HİÇ Mİ BU ÜLKE DE GÜZEL BİR ŞEY OLMUYOR

  • 11.11.2017 00:00

   Bilgisayarın başına oturduğumda yazıya konu ettiğim başlığa takıldım ve  bu soruyu ben de kendime sordum.

Gerçekten yok mu,diye?

Güzel bir şey olması şöyle dursun daha kötüsünün ülke de sinyalleri yanıp yanıp  sönüyor.

Demokrasiden ve hukuktan uzaklaşmış,yargısı yürütmeye bağlanmış bir ülke de nasıl umutlu olursunuz.

Bir umudun olmasıiçin evrensel aklın devlette vücut bulması gerekir.

O devletinde  hukuk devleti olması gerekiyor.

Devlet toplumun örgütlenmiş biçimidir.

Toplumun hukuk talebi yok ki devlet hukukun evrensel ilkeleriyle yönetilsin.

Devlet ideolojilerden arındırılmadığı sürece..

O ülkede eşit vatandaşlık hakkı diye bir şey devlet tarafından uygulanmaz.

İşte devleti yönetenlerin  duyarsız olduklarının panoraması:

Cinayet ekonomisinin ilk 10 aylık işçi ölüm raporu yayınlandı ve ilk 10 ayda 1683 işçi ölmüş.

Çalışanların can güvenliği yok ki iş güvenliğini konuşalım.

8 kasım 2017 Tarihinde Bursa’da  bir tekstil fabrikasında patlama oldu maalesef yine 5 işçi daha öldü..

İşçi ölümleri o kadar olağanlaştı ki neredeyse toplu işçi ölümleri olursa haber oluyor,tek tek ölümlerin haber değeri yok.

İş cinayetlerinden her gün 5 işçi ölüyor 7 işçi sakat kalarak iş göremez duruma düşüyor.

Ama sözde işçiyi temsil eden sendikalar başta Türk-iş ve Hask-iş  bu konuda sessizliğini ne zaman bozacak çok merak ediyoruz.

Kırmız et tartışması ve etin pahalılığı ana haber bültenlerinde birinci olmasa da tabi yandaş medyanın gündemine girmiyor, onlara göre bunun haber niteliği yok ama bir kaç aykırı muhalif medya kırmız etin pahalılığını  gündeme taşımaya devam ediyor.

Bir başka gelişme ise Hürriyet Gazetesi manşetten verdi, ülke tam bir gizli silahlanma dönemine girmiş..

25 milyon kişi silahlanmış ve bu silahların  yüzde 85’i ruhsatsız ve silahları insanlar internet üzerinden alıyormuş.

Birde bu haber üzerine  İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı:internet üzerinden silah satışı yasak diye..

Gülermisin ağlarmısın.

Onun için diyoruz umudumuz yok yarına.

Akp Genel Başkanı Erdoğan’ın hoşuna gitmeyen hatta kimyasını bozan gelişme ise ülke içinden değil de, dışarıdan geldi o da;Suudi Arabistan’da Genç Kral Muhammed B-Salman aile içi bir darbe yapması ülke gündemine oturdu ama;nedense Erdoğan bu konu da bir cümle bile söylemedi daha.

Genç kral yeni çıkarılan emirle sınırsız yetkilerle donatılmış;istediğini tutuklama,araştırma,yurtdışına çıkma yasağı,kişilerin mal varlığına el koyma veya hesaplarına dondurma imkanına sahip.

Genç kralın lüks bir otele kapattığı 11 kişi tamamen Kraliyet ailesinden gelen kişiler ve bu 11 kişinin mal varlığı tam 800 milyar dolar yani bizim toplam GSMH’mıza eşit.

 Suudi Arabistan’ın savunma bütçesi çok dikkat çekici tam 86 milyar dolar ve dünyanın üçüncü büyük savunma harcamasına sahip .

Bir başka yandaş medya tarafında görülmeyen çok ciddi haber ise Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının Malta’da kurduğu şirketlerinin ortaya çıkması  ve Off-Shore hesapları..

10 Kasım’da Erdoğan başta olmak üzere Akp birden u dönüşü yaparak birden Atatürkçü olmaları da ayrı bir yazı konusu..

Ankara’yı sessizliğe gömen ve tedirgin eden bir başka olay ise; ABD ile  diplomasi trafiğini hızlandıran 27 Kasım 2017 Tarihinde ABD’de Rıza Zarrab’ın duruşması var ve Zarrab’ın itirafçı olacağı haberleri ABD medyasından düşmeyen haber, Zarrab’ın Akp’li bakanlara rüşvet dağıttığını açılayacağını yazıp çiziyorlar.

Bir başka ülke gündemine giren haber ise MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin;ülke seçim barajının yüzde 10 olmasının ülkenin geleceği açısında kötü olduğu açıklaması idi..

İyi Parti (İP) kurulmasından sonra yapılan saha araştırmalarının sonucu 2019 yılında yapılacak genel seçimlerde MHP2nin baraj altında kalacağı işaretlerini güçlü bir şekilde ortaya çıkmaya başladı.

Yoksa bayram değil düğün değil eniştem beni niye öptü misali,Bahçeli bu baraj konusunu durduk yerde neden gündeme getirsin.

Seçim barajının yıllarca yüzde 10 tutulmasının bir nedeni vardı Kürtler parlamentoya girmesin için konuldu ama bu barajı savunanlar nasıl parti çöplüğüne gittilerse sıra şimdi MHP’ye geldi.

Benim medyayı taramam da  gündemime takılanlardan birisi de her ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya biz kıskanıyor lafının hiç bir karşılığının olmadığını ortaya koyan kuru baklağiller,kırmızı et ve sığır türlerinin hangi ülkelerden ithal ettiğimiz oldu.

-Çin’den kuru fasulye alıyoruz.

-Kanada’dan Kırmızı Mercimek.

-Meksika’dan kuru Bezelye.

-Şili’den İnek.

-Uruguay’dan cinsi angus olan sığır.

-Sırbistan’dan kırmız et.

-Bulgaristan’dan ise Saman.

Sahi, biz ne üretiyoruz ki dünya bizi kıskanıyor?

Böylesi bir kara tablo bir kurgu sonucu değil devletin verdiği rakamlar ve yaşanan gerçekler.

Yukarıda belirttik tekrar oluyor Demokrasiden ve Hukuktan uzaklaşarak ne ekonomik zenginlik yaratabilirsiniz, nede  sorunları çözebilme şansınız var.

Türkiye’nin bir beka sorunu yok iyi yönetilememe sorunu var.

Umutsuzluğumuzda buradan geliyor ve tedirgin oluyoruz.

Siz güzel bir şeyler görüyor ve olacağına inanıyor musunuz?

Not:14 Aydır Silivri cezaevinde  tutuklu bulunan Ahmet  ve Mehmet Altan kardeşlerin 13 Kasım’da Çağlayan adliyesinde duruşmaları var.Dileriz biran önce özgürlüklerine kavuşurlar.. Ben denizde  duruşmayı izlemek için o gün orada olacağım duyarlı olanlara duyurmuş olalım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums