OHAL ile ıvır zıvır yok oldu

  • 18.11.2016 00:00

Bu söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait..

Erdoğan’ın OHAL ile yok olan ıvır zıvır dediği ise; demokratik hakların aranmasının nasıl önünün kesildiğini  kast ediyor.

Erdoğan,bakın OHAL ile ‘yürüyüş,gösteri,grev, direniş,toplantı ve basın açıklaması gibi ıvır -zıvır kaldı mı ortada’ yok oldu diyor.

Boşuna demiyor Erdoğan OHAL 3 ay değil bize  12 ay daha uzatılsa yetmez.

Erdoğan,15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra OHAL’ e dayandırarak çıkarttıkları KHK’lerle, 155 gazeteyi,televizyonu,radyoyu,dergiyi,ajansı  ve yayın evini kapattı,142 gazeteciyi tutuklatırken 2 bin 500 gazetecide işsiz kaldı.15 Temmuz’dan önce cezaevinde tutuklu gazeteci sayısı 30’idi.

Erdoğan,yine OHAL’e dayandırarak meclisi bay pas edip, yargıyı güdümüne alarak HDP’nin ikisi Eş Genel  Başkanları olmak üzere 10 milletvekilini tutuklatıp, 30 üzerinde BDP’li Belediye Başkanlarını görevden alıp  tutuklattı ve yerlerine  bürokratlardan Belediye Başkanı atadı.

Kürtlerin milli iradesi yok sayılırken,Kürtlerin seçtikleri Belediye Başkanlarının yerine  başkasını atama yapmakta yetki gaspına girmiyor, Erdoğan’ın demokrasi anlayışına  göre.

Erdoğan’a buda yetmedi ortada bir yargı kararı olmaksızın şimdi de kendine biat etmeyen  370 Derneğin kapısına kilit vurdu.

OHAL Erdoğan’ın ve AKP’in işine  o kadar yaradı ki ıvır zıvır ortadan kalktı ve 15 Temmuz darbe kalkışması sivil darbeye evrildi.

AB’nin 2016  ilerleme raporuna Cumhuriyet Gazetesinin benzetmesine göregerileme raporuna Erdoğan ve AKP’li bakanlar niye  öfke kusuyor? AB ilerleme raporunda yargı bağımsızlığının geriye gittiğini,medya özgürlüğünün uygulanmadığına,temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğine  dikkat çektiği için.

AKP hükümetinin kendine muhalif olan medya ve muhalefete karşı uyguladığı politikalarının  hiç biri hukuki değil.

HDP’li milletvekilleri güya yargının çağrısına uymamışlar da onun için tutuklanmışlar.

Ancak buna gıdıkla da güleyim derler.

Peki Erdoğan’ın  oturduğu adına da Külliye dediği, muhalefetin kaçak saray diye adlandırdığı bu yere, yargı oturma ruhsatı vermedi yani kaçak bir durumda ve gecekondu statüsünde değil mi?

Erdoğan bu yargı kararını yok hükmünde saymadı mı? Hatta yargıya ferman okuyarak gücün yetiyorsa gel yık diyen kim? Erdoğan’ın bu çıkışı yargı kararına uymamak olmuyor mu?

Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi için söylediklerini hatırlatmaya bile gerek yok.

Yargı kararının uygulanmadığı bir yerde o ülkeye hukuk devleti denilir mi?

Erdoğan’ın 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda savcılığın çağrısı karşısında oğlunu ve bakanları mahkemeye göndermemesi, yargıyı tanımamak  anlamına gelmiyor mu?

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kameraların karşısına geçen her AKP’li Bakan,AB ‘ye parmak sallıyor, tehditler savuruyor,hatta hakaret ediyor;Erdoğan Avrupa Parlamentosu başkanına ‘terbiyesiz derken’ bir başka konuşmasında Erdoğan  Suriyeli mültecileri Avrupaya doğru yönlendireceği tehdidini gündeme getirdiği, George veya Hans ne der bizim için önemli değil, Allah’ın dediği olur demesi traji komik bir durum  değil mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP’li Eş Genel Başkanlarının ve  milletvekillerinin tutuklanmasına tepki  olarak, HDP’ye destek vermek için Grup toplantısına katılan AB’li diplomatlara esip gürlüyor; siz kim oluyorsunuz diye dikleniyor ama kendisinin unuttuğu bir şeyi hatırlatalım.

“2008 yılında Yargıtay Cumhuriyet Baş Savcısı Anayasa Mahkemesine(AYM) AKP’yi kapatma davası açtığında; Avrupa Birliği Parlamento Başkanı Baroso TBMM’nin kürsüsünden: AKP’ye açılan kapatma davasını kabul etmiyoruz ve anti demokratik buluyoruz dediğinde;AKP’liler Baroso’yu dakikalarca grup olarak ayakta alkışlıyorlardı. Erdoğan, Baroso’nun konuşmasının ardından kameraların karşısına geçip: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AHİM ) kararları Türkiye’deki yasaların üstünde sözünü nereye koyacaksınız sayın Bakan?”

Tabi Erdoğan ve AKP’li bakanlar gerçek mesleğini yapmak isteyen gazeteleri,televizyonları kapatıp, gazetecileri tutuklatıp,tutuklatmadıklarını da medyadan uzaklaştırıp işsiz bırakınca ; geçmişi hatırlatan ve fikri  takip yapan özgür bi medya olmayınca, meydanı boş bulup bunları çok rahat konuşuyorlar.Çünkü Erdoğan’ın gündeme getirmek istemediği hiç bir haberi ve olayı yandaş esnaf takımından oluşan,sözde  gazeteci geçinen muhbirler ve ana akım medya   gündeme getirmiyor; getirenlere de Silivriyi adres gösteriyorlar. Neyle suçlandıklarını bilmeyen 141 gazeteci de bunun için esir muamelesi görmüyor mu Ahmet Altan’ın tanımıyla?

AKP’liler ve yandaş havuz medyasının tetikçilerine soralım: AB’den müzakere tarihi almak için saati durduklarını ve müzakere tarihi alınınca da, Kızılay’da otobüsün üstünde  bayram havasında tur atarak kutladıklarını ne çabuk unuttular?O zaman kurtarıcı olarak gördüğünüz AB bugün nasıl bu ülkeyi bölen duruma geldi?

Erdoğan Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonuna verdiği mülakatta Türkiye’nin en özgür olduğu dönem; son 14 yıldır diye beyanat vermiş. Dünyada en fazla gazetecinin tutuklu olduğu ülkenin  Türkiye olması sizin iktidarınızda olduğunu hatırlatalım sayın Cumhurbaşkanı.

Demokrasiye inanmayan, hukukun üstünlüğünü savunmayanlar yüzde kaç oyla iktidara gelirlerse gelsinler demokrat olamazlar, bunun siyasette somut örneği Erdoğan’dır.

OHAL’in  demokrasinin kuvvetler ayrılığında yeri mi var?

Artık meydanlarda gösteri ve yürüyüş yapmak şöyle dursun, basın açıklaması yapamıyorsunuz;bunu Güneydoğuda değil ülkenin  batısında bile.Hatta artık üniversitelerin  kapalı salonlarında güvenlik nedeniyle Valiler ve kaymakamlar  toplantılar  yaptırmıyorlar.

Yargıya verdikleri talimatla içeriye tıkadıkları HDP’li milletvekillerine ve görevden aldıkları Belediye başkanlarına artık seçmenleri  Kürtler  bile destek vermiyorlar, hiç sokağa çıkan oldu mu, bakın kimse tepki gösterdi mi diye bir de  AKP’liler demagoji yapmıyorlar mı? Buna pes vallahi demekten başka bir söz aklımıza gelmiyor.

OHAL ile ıvır zıvırı ortadan kaldırıp korku imparatorluğunu  kurdunuz. Ya  OHAL’e neden olan darbenin siyasi ayağını ne zaman ortaya çıkartacaksınız?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums