ORADA KALIN BEŞ ÇOCUK YAPIN

  • 22.03.2017 00:00

 Dış politikada Cumhuriyet tarihimizde rastlanmayan  komşularımızı ve Avrupa ülkelerini kapsayan rüyamızda  görsek inanmayacağımız, olaylar ve  sorunlar zinciriyle karşı karşıyayız.

Sorunlarımız içeride ve dışarı da azalacağı yerde günden güne  kartopu gibi büyüyerek üstümüze üstümüze geliyor.

İsrail ile başlayıp Suriye iç savaşıyla devam eden,  Mısır ile gerilen ,ardından  Rus uçağının düşürülmesi ile başka bir boyut kazanan  kriz; Almanya ve Hollanda ile zirve yapıp tüm Avrupa ülkesine yayıldı.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ve Hollanda hükümetlerini ‘Nazi artığı Hitler ruhu hortladı’ gibi sözleri Avrupa ülkelerinin sinir uçlarıyla oynadı.

Ankara  eğer bu sözlerinden dolayı  Avrupa’dan özür dilemez ve  yumuşama yoluna girmezse, AB üyesi ülkelerle ilişkilerin çok kısa sürede düzelmesi mümkün  olmadığı gibi, AB üyeliği de hayal olur..

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Eskişehir’den Avrupa’daki yaşayan  Türk vatandaşlarına seslenerek:”Yaşadığınız yerler artık sizin sılanızdır.Oralara sıkı sahip çıkın.Üç değil beş çocuk yapın.Oradaki en iyi arabalara binin.En güzel semtlerde oturun.Çocuklarınızı en iyi okullarda okutun,Avrupa’nın geleceği sizsiniz” Açıklaması..İpleri daha da germiş gözüküyor bunu da Batı medyasında çıkan haber ve yorumlardan öğreniyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardı ardına “Dinler Savaşı”,”Haç-Hilal Çatışması” demeçleri, Avrupa’ın bir başka ülkesi İtalya  topa girerek, Türkiye’ye karşı çok sert analizler ve haberlerle yüklendi.

İtalya’da yayın yapan “LiberoGazetesi  17 Mart tarihli sayısında Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun Avrupa’ya yönelik ağır suçlamalarına yer ayırdı.

Dinler çatışması:”Türkiye bize savaş açtı.Biz uyuyalım” başlıklı haber Çavuşoğlu’nun “Yakın da Avrupa’da dinler savaşı başlar.Avrupa uçuruma sürükleniyor” sözleriyle başlıyor,şu ifadelerle gazetede sürüyordu:

Bu sözlerin sahibi,Fecebook’ta hezeyanlarını dile getiren bir Yemenli İmam ya da Marjinal bir Müslüman  göçmen değil.Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.Erdoğan’da Eski Kıta’nın kurumlarını hilale karşı haçlı seferi başlatmakla suçladı...Erdoğan’ın saldırısı,Cumhurbaşkanı’na daha çok güç sağlayacak anayasa referandumuna bir destek arayışından,AB’de yaşayan 6 milyonu Türk olan 20 milyon Müslüman’ı silahlanmaya çağırmaya benziyor.”

Erdoğan’ın Avrupa’da yaşayan Türklere orada kalın ve beş çocuk yapın çağrısı Batı  basınında ve siyasilerinde çok yönlü tartışmalarının fitilini ateşlemiş durumda,kısa bir süreçte de bitecek gibi gözükmüyor.

Erdoğan’ın beş çocuk yapın çağrısı, Batılıları kendi yurtlarında azınlığa düşürme hedefi alındığı yorumlara neden olan haberler  çıkıyor ki,bu sözler Avrupa’da yaşayan Türkleri sıkıntıya sokacak gibi.

Batı Avrupa da Erdoğan için yaygın görüş dört başlık altında toplanıyor,RTE’nin sözlerinin baş muhatabının Eski Kıta’nın gurbetçilerden çok, doğrudan Türkiye’deki seçmenler olduğu yolunda..

Avrupa’nın önde gelen düşünürlerinden,siyasilerden  ve medyasında sorulan ana soru: “NİÇİN” Erdoğan, neden her gün Avrupa’ya saldırıyor?

Konu “engellenen Avrupa mitinglerinin”  çok ötesinde..

Sünni Lider kendine yeni format attırıyor tezleri tartışılıyor..

ERDOĞAN:

1.”Dış Düşman” la,milliyetçi oyları içte “Evet”e kilitlemek istiyor.

2.Suriye-Ortadoğu politikalarının hezimetini,Avrupa’ya saldırarak örtüyor.

3.Emevi Camisinde namaz kılan “Sünni lider” olmayı düşlerken berhava olan bu rüyayı,hilal-haçlı çatışmasıyla yeni bir “format”  altında “reset” lemeye çalışıyor.

4.Rusya’yla yakınlaşmanın tetiklediği jeopolitik sarsıntının artçısı yaşanıyor.

Türkiye Putin’le ilişkiler yeni evreye girerken  Avrupa-NATO  ile her gün problem çıkarıyor.Bunlar sorunun özde bir “haçlı-hilal”  çatışmasıyla ilgili olmadığını da işaret ediyor.Putin’de sonuçta Ortodoks bir Hıristiyan.Ama ne hikmetse hala İstanbul’a Rusya,bu “haçlı-hilal” tartışmasının tamamıyla dışında tutuluyor.

Ortaya atılan bu tezler ve yorumlar yabana atılacak hamaset ve milliyetçilikle bertaraf edilemez.. Dikkat ederseniz bu haberlere  AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da sesiz kalınıyor.Yandaş medya ve onun tetikçi esnaf takımı bunları  gündeme taşımadığı gibi, merkez medya da  bu konuya dikkat çekmedi ve birinci sayfadan görmedi.Haber kanallarında bu konu haber değeri bile görmedi.

Türkiye yeryüzüne savaş ilan ederek hiç bir yere varamaz.

OHAL,  demokratik bir ortamın bütün yollarını kapatıyor.Avrupa’da size yasaklanan toplantılara tepkiniz faşizm oluyor ama sizin yasaklarınız ne oluyor?

Muhalefet, demokratik haklarını  kullanamıyor.Basın özgürlüğü,gösteri,yürüyüş,miting ve toplantı gibi haklar Vali ve Kaymakamlar tarafından bir imza ile  güvenlik nedeniyle askıya alınıyor, hatta bir basın açıklaması dahi yaptırılmıyor.

Erdoğan demiyor mu, OHAL ile bu ıvır zıvır ortadan kalktı,bize OHAL üç ay değil on iki ay uzatılsa yetmez demesi boşuna değil.

Rasyonel bir dış politikaya dönmeliyiz hamasetin dış politikada yeri yoktur.

Muhalefetin rejim karşıtı ilan edildiği bir ülkede demokrasiden nasıl bahsedeceksiniz?

Demokrasilerde muhalefeti olmayan rejim meşru değildir.

Her ülkede bir iktidar vardır ama muhalefet yoktur,muhalefet demokratik ülkelerde olur.

Cumhurbaşkanına  her yazımızda  sorduğumuz  bir soru ile yazıyı sonlandıralım:Avrupa’da yaşayan Türklere orada kalın ve beş çocuk yapın polemiğini bırakın ve 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağını ne zaman ortaya çıkartacaksınız?

AKP’nin içinden bir tane FETÖ’cü Milletvekili ve Belediye Başkanı yok mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums