CHP’yi eleştir yanlışlarını söyle ama şartsız bu adalet yürüyüşüne destek ver

  • 17.06.2017 00:00

 CHP’nin İstanbul Miletvekili Enis Berbeoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak CHP’e Genel Bşakanı Kemal Kılıçdaroğlu partisi adına  “ADALET” için  15 Haziran’da Ankara Güven Parktan İstanbul-Maltepe’ye kadar Başlattığı ,21 günlük uzun yürüyüşe şartsız destek verilmeli.

Bu CHP’ye verilen bir destek değildir, hepimizin sığınacağı ve güveneceğimiz tek liman olan adalet içindir.

CHP lideri hiç bir şart koşmadan sadece ‘Adalet’ için yürüyoruz  bütün kesimler ve halk adına demesi tartışmasız övgüye değer bir tutumdur.

Şu itirazları duyar gibiyim CHP’nin  aklı başına yeni mi geldi,önceden neredeydi daha önce adalet mi vardı,HDP’li milletvekilleri ve Beleidye başkanları tutuklanırken ortalıkta gözükmedi, yargı CHP’ye  dokununca ayağa kalktılar gibi; sosyal medyadan  sayfa hesabıma ortak olan arkadaşlarımdan gelen tepkilerden de biliyorum..

CHP’nin geçmişte yaptığı bir sürü yanlışları oldu,eleştirilerimizde  yerden göge kadar da haklıydık ve bunlara hiç itirazım yok..

CHP’nin en büyük yanlışlarından biri  Milletvekillerinin dokunulmazlığı konusunda AKP’nin önerisine destek vermesiydi..

Dokunulmazlıklarının kalkmasıyla HDP’nin iki eş genel başkanı 10 milletvekilleirni belli aralıklarla tutuklanması, Kürt il ve ilçelerinde Belediye başkanlarının görevden alınarak cezaevlerine atılması ve yerleirne bürokrasiden kayyum atamalarının  yapılması karşısnda;CHP’nin ayıp olmasın minvalinde açıklamasıyla geçiştirmesi kabuledilir birşey değildi..

Yine Avrupa Parlamentosunun Türkiye’de OHAL’in kaldırılması kararına karşı çıkarak, CHP’e milletvekillerinin AKP ile hareket etmesi gibi bir düzüne yanlışları oldu..

Bunları yanlıştı eleştirdik,yargının bertaraf edidiğin de, parlamentonun devredışı kalmasında istenilen tepkiyi koymadı CHP, buna yapılan eleştirilerde haklıydıkk, bu ayrı bir tartışma konusu ve şimdi de zamanı  değil..

Ama gün artık geçmişe yönelik yanlışlar üzerine konuşma lüksümüz yok,ülkede gerçekten muhalif olan her kesim ve medya mensupları ve akadamisyenler,AKP’ye muhalif olan toplumun her kesimi  çok ağır  bedel ödüyor.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL ile hiç bir kişinin hayatında olumsuz bir değişiklik olmamıştır diyor.

Bunlar ney?

OHAL’den sonra kamudan KHK’lerle 150 bin kişi işte atıldı, bu atılanların 50 bin 704 kişisi tutuklandı.

200 Televizyon,gazete,radyo,dergi,yayınevi ve 6 bin dernek kapatıldı.

OHAL’den sonra 150 gazeteci tutuklandı,4 bin 500 akademisyen üniveristen uzaklaştırldı.

Kürt il ve ilçeleirnde tam 85 belediye başkanı tutuklandı..

HDP’nin 13 milletvekili bunun ikisi eş genel başkanı olmak üzere aylardır cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde tutuluyorlar.

Bunları hatırlattıktan sonra; demokrasiden,adaletten,medya özgürlüğünden  ve barıştan yana olan güçler parti gözetmeksizin,CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet yürüyüşüne mazeret göstermeden destek verilmeli.

Bizler CHP’nin iktidarı için yürümeyeceğiz demokrasi ve adalet için yürüyeceğiz.

CHP  doğru bir karar almıştır yeterki CHP parti örgütlerini ve tüm  teşkilatını harkete geçirsin ve demokrasi güçleriyle saflarını sıklaştırsın gerisi gelecektir.10 milyon seçnmenin oyunu almış bir  partinin eylemini kimse küçümsemeye kalkamaz,bunun içeride ve dışarıda işaretleri kısa sürede gelmeye başladı.İnternetten kısa bir yabancı medyaya bir gözatın herşeyi görürsünüz.

Demokraitk yeryüzü bu barışçı Adalet yürüyüşüne sessiz kalamaz.

CHP’nin  Başkentten İstanbul’a “Adalet”  için sokağa çıkması takdir edilecek ve koşulsuz  desteklenmesi demokratik barışçı  bir eylemdir.

CHP, eğer bu eylemini demokrasi ve adalet için partiler üstü bir sivil iteatsızlık hareketine dönüştürüse,barış ve adalet açısından çok büyük bir kazanım olarak demokrasi literatürüne geçecektir.

Koşulsuz  CHP’nin Adalet yürüyüşünde buluşalım ve destek verelim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums