Darbe komisyonuna ifade verenlere kulak verelim

  • 22.11.2016 00:00

 ANAP Hükümetinin Adalet Bakanı Oltan Sungur’lu şöyle bir söz söylemişti:Türkiye’de siyasetçi eğer sorunu çözmek istemiyorsa  bunu komisyonlara havale eder ve kapanır gider demişti.

Dileriz bu komisyon bu sözü bertaraf eder ve hayırlara vesile olur inşallah.

Bizde umutsuzuz ama çıkmayan candan umut kesilmez misali.

Ekim ayının içinde TBMM’de dört partinin milletvekillerinden oluşan 15 Temmuz darbesini araştırmak için bir ‘Darbe Araştırma Komisyonu’ kuruldu.

Kamuoyunun gündemine girmeyen yandaş ve ana akım medyanın pek görmediği, görse de üzerinde fazla durmadığı,komisyonun  ifadeye çağrılan kişilerin  konuşmalarına kulak verelim dedik..

Bizce en çarpıcı dikkat çeken komisyona ifade verenlerden biri 2005 yılında Kürt sorunun çözümü konusunda PKK ile Oslo görüşmelerini  devlet adına yürüten, eski MİT Müsteşarı Emre Taner’in komisyona verdiği ifadeler çok can alıcı ve hala da canlılığını koruduğuna inanıyoruz.

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner’in Kürt sorunu konusundaki açıklamaları; Kürt sorunun bir siyasi sorun olduğunu, Erdoğan ne kadar Kürt sorunu yok Kürt kardeşlerimin sorunu var dese de;Kürt sorunu ivedi olarak çözüm bekleyen siyasi bir sorun olduğunu Emre Taner’in açıklamaları ortaya koyuyor.

Emre Taner’i dinleyelim, açıkça ifade ediyorum:

Biz Oslo sürecine yabancılar Kürt meselesini oyuncak yapmasın diye girdik.Şöyle bir baktık,ne kadar yabancı servis varsa hepsi PKK’yla iç içe istedikleri gibi konuyu alıyorlar,veriyorlar ,zavallı Türkiye kenarından seyrediyor.”Olmaz” dedim dönemin Başbakanlarına(  Erdoğan döneminde ) ve diğerlerine,devreye girmemiz lazım,müdahale etmemiz lazım,biz baş başa kalmalıyız bu grupla,problemi kendimiz çözmeliyiz,başkalarına bırakmayalım.Oslo‘ya bu  yüzden gidildi.Oslo ihanet değildir,bunu söyleyenler yanılır.Her yerde sapına kadar konuşurum bunu,sonuna kadar konuşurum.Oslo ihanet değildir;Oslo bir kanın durdurulması için yapılmış bir hadisedir.Çok miktarda insan ölüyor,bunlar korkunç ,yaralar var şu anda.Her ölünün(ölen PKK’lıyı kastediyor) ailesinden 4 kişi dağa çıkıyor.Sayın İlker paşam bunu söyledi.Dağa çıkışları niye engelleyemiyorsunuz? Bu ölümler devam ettiği sürece dağa çıkışları engelleyemezsiniz.Ailesinden 10-15 adam ölmüş,20’si dağda.Çocuklarının adını bilmeyen insanlar var.Bu ölümler devam ettiği sürece dağa çıkışları engelleyemezsiniz.Siyaset aklının devreye girmesi lazım,bu,HDP olabilirdi,o kadarını ifade etmek istiyorum.”

Dikkat ederseniz Emre Taner akan kanın durmaması durumunda  ‘ölümler devam ettiği sürece dağa çıkışları önleyemezsiniz” sözünün üzerinde çok sık duruyor.Bugüne de ışık tutuyor. Ne kadar çok ölümler olursa dağa çıkışlar daha da fazlalaşacağının mesajını veriyor.Kürt sorununun  siyasi bir sorun olduğunu ve ortak akılla çözüleceğine vurgu yapıyor.

Erdoğan’ın 7 Haziran’dan bu tarafa Kürtlere yönelik şiddet politikasının sonucu; seçilmiş Kürt siyasilere ve örgütlerine  yapılan operasyonlar, geniş kapsamlı tutuklamalar Kürt siyasetçilerinin  meşru zeminde yapmak istediklerinin yolunun kapandığını gösteriyor.

Biz tekrar darbe komisyonuna ifade verenlere dönelim.

Komisyona ifade verenlerden dönemin Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök 2004 yılında: “MGK’da biz askerler olarak Hükümete FETÖ cemaati için bir rapor verdik ve tehlikeye dikkat çektik.Ama Hükümet bunu yok hükmünde saymış, dönemin AKP’li bakanlarından Yalçın Akdoğan açıkladı bunu .”

Şimdi de Erdoğan ve AKP’liler askerler bu kadrolaşmayı TSK içinde nasıl görmemiş diye kuvvet komutanlarını suçluyorlar.

Darbe komisyonuna ifade verenlerden gazeteci Fehmi Koru’nun açıklamaları da çarpıcı ve Koru aslında 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağının ortaya çıkmasının adresini de gösteriyor.Fehmi Koru:Fehtullah Gülen’i MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın  iki sefer ziyaret ettiğini,Ahmet Davutoğlu’nun da Gülen’i ziyaret ettiğini. Hatta Fehtullah Gülen hareketini Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar desteklediler açıklamalarında bulunuyor.

Fehmi Koru  bilindiği gibi kendisi Erdoğan’ın talimatıyla 17/25 Aralık’tan sonra  Gülen ile Erdoğan arasında pensilvanyaya giderek arabuluculuk yapmıştı.

Fehmi Koru’nun ifadelerini Erdoğan’ın meşhur açıklamaları doğrulamıyor mu?Gülen hareketi için Erdoğan:ne istediler de vermedik demişti, malum sözü tekrar hatırlatalım bir daha.Erdoğan FETÖ terör örgütünün  inlerine ineceğiz diyor ama inlerine inmesine  gerek yok ki, kendi partisinin başbakanlık yapmış kişisinden tutun da, sıradan milletvekillerine ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a kadar uzanan FETÖ’yü ziyaret etmeyen kalmamış.Bu da darbenin siyasi ayağının AKP’nin içinde olduğunun itirafı ve belgesi değil mi?

Darbe araştırma komisyonunda, komisyonun AKP’li üyeleriyle muhalefet partisi üyeleri arasında anlaşamadıkları çok önemli bir konu var.

Başta CHP ve HDP’li komisyon üyeleri darbe komisyonuna ifade vermesi gereken iki kişi üzerinde ısrar ediyorlar.

Bunun birisi MİT Müsteşarı Hakan Fidan, diğeri ise Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ile  darbe girişiminin içinde yer alan general takımının, komisyona ifade çağrılmamasının üzerinde çok sık dururlarken, haklarını da  teslim edelim kamuoyunu medya aracılığı ile de  bilgilendiriyorlar.

MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın   darbenin olacağını Başbakana bildirmemesi,Genel kurmay Başkanı Hulisi Akar’ın da darbe girişimini  önleyememesinin hesabı sorulmaz mı?

15 Temmuz kakışmasının bir darbe girişimi olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan eniştesinden, Başbakan Binali Yıldırım’da komşusundan öğreniyor.

Nedense Akp’li komisyon başkanı ve üyeler bu iki kişinin komisyona gelerek ifade vermeleri konusunda duyarsızlar.

Bu AKP’li komisyon başkanı ve  üyelerinin kararları olmadığı kesin, dolaştırmadan söyleyelim Erdoğan talimatlı hareket ediyorlar.

Biz bunu rüşvet komisyonunda bir benzerini yaşadık ve komisyonun AKP’li üyeleri tarafındna  yüce divana Bakanları göndermediğinden  biliyoruz, çokta yabancı değiliz bu konulara.

İki soru soralım bir  Erdoğan bu iki kişiyi neden görevden almadı,ikinci sorumuz MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’ın komisyona ifade vermeye gelmesini neden istemiyor?

Erdoğan demedi mi;Hakan Fidan için benim sır küpüm diye.

Bu komisyon darbenin siyasi ayağını ortaya çıkartır mı sizce?

Çıkartamaz.Dileriz yanılalım.

Keşke yanılsak ama çünkü darbenin  siyasi ayağının adresi açık AKP’ye çıkıyor.

OHAL  İlanıyla çıkartılan KHK’ lerle yargı AKP’nin parti örgütü gibi çalışıyor.

Yargının OHAl ilanıyla Erdoğan’a muhalif olan gazetelerin ve derneklerin kapatılması  ve gazetecilere yapılan operasyonlar, tutuklamalar bunun işareti değil mi? Kürt siyasetinin seçilmişlerine yapılan hukuksuz imha operasyonları ve toplu tutuklamalar bunu göstermiyor mu?

Darbenin üzerine gidecek Erdoğan’dan ve AKP hükümetinden hesap soracak güçlü kalemlerin cezaevlerine tıkanması ve siyasi olarak Erdoğan’ı sıkıştıran  HDP’lilere yapılan siyasi yargısız infazlar ve tutuklamalar  manidar değil mi?

Okurları da sıkan sık sık temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ortaya sürüyoruz  safça;darbenin siyasi ayağı neden çıkartılmıyor diye?

Ne istediler de vermedik,milletimiz de rabbimiz de bizi affetsin aldatıldık sözü,terör örgütüne yardım ve yataklık suçuna girmiyor mu, darbenin siyasi adresi de belli değil mi?

Bu darbe komisyonu hiçbir şeyi aydınlatamaz duyduklarımızla kalırız. Yalnız biz eski MİT Müsteşarı Emre Taner’in Kürt sorunu üzerine söylediklerini ve Oslo sürecinin nasıl başladığını kamuoyu olarak öğrenmiş olurken,Taner’in açıklamaları da  meclis tutanaklarına girmiş oldu.

Galiba Oltan Sungurlu haklı çıkacak gibi, sorunun çözülmemesi için kurulmuş bir komisyon daha görevini yerine getirmiş olacak.

Buradada  komisyonda darbenin siyasi ayağını ortaya çıkartmak için   canhıraş çalışan partileri ve komisyon üyelerini tenzih ederiz. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums