Dolara söyleyin haddini bilsin yoksa lirayı evde zor tutuyoruz

  • 16.01.2017 00:00

 Ülke gündemi MHP ve AKP’nin çıkartmak istedikleri tek adam rejimine kilitlenmiş durumda ama doların yükselişi karşısında  TL’nin değer kaybı ile vatandaşın alım gücünü düşürürken, ekonomideki belirsiz olumsuz göstergeler toplumun her kesimini tedirgin ediyor.

Meclisteki Partili cumhurbaşkanı yasa tasarısı tartışmalarındaki manzara ise;  bize sokak çatışmalarını aratmayan medeniyetten uzak ilkel  mafya hesaplaşması görüntülerini hatırlatıyor.

Erdoğan partili Cumhurbaşkanı olursa doların ateşi mi düşecek,işsizlik mi azalacak,vatandaşın alım gücü mü  artacak,terörü mü bitirecek,turizm mi canlanacak?

-Gelir dağılımdaki bozukluğu mu düzeltecek?

-Temel hak ve özgürlükler batı standartlarına mı çıkacak?

15 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan ve partisi hangi yasayı çıkartamadı Meclisten?

 Beştepe de Muhtarlara  Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle seslendi:”Elinde silahı olan teröristle  elinde doları olan terörist arasında  hiçbir farkı yok” diye açıklaması anlaşılır gibi değil..

Doların milli para karşısında değer kazanmasını böyle yorumlayan bir devlet adamına tarih tanıklık etti mi, bilemiyoruz.

İnsan kulağıyla duymasa inanmaz ama maalesef aynen böyle konuştu..Dolarını ve avrosunu TL’ye çevirmeyenleri terörist ilan etti.

Bu sözleri bir ülkenin devlet başkanının  söylemesi şöyle dursun; hukuk konusunda biraz bilgisi olan,haklarını aramasını bilen sorumluluğunu yerine getiren bir vatandaş konuşmaya cesaret edemez!.

Nedense Erdoğan 15 yıllık iktidarındaki başarılarına sahiplenirken her şey benimle başladı moduna giriyor  ama başarısızlıklarını ise dış güçlere yüklemeyi bir strateji olarak kullanıyor.

OHAL ilanından bu tarafa TL Dolar karşısında yüzde 25 değer kaybetmiş bir durumda, bir yerde   devalüasyon yaşanıyor ama iktidar sanki olağan bir şeymiş gibi hiç oralı olmuyor,tutturmuşlar bir dış güçler diyerek geçiştiriyorlar.

OHAL ile ülkeyi yönetmeyi Erdoğan çok sevdi ama Ekonomi hiç sevmedi hatta korktu..

Sosyal medya hesabıma 2002 yılı ile 2017 yılı arasında  doların yükselişi ve dolar bazında dış borç ve benzinin litresi ile   ilgili bir haber düştü.

Bu haber üzerine internette kısa bir  araştırma yaptım ve paylaşılan haberin  doğru olduğunu gördüm..

Dolaşıma sokulan haber AKP’nin 4 Kasım 2002 yılında iktidara geldiğinde Doların TL karşılığı bugünkü tarih arasındaki farkı gösteriyordu:

-4 Kasım 2002 yılında bir dolar 1.67 kuruş iken..

-11 Ocak 2017 yılında bir Dolar 4.85 kuruşa çıkmış..

-2002 yılında Türkiye’nin dış borcu 130 milyar dolar iken..

-2017 yılında ülkenin dış Borcu 430 milyar dolar olmuş..

-4 kasım 2002 yılında bir litre benzin 1.64 kuruşken,2017 yılında benzinin litresi 5.30 kuruşa çıkmış..

OHAL ilanından bu tarafa dolara bir haller olurken ekonomik göstergeler  alarm vermeye başladı ve piyasada çok büyük bir daralmaların yanında belirsizlikte kendini gösteriyor.

Müteşebbisler tarafından o meşhur sözü tekrar  duymaya başladık ‘önümüzü göremiyoruz’..

Turizm çökmüş durumda,turizm sektöründen işini kaybeden  işçi sayısı 200 bin,diğer sektörlerde ise 250 bin, toplam işini kaybeden işçi sayısı 450 bin.

-İş cinayetleri ise katlanarak artıyor 2016 yılında 1970 işçi hayatını kaybederken,AKP’nin 15 yıllık  iktidarında ise tam 17 bin işçi iş cinayetine kurban gitmiş.

-İşçi ve memur sendikalarından sadece DİSK ve KESK’in dışında bu katliamları gündeme getiren ve protesto eden yok.. Türk-iş ve Hak-iş Erdoğan’ı ayakta alkışlıyorlar ama iş cinayetleri  üzerine  bir basın açıklaması zahmetinde bile bulunmuyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa çağrı yaptı: ülkene sahip çık dolarını TL’ye çevir kampanyası başlatmıştı..Kısa bir süre  doların düşmesi yandaş medyada manşet haberler yapıldı ama daha manşetin mürekkebi kurumdan dolar yine yükselişe geçti..Tetikçi esnaf takımı bu haberlerini tekrar okuyabildiler mi acaba?

Biz dolara dönelim, uzmanlar Dolar’ın yükselişini Türkiye’nin demokratik bir sistemden uzaklaşarak OHAL gibi özgürlükleri boğan,özgür basını susturan,gerçek gazetecilik yapanları tutuklatan bir sistemin uygulanmasında görüyorlar..

Doların kontrolden çıkmasını yabancı sermayeye korku salan bir sistemin uygulanması ve   OHAL’in tekrar uzatılmasına bağlayanlar da  az değil.

OHAL ile Yargının yürütmeye bağlandığı, seçilmiş 11 Kürt milletvekilleri ve 50’ye yakın Belediye başkanlarının görevden alınarak  tutuklandığı bir ülkeye, yabancı sermaye gelir mi,bu ülkeye yatırım yapar mı?

Eleştirinin ve gerçek gazetecilik yapmanın suç sayıldığı; temel hak ve özgürlüklerin KHK’lere bağlandığı bir ülke durumunda Türkiye..

Artık Türkiye’de AKP’yi  ve Erdoğan’ı eleştirenlerin iş ve mal güvenliği yok, can güvenlikleri   tehlikeye girmiş durumda.Bunu muhalefet değil  AKP’nin kurucusu Bakanlık yapmış Abdullatif Şener söylüyor.

Elinde doları olanın elinde silahı olandan farkı yok demek ne kadar rasyonel?

İnsan bunu rüyasında görse inanamaz ama bunu söyleyen bir ülkenin en tepe noktasındaki kişi söylüyor.

Erdoğan doları olanın elinde silahı olan teröristten farkı yok demesi; iktisatçılar arasında bunun bir siyasi bir analizi olamaz,olsa olsa  ancak psikolojik bir vaka olarak değerlendirilir.

Bu sözleri hangi kavramla değerlendireceksiniz hele de iktisat kavramı içinde bunun yeri mi olur?

Bu kadar her şeyi milli  yerlilikle çözecekseniz;TL’nize  güvenmeyecekseniz  nasıl ekonomi de güçlü olacaksınız?

Söyleyin dolara haddini bilsin, yoksa Lirayı evde zor tutuyoruz diye bir salvo daha gelirse ülkenin tepe noktasından kimse şaşırmasın.

OHAL ilanından sonra Erdoğan’ın  başta Suriye ve Ortadoğu da izlediği dış politikasının duvara toslaması..

AB ve ABD ile karşı karşıya gelmesi,Kürt Sorununu şiddetle yok etmeye kalkması ve içeride siyasi istikrarın bozulması, ekonomik göstergelerin günden güne kötüye gitmesi..

Ülkeyi demokratik yeryüzünden kopararak, tek adam olmak için parti devleti anlayışıyla muhalefetsiz,medyasız  ve hukuksuz ülkeyi yönetmeyi hedeflemesinin  sonucudur doların  geldiği yer.

Cumhurbaşkanı Erdoğan makas değişikliğine gidip, hukuka dönmezse bu yol ülkeyi karanlık bir tünele sokar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums