk,n enflasyon,n gelir dağılımındaki adaletsizlik ve iş cinayetleri aklına bile  gelmiyor.

Hatta biz OHAL ile grevi,direnişi,gösteriyi, mitingi kastederek ıvırı zıvırı bitirdik diyor.

İşin en tuhaf yanı toplumun en zengin kesiminin  örgütü  TÜSİAD Başkanı, OHAL’e son verilmeli ülke demokratik bir yola girmeli diye açıklamalarda bulunuyor..

Erdoğan, TÜSİAD’a cevap veriyor “biz OHAL ile sizin işinizi kolaylaştırdık, işçiler greve çıkmaya,greve işçiler çıkmak istediklerinde biz OHAL’i devreye sokarak  bertaraf ediyoruz” diyor.

İşçinin en demokratik hakkını kullandırmayan hatta elinden alan,bir Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra,emeklilere vereceği ikramiye,iktidar ömrünü uzatmaktan başka ne olabilir?

Eğer seçimlerde Akp’e kadar muhalefet eşit şartlarda yarışsın,medya objektif habercilik yapsın, sandıktan çok farklı muhalefetin lehine   bir sonuç çıkar.

OHAL şartları altında yapılacak erken seçim sonucu, adil olması mümkün değil,bunu bilmek için de kain olmaya gerek yok.İyimserliğimizi koruyoruz başka bir seçeneğimiz de yok.

Erdoğan demiyor mu bize OHAL 7.defa uzatılmasına rağmen  bize 8-9 defa daha uzatılsa yetmez diyor.

OHAL’e dayandırılarak meclisi baypas ederek  çıkarılan KHK’larla ülke yönetiliyor,yargı talimatla karar veriyor.

OHAL, Demokrasi ve Hukukun ensesinde demokrasinin kılıcı gibi sallanıyor.

Dikkat ederseniz, Cumhur ittifakın karşısında olan firesiz muhalefet partilerinin ortak görüşü, iktidara gelirsek ilk işimiz OHAL’i kaldırmak olacak diyorlar..

Başta ağızlarına  birer parmak bal sürülen 12 milyon emekli olmak üzere, tüm dar gelirliler,işsizler ve çalışanlar bu seçim köprüden önce son çıkış unutmayın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums