Gösterilmeyen ve sansürlenen haberler

  • 27.02.2017 00:00

 Basın özgürlüğünün olmadığı yerde fikri takipçilik diye bir gazetecilik olmaz..

Bizim medyamızın fikri takip diye bir yayın politikası olmayınca olaylardan ve sorunlardan da habersiz oluyoruz..

Gerçek gazetecilik yapanların suçlu olarak görülüp hapse atıldığı ve atılmayanların da işinden olduğu, atılmayanların ise zor şartlarda çalıştığı; yandaş gazetecilerin de muhalif olanları işten attırmak için gazetecilik yaptıkları süreçte,olandan bitenden de toplum olarak  habersiz oluyorsunuz..

Geçen bir hafta içinde o kadar çok önemli olaylar oldu ama yandaş medya istediğini verdi, istemediğini de sansürleyerek  gündeme getirmedi.

İktidarın görmek istemediğini ana akım medya dediğimiz merkez medya da, yandaş medyanın yanında yer alarak önemli haberleri vermediler..

Eğer internet olmasa AKP’ye ve Erdoğan’a muhalif olan hiç bir haberden, haberdar olamayacağımız gibi düşüncelerimizi  yansıtacak, sosyal medya ve internet gazeteciliğinin dışında,çok zor şartlarda görev yapan  bir kaç  gazete ve televizyonun dışında hiç bir şeyden haberimiz olmayacak.

OHAL’den sonra  KHK lerle demokrasinin kuvvetler ayrılığı askıya alınmış..

Basın özgürlüğünün yok edildiği muhalefetin susuturulduğu bir süreci yaşıyoruz.

Ülke olarak karanlık bir tünele girdik..

İnsanlar iş ve mal güvenliği şöyle dursun can güvenliği bile tehlikeye girmiş durumda, durum bu kadar da vahim.

16 Nisan referandumu demokrasi güçleri açısından çok önemli  bir fırsat, eğer bunu HAYIR ile tersyüz edebilirsek bir umudumuz olacak yarına..

OHAL’den sonra tam 42 bin kişi tutuklanırken,yüzlerce dernek,gazete,ajans,yayınevi ve dergi kapatılmış,2 bin 500 gazeteci işsiz kalırken, 117 gazeteci de tutuklanmış..

Bu sayı günden güne  artarak devam ediyor.. AKP hükümeti cezaevlerinde yer kalmadığı için cezaevlerini boşaltmanın yollarını  arıyor..

Bir ülke de huzuru ve refahı gösteren kriterlerden birisi o ülkede kaç  cezaevlerinin olduğu, bir de mahkum ve tutukluluk sayısı önemli göstergelerdir.

Akp’e hükümetiyle ülke bir açık cezaevine dönmüş sanki..

TOKİ’ye acil cezaevleri  yapması konusunda talimatlar verildiği haberlerini okuyoruz medya da..

1994 yılında cezaevlerinde tutuklu sayısı yaklaşık 40 bin iken,2010 yılında tutuklu sayısı 50 bine çıkmış..

2016 yılı itibarı ile 370 cezaevinde  toplam tutuklu sayısı 198 bin olmuş..

Tutuklu ve hükümlü sayısının  yüzde dört yüz arttığını görüyoruz.

81 ilimiz  var ve her ile 4.5 cezaevi düşüyor ama bu da yetmiyor..

Yandaş medya bu haberleri hiç görmez, merkez medya da görünmeyen yerden  iç sayfalardan verir.

Cezaevlerinde yer kalmadığı için,AKP’e hükümeti 10 yıl cezasını dolduran mahkumlara af çıkartarak   serbest bırakcağı haberleri dolaşmaya başladı bile..

Başbakan Binali Yıldırım da bu haberi doğrular açıklama yaptı,kimler afedileceği üzerine çalışmalar yapıyoruz dedi.

Bir başka önemli haber ise HDP Eş Başkanlarından Van milletvekili Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesiydi..Bu olay demokratik siyasal tarihimizde ilk defa gerçekleşiyor, darbeciler bile böyle bir uygulamaya gitmedi.

Bir başka haber ise hem de çok tehklikeli ayyuka çıkmış durumda; yandaş ve merkez medyada yer almaya  başladı o da;halkta çok büyük bir silahlanma olduğu haberi ama kaç kişi silahlandı ve satılan silah sayısının belirsiz olması..Çürütülmeyen  bir iddia halk bilinçli olarak silahlandırılıyor tezi..Milletin silahlandığını her çıktığı televizyon programlarında dillendirenlerin başında, Ankara Büyük Şehir Beleidye Başkanı Melih Gökçek’in teyit etmesidir.

Gazete kendisi sansür yaparsa!..

Sansürü yapana bakarmısınız,adı da Hürriyet olan medyanın amiral gemisi,  Nobelli yazar Orhan Pamuk ile gazetenin muhabirlerinden Cansu Çamlıbel’in yaptığı röportajı yayınlamadı..Orhan Pamuk Cansu Çamlıbel’e  verdiği söyleşi de anayasa değişikliğinde HAYIR oyu vereceğini açıklaması, gazete yönetimini ve patronu ürkütmüş olmalı ki,  bu mülakatın detaylarını Akp’ye muhalif gazetelerden ve sitelerden okuduk..

Manşetten ve  Ana haber bültenlerinde ilk sırada yer verilmesi gereken çok önemli başka bir haber ise; OHAL’den sonra  tutuklanan,mal varlıklarına el konulan ortada suç dosyaları olmayan,tutulan   gazetecilere umut veren haberdi..

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AHİM) yıllar sonra ilk defa beş aydır tutuklu olan  Ahmet ve Mehmet  Altan kardeşlerin dosyasını iç hukuku tüketmeden kabul etmesiydi.

Gerekçe ise:

“Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kötü muameleyle ilgili 3.Maddesi,özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5.Maddesi ve ifade özgürlüğünün düzenleyen 10.Maddesi de dahil olmak üzere  sekiz maddesini ihlal ettiğini savunularak, başvuruların ivedilikle ve önceliklikli olarak ele alınması Avukatları tarafından talep edilmiş,AİHM’de bu talebi kabul etmiş durumda.(Kaynakça:P24’ten Fatma Demirel’in haberi..)

Bu haberde diğer haberler gibi merkez medyada  ve yandaş,havuz  medyasın da önemli bir haber değeri olarak görülmedi.

Yandaş medya 16 Nisan referandumunda nasıl Evet çıkartırız diye, algı operasyonunun senaryolarını hayata geçirmenin,muhalifleri ve muhalif gazetecileri işten attırmak ve tutuklatmanın peşine düşerken..

Merkez medya da Erdoğan ve AKP’e hükümetiyle papaz olmamanın yollarını arıyor.

Ne öğreniyorsak internetten öğreniyor, sosyal medyadan paylaşıyor ve düşüncelermizi de ancak internet sitelerinde yazabiliyoruz..

İşte böylesi eşit olmayan   şartlarda 16 Nisan referandumuna gidiyoruz.

Başta iş,mal ve can güvenliğimizin TEK ADAMDA toplanmaması;Basın özgürlüğü,yargı bağımsızlığı ve Meclisin İradesi için HAYIR’da  buluşalım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums