YENİ YILDA DA OHAL DEMOKRASİNİN YERİNİ ALMAYA DEVAM EDECEK

  • 30.12.2017 00:00

 Erdoğan OHAL ile grev,gösteri,yürüyüş,miting,direniş gibi ıvır-zıvır yok oldu demedi mi?

OHAL bize üç ay değil 12 ay uzatılsa yetmez sözü de Erdoğan’a ait değil mi?

Tiranlık  sisteme geçmek isteyenler için  OHAL gökte ararken yerde buldukları bir yönetim biçimi olmadı mı?

OHAL ilan edilmesiyle demokrasinin kuvvetler ayrılığı tek adam bağlanarak, kuvvetler birliğine dönüştü ve ülke artık KHK’ lerle yönetilmeye başlandı ve Meclis devredışı kaldı,yargı talimatla karar verir oldu.

Akp yeni çıkarttığı 695-696 KHK ile artık Türkiye’de sivil bir itaatsizlik ve hak arayışı olanların üstüne süreceği; darbe teşebbüsü olarak iktidar tarafından desteklenen, beslemeci sivil milislerinin işledikleri suçların suç olmaktan çıkartmanın formülü olarak karşımıza getiriyor..

Bu besleme milisler yeni  KHK’lar  hayata geçerse işledikleri suçlardan ceza almayacaklar.

Başta 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül demokrasi ve hukuktan yana olan tüm sivil güçler,muhalefet ve Barolar Birliği gibi toplumun neredeyse yarısı 695-696 sayılı KHK’lar yürürlüğe girerse tehlikeye dikkat çekerek iç savaş çıkar  diye, yüksek perdeden boşuna koro halinde  haykırmıyorlar.

Bu çıkan KHK ile tutuklu olan mahkumlara tek tip elbise giydirilmesi de  başlı başına bir yargısız infaz, değil mi?

Tutuklu olan hukuken  hükümlü olduğu anlamına gelmiyor ki..

Siz tutuklu olana giydirdiğiniz tek tip kıyafetle baştan suçlu ilan etmiş olurken, birde bunu renklerle ayırt etmeniz, başlı başına suç işlemiş olmuyor musunuz?

Renklerle teşhir ettiğiniz tutuklu insanlar berat ederse bunu nasıl ifade edeceksiniz.

Pardon mu diyeceksiniz.

Hatırlanırsa  12 Eylül askeri darbesini yapan generaller de tutuklu olanlara tek tip elbise giydirmek istediler ama sonra vaz geçtiler.

Sözde darbelere karşı adı altında değişik sivil hareket gibi kendine durumdan  vazife çıkartan örgütlenmelere rastlıyoruz;bunu hemde ülkenin başkenti Ankara’nın göbeğinde aleni tabelasını asarak yapıyorlar.

İşte, Halk Özel Hareketi(HÖH) gibi ne idüğü belirsiz insanların sosyal medya üzerinden örgütlendiklerini ve ellerinde kaleşinkoflarla resimli ve sesli sosyal medya hesaplarından  propaganda yapıp,bu videoları internette dolaşıma sokuyorlar.

Bu KHK;terör eylemlerini bastırırken suç işleyen sivillere yargı muafiyeti getirecekmiş.

Sokakta hak arayanın terör hareketi olduğunu yargı değil de, ne idüğü belli olmayan beslemeciler mi belirleyecek?

Böylesi  devlet tarafından beslemecileri muhalif olanların üstüne süren, sivil  silahlı  güçleri  İran’dan tanıyoruz.

Kamuoyunda pek tartışılmayan KHK ile bir düzenleme daha getiriyor Akp..

Yargıtay ve Danıştay üyelerine Milletvekillerine tanınan haklardan yararlandıracaklar.Bundan  sonra Yargıtay ve Danıştay Hakimleri milletvekillerine tanınan sağlık harcamaları TBMM personelinin sağlık harcamaları ile aynı statüye getiriliyor.Yargıtay ve Danıştay üyelerinin  eş ve çocuklarının bu haklardan  yararlanacak olması, manidar değil mi?

Neden Erdoğan OHAL’i bu kadar çok sevdi ve KHK’larla ülkeyi yönetmek istiyor?

Erdoğan;biz kararların daha hızlı alınması için tek elden veya bir kaç kişi ile alınması için bu yola başvurduk diyor.

Dikkat ederseniz OHAL ilanından sonra hızla Türkiye Demokrasi ve Hukuktan uzaklaştıkça yönetim olarak çok az farklılıklar olsa da;İran,Rusya,Azerbaycan gibi ülkelerin sistemine ve tek adam rejimine evrilmeye başladı. Bu ülkelerde de muhalefet rejim karşıtı ve dış güçlerin uşağı olmakla suçlanıyor.

Erdoğan’ın AB’den uzaklaşıp Şenghay beşlisinin içinde yer almak istemesi de tesadüf olmasa gerek.

OHAL ilanı ile çıkartılan KHK’lar ve gelinen sürecin sonucu da bunu teyit etmiyor mu?

Artık Demokrasi yok OHAL verelim dönemine geçtik.

Not: 2018 yılının okurlarıma ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilerim.M.T.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums