17/25 ARALIK'IN KOKUSU ABD DEN ÇIKTI

  • 14.09.2017 00:00

 ABD yargısının eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama  kararı alması  ülke gündeminin birinci sırasına oturdu.

İçeride kapatsanız da  Küresel dünyada suçların üstünü örtemezsiniz.

ABD yargısının eski Bakan Zafer Çağlayan ve evin de ayakkabı kutularının içinde 4 milyon dolar ile hatırlanan eski Halk Bankası Genel Müdürü  Süleyman Aslan hakkında,  tutuklama kararı vermesi Ülke gündemine bomba gibi düştü.

17/25 aralık bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değil;AKP hükümetine bir yargı operasyonu deniliyordu ve böyle bir algı operasyonu ile yargıya darbe yapılarak,yargının yürütmeye nasıl bağalandığı ve yargının Türkiye’de bağımsız olmadığını; ABD yargısının   Zafer Çağlayan hakkında verdiği tutuklama kararı ile  tekrar gündeme geldi.

17/25 Aralık yolsuzluk operasyonunun  rüşvet dağıtan kahramanı Reza Zarrab’ ın önce Türkiye’den kaçarak ABD’ye sığınması ve ardından  ABD de tutuklanması; sorgu da   eski bakan Zafer Çağlayan ile yolsuzlukla ilgili itirafta bulunmuş olması ki muhtemelen öyle gözüküyor ve ABD yargısının Zafer Çağlayan’ı tutuklama kararı çıkartması,Türkiye ABD ilişkilerini de gerecek gibi gözüküyor.

Nasıl gündem olmasın hani 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonu değil; ‘oğlumun üstünden bana gelmeye çalışıyorlar’ bu iddia dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a ait.

Bu rüşvet ve yolsuzluk  operasyonu değil bir yargı operasyonu diyerek, yargıyı yürütmeye bağlamanın  yolunu açıp; demokrasinin kuvvetler ayrılığı önümüzde engel diyenler bunu fırsat bilerek kuvvetler ayrılığını kuvvetler  birliğine dönüştürdüler.

AKP Genel başkanı partili Cumhurbaşkanı Zafer Çağlayan’ın tutuklanma kararına ABD’den burnumuza kötü kokular geliyor diye sitemli bir açıklama yaptı ama; ABD’den gelen tüm ajanslara ve internet sitelerine düşen haberler hiçte partili cumhurbaşkanının  açıklamaları ile örtüşmüyor.

AKP genel başkanı partili cumhurbaşkanına bşir kaç sorumuz var:

1- Başta Zafer çağlayan ve diğer üç bakan yolsuzluk ve rüşvetin içinde değilseler neden görevden aldınız?

2-Bu bakanlar yolsuzluk ve rüşvet yapmadılarsa  niye itibarlarını iade etmiyorsunuz?

3-Bu bakanlar süt kadar beyaz, kar kadar lekesiz ise niye milletvekili yapmadınız veya aday olmasını engellediniz?

4-“Zafer Çağlayan Türkiye’nin çıkarlarını savunmuştur” bu söz Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ’a ait; o zaman Zafar Çağlayan neden bakanlıktan istifa ettirildi?

Dönelim ABD medyasına açıklama yapan;eski Pentagon yetkilis Micheal Rubin’in zehir zemberek açıklamalarına.

Rubin’in  ANF İngilizce servisine verdiği açıklamasının 11 Eylül 2017 tariihinde internet sitelerine düşen haberin özetini yorumsuz  veriyoruz:

-Michail Rubin,Zafer Çağlayan’ın ABD’ de tutuklama kararı Rezan Zerrab’ın savcılara bir takım deliller sunduğunun işareti olduğunu söylüyor.

-ABD’de yargı bağımsızdır ve her halükarda ABD yetkilileri zaten Erdoğan’ın  ne düşündüğünü umursamaz.

-Yolsuzluk ve şaibeli ilişkilerde okların Erdoğan’ı göstereceğine dikkat çeken Rubin,Erdoğan’ın kötü kararlarının sonuçlarıyla karşılaştığını söyledi.

-Erdoğan’ın ailesinin bir daha ABD’yi ziyaret etmesi akıllıca olmaz,diye belirtiyor.

-Rubin Zarrab konuşursa Erdoğan’ın ilişkilerinden bahsetmesi muhtemel..

-Türkiye’de yolsuzluk ve şaibeli ilişkiler Zarrab ve Çağlayan’la sınırlı değil,nihayet oklar Erdoğan’ı gösterecek..

-Erdoğan Çağlayan’ı iade etmeyecek,dava ilerlemeyebilir,fakat ortadan kaybolmayacaktır..

-Rubin Erdoğan’ın Eylül ayında ABD ziyaretinde Zarrab ve Çağlayan olayını gündeme getiremez çünkü ABD başkanı ve ABD dışişleri bakanlığı yargıya müdahale edemez..

-Zafer Çağlayan ve şüphelilerin sadece ABD’de değil başka ülkeler tarafından da suçlu muamelesi görebileceğini söyledi.

-Rubin bu şüphelilerin yakında Almanya’yı ziyaret etmek isteyeceklerini sanmıyorum..

-Rubin Zarrab’ın ABD’nin kurumlarıyla işbirliği yapmış olabileceğini değinerek,kendisi  çok şey bilen bir adam..

-Zarrab’ın ABD’ye gelmesinin tek sebebi Türkiye veya İran’da kalsa öldürülmesinin olası olduğunu bilmesinin..ABD’de hapse girebilir ama güvende olacaktır..

-Ve Çağlayan ve Erdoğan gibi isimlere karşı bilgi verirse bir gün özgürlüğüne kavuşabilir,diye sözlerini tamamlıyor.

Rubin’in açıklamalarından öne çıkanlar:

Siz bu açıklamaları okuyunca ne çıkartıyorsunuz hala 17/25 Aralık bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu mu,yoksa AKP’ye yapılmış bir yargı darbesi mi?

 Zarrab niye Türkiye’den kaçarak ABD’ye  sığındı ve ABD yargısı eski bakan Zafer Çağlayan hakkında niye tutuklanma kararı verdi?

Merak ediyoruz ABD yargısının Zafer Çağlayan hakkında verdiği tutuklama kararının içinde Çağlaya’nın 240 bin eroluk saatinin akibeti ve Halk Bankası eski genel müdürü Süleyman Aslanın evinde sakladığı  4 milyon dolar konusunda  bir kararı var mı?

Hatırlatalım  Çağlayan’a 700 bin Türk Lirası bu saati Reza Zarrab hediye ettiği iddia edilmişti.

Demokrasiden ve hukuktan uzaklaşarak hiç bir sorunu  çözemediğiniz gibi suçları,rüveti ve yolsuzluğu da  örtbas edemezsiniz.

Yolsuzluk,rüşvet, insan hakları ihlalleri artık hiç bir ülkenin içişleri sorunu değildir.

ABD yargısının Zafer Çağlayan’ın tutuklanması kararı  17/25 Aralık’ ın bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olduğunun sonucu olarak karşımıza, çıkmıyor mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums