ERDOĞAN ERKEN SEÇİM VATANA İHANET DİYORDU

  • 22.04.2018 00:00

 Unutmayın ve aklınızdan hiç çıkartmayın İnsanın en büyük takipçisi geçmişidir..

Gerçeğin  bir gün ortaya çıkma gibi pis bir huyu vardır.

 Atalar boşuna dememiş büyük lokma yurtta büyük laf etme diye.

İlerisini görmeden sallayanı kendi sözü ile vururlar.

Erdoğan’ın erken seçim vatana ihanet sözü internette dolaşıma sokuldu ve tıklama rekoru kırıyor.

Daha seçimlere 16 ay varken..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 26 Ağustos 2018 tarihini  erken seçim yapılmasını  ortaya attı;Bahçeli’nin  görüşü  ortağının sesi miydi, yoksa kendi çıkışı mı bilemeyiz ama gündeme oturdu..

Aynı gün Erdoğan Bahçeli’nin konuşmasından iki saat sonra; partisinin grup toplantısında tam üç kere seçimler normal tarihinde yapılacak diyerek konuşmasını kayıtlara geçirmesine rağmen..

 Erdoğan bir gün sonra Bahçeli ile buluşarak 24 Haziran 2018 tarihi üzerine anlaşarak erken seçim kararı aldıklarını açıkladı.

Şu tutarlılığa bak Allah nazardan saklasın..

Haydi gel de söyleme Batı bizi kıskanıyor.

Bir başka tuhaflık Bahçeli daha bir hafta önce erken seçim olamaz, olmamalı ve seçimler normal tarihinde yapılacak diye boyun damarlarını bahçe hortumu gibi şişirerek bağırıyordu.

Erdoğan ve Bahçeli’nin bu tutarsız  açıklamaları iki çıplak bir hamama yakışır deyimini hatırlatıyor insana.

Erken seçim kararını neden aldılar?

Birincisi tartışmasız  ekonominin alarm vermesi..

Erken seçim kararının Ağustos ayından Haziran ayına çekilmesinin başka  bir nedeni ise,siyasi kulislerde İyi Partiyi seçim dışı bırakma olarak konuşulması..

Erken seçim kararının hemen ardından AKPMHP ittifakı il iki HDP’li milletvekillerinden Osman Baydemir ve Selma Irmak’ın milletvekillikleri düşürülmesi, seçimin adil ve eşit yarışılmayacağının işaretleri olarak görülmeye başlandı.

Kürtler bu seçimde anahtar rol oynayacaklar..

Hele Güney Doğu bölgesinde sandık güvencesi ve seçmenin özgür iradesinin sandığa nasıl yansıyacağı da ayrı bir endişeyi çağrıştırıyor.

Erken seçim kararından sonra iki HDP milletvekilliklerinin vekillikleri düşürülmesi  manidar değil mi?

 Erdoğan’ın Kürtlere verdiği bu mesajı nasıl okumalıyız?

Benim partimi ve tercih etmediğim kişileri seçmediğiniz sürece, sizin seçtiklerinize parlamentoda sizi temsil edecek olan  milletvekillerine vekillik  yaptırmam diyor, nokta.”

Bu seçim demokrasi ve hukuktan yana olanların  güçlerini birleştireceği tek  çıkış yolu olacak..

Eğer bu fırsat iyi değerlendirilmezse  ileride muhalefet,sivil toplum,özgür medya,düşünce özgürlüğü  diye bir şey kalmayacak ve ülke tek adam rejimi olan Tiranlık bir sisteme geçmiş olacak.

Bu seçimi kazanırsak OHAL’in sonu, Tek adam rejimi ile yatıp kalkanların hayali olan, Tiranlık sistemi de  sandığa gömülecek.

Erken seçim kararının alınmasında nedenlerden birisi de;zafer diye nara attıkları Afrin operasyonu,Ankara’yı  dış politikada ve iki süper güç arasında sandviç yaptı ve çok büyük sıkıntıları beraberinde getirdi.

Dış politikadaki komşularla ilişkilerin bozulması,Türkiye’nin Suriye ‘de iç savaşa müdahil olduktan sonra ve değerli yalnızlıkla başlayan,TSK’nın Afrin operasyonu ile ekonomik dengeler altüst oldu.

Mesela Afrin operasyonunun ekonomik külfetini açıklamıyorlar ..

Bu külfetin vatandaşın alım gücünü nasıl zora soktuğunu ayan beyan  görüyoruz..

Bunu halkın temel tüketimi olan gıda fiyatlarının el yakmasında,Pazar tezgahlarında,benzin ve motorinin yükselişinde,toplu taşıma araçlarına,oto yollara,köprü geçişlerine  yapılan zamlarda,dövizin  ateşinin düşürülememesinde görüyoruz.

Erken seçim vatana ihanet ise..

Peki bu alınan erken seçim kararı ne oluyor, o zaman?                     

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums