MAN ADASI BELGELERİ VE İNANILMAZ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ

  • 25.12.2017 00:00

 CHP’nin ortaya çıkarttığı adına da “Man Adası Belgeleri” denilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  yakınlarının haksız kazanç elde ettikleri  isimleri geçen kişiler hakkındaki iddialar, gündemden bir türlü düşünmüyor  düşecek gibi de değil..

İşin ilginç yanı CHP’liler ismi geçen kişiler hakkında   imzaları ile adresleriyle belgeleri  ortaya çıkarttıkça, Akp’liler ve hükümet yanlısı medya  yalan bu belgeler diye koro halinde bağırıyorlar ama..

Erdoğan bu iddialara  giden para yok gelen para var derken..

Başbakan Binali Yıldırım Erdoğan’ı yalanlayan bir açıklama yaptı;  giden gelen bir şey yok diye..

Bir başka Akp sözcüsü bu belgeler yalan demiyor da FETÖ’nün size servis ettiği belgeler diyor..

Bunların hangisinin söylediklerine inanacaksınız?

Konvecyüs’ün  sözü ile Akp çevresine yanıt verelim,Kovencyüs derki:”Kedinin siyah veya beyaz olması önemli değil fareyi tutup tutmaması önemli der.”

Bizde diyoruz ki  belgeleri kimin verdiği hatta FETÖ’de verse önemli değil önemli olan, belgelerin doğru olup olmamasına bakmalyız  bu kadar basit.

Bu Man Adası belgeler üzerinden tartışmalar TBMM’nde ve medya da hız kesmeden tartışılırken; CHP Genel Başkanının, kızının  dairesi konu oldu ama Kılıçdaroğlu, Akp’lilere  öyle b bir gol attı ki doksana taktı; mecliste bir komisyon kurulsun benim,çocuklarımın, yakınlarımın hatta dünürlerimin de mal varlığının araştırılmasını istiyorum,Erdoğan’da çıksın benim gibi mal varlığının araştırılmasını istemeye cesaret edecek mi, diye ferman okudu..

Ama Erdoğan hiç cevap vermezken Akp milletvekilleri bu öneriyi şov ve siyasi manevra demeleri çok komikti..

Bu önerinin neresi şov ve siyasi manevra Allah aşkına..

Erdoğan’ın mal varlığı açıklansın, okuyan ve duyan,ya küçük dilini yutar ya da dudağı uçuklar.

Bundan 5 yıl önce belleğim beni yanıltmıyorsa İş adamı Rahmi Koç Erdoğan’ın mal varlığının 1 milyar dolar olduğunu açıklamış;Erdoğan’da bu rakamı yalanlamadı ve bizim aile gıda şirketlerimiz var dedi.

Ya ABD’de mahkemesinde yargılanan  Akp’li bakanlara dağıttığı rüşvetle  tanınan  Türk vatandaşı eski hayır sever, İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf’ın, itirafları karşısında Akp’liler süt dökmüş kedi gibiler.

Yolsuzluk ve rüşvet artık bizim ülkemizde haber değeri olmayan bir durumda ve olağanlaştı trafik kazası kadar medyada haber olmuyor.

Yargının bağımsız,medya özgürlüğünün olmadığı,muhalefetin rejim karşıtı görüldüğü yerde iktidar gücünü kullananların, aleyhine haber yapamazsınız bizde şuan onu yaşıyoruz.

İşte İnsan Hakları da yolsuzluk ve rüşvet gibi bu da  neymiş denilmeye başlandı.

10 Aralık İnsan Hakları günüydü tabirimi maruz görün ama ipleyen olmadı.

İnsan Hakları İhlallerine olan duyarsızlık  yolsuzluk ve rüşvete olan duyarsızlıktan daha kötü bir durumda seyrediyor.Çünkü hukuksuzluk yerlerde sürünüyor,yargı talimatla çalışıyor, Akp’ye muhalif toplumun  her kesiminin ne iş güvenliği var,ne can güvenliği ne de mal güvenliği.

İşte insanın içini burkan İnsan Hakları manzaraları OHAL ile zirve yaptığının tablosu:

-2002 -2017 yıllarlı arasında 44 bin 17 yaşam hakkı ihlal edildi.

-18 Bin 762 kişi kötü muameleye maruz kaldı.

-482 Gazeteci tutuklandı.

-253 kişi dur ihtarına uymadığı için ateş edildi ve faili meçhul cinayete kurban gitti.

-636 Kişinin yasadışı örgüt saldırısı iddiası ile   hayattan koparıldı.

-116 Kişi köy korucularının saldırısı ile hayatlarına son verildi.

-133 kişinin gözaltında şaibeli ölümü.

-14 bin 525 kadının cinayetle öldürülmesi.

-20 Bin 870 işçinin cinayet ekonomisi sonucu iş kazası altında  katledilmesi.

-3 bin 755 çocuk ölümleri meydana geldi.

-Birde yıllardır aydınlatılmayan 17 bin 500 faili meçhul cinayetimiz var.

Bu insan Hakları ihlallerini CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir rapor olarak hazırlayıp medyaya servis etti ama yandaş medya görmedi,merkez medya da iç sayfalarında kibrit kutusu kadar haber yaptı.

Biz toplum olarak bu manzaralara ve katliamlara  yabancı değiliz..

1978 yılının 19 Aralık ayında tarihe Maraş olayları ve  Alevi  katliamı olarak geçen ve 102 kişinin çoluk çocuk,kadın  demeden öldürüldüğü,beş gün devletin ortada görülmediği bir kültürün toprakları üstünde yaşıyoruz.

28 Aralık 2011 yılında  askeri F 16 savaş Uçaklarıyla Roboski’de 16’sı çocuk olmak üzere 34 Kürt vatandaşımızın  katırların üstünde paramparça edildiklerini, hatırlayan var mı?

İnsan hakları ihlalleri konusunda Hürriyet gazetesinin yazarlarından Sedat Ergin Aralık ayında üst üste ben bu yazıyı bitirirken 6.makalesini yazmıştı..Meraklılarına belirtmeden geçemeyeceğiz Ergin AİHM kararları üstünden ciddi bir çalışma yapmış hakkını teslim edelim;önemle okunması ve dağıtılması gereken ve deyim yerindeyse tam bir kuyumcu titizliğinde çalışılmış olduğunu da belirtmeliyiz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM)1959 yılında kuruldu, Türkiye 1987 yılında üye oldu.

AİHM’nin 47 üyesi arasında 1994 yılına kadar Rusya üye olmadan önce insan hakları ihlallerinde Türkiye olarak  birinciliği elimizde tutuyorduk, şimdi Rusya’nın arkasından ikincilikle temsil ediyoruz.

- AİHM’e Türkiye’den 3 bin 270 başvuru yapılmış Mahkeme 2 bin 889’unda hak ihlali bulurken,yalnızca 73 başvuru için ise haksız bulmuş bu oran da, baş vuru açısından yüzde 2’yi buluyor.

OHAL ile Türkiye’deki İnsan Haklar ihlalleri asker darbe dönemlerine rahmet okutuyor.

-Seçilmiş 12 Milletvekili 85 Belediye Başkanı tutuklu.

-152 bin kişi kamudan uzaklaştırıldı ve 42 bini tutuklandı.

-4 bin 889 akademisyen,2 bin 500 gazeteci işten atıldı,146 gazeteci tutuklandı.

-Kapatılan gazeteler,dergiler,televizyon kanalları,radyolar,ajanslar,yayınevleri  ve derneklerin sayısı 200’ün üzerinde.

Ve insan hakları ihlalleri hız kesmeden günden güne artarak devam ediyor..

Çünkü parlamento baypas edilmiş,demokrasi ve hukuk devre dışı bırakılmış, yargı yürütmeye bağlı karar veriyor ve şuan Tiranlık bir sistem işliyor.

OHAL ile herşeyi çözdüklerini, çözeceklerini söyleyen iktidar çevreleri!.

Nedense 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağını bir türlü ortaya çıkartmıyorlar?

Darbenin faturası, gazetecilikten başka bir iş yapmayan mesleğini yapan gazetecilere,akademisyenlere,rütbesiz askere, sıradan memura kesilmeye devam ederken.

Demokrasi ve hukuktan uzaklaştıkça..

Rüşvet,yolsuzluk,adam kayırmalar ve insan hakları ihlalleri kısacası hukuksuzluk ise hız kesmeden sürüyor.

“AİHM’nin kararları Türkiye’deki yasaların üstündedir bunu herkes böyle bilsin,şimdi ise AİHM kim oluyor diyor”  bu iki söz de Erdoğan’a ait. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums