Devlet Bahçeli’den muhalefeti olan iktidarın kaplumbağa kadar uzun ömrü olur

  • 25.10.2016 00:00

Erdoğan ne zaman iktidardan düşse veya iktidarda sıkışsa, siyasi olarak sendelese MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘kulu sıkışınca hızır yetişir’ misali can simidi oluyor ve ayağa kaldırıyor.

7 Haziran Genel seçimlerde iktidardan düşen AKP’nin iktidar ömrünü Bahçeli uzatmadı mı; ben koalisyonların içinde yokum erken seçim istiyorum demesinin sonucu değil mi bugün yaşadıklarımız.

Peşinden Erdoğan’da bunu fırsat bilip muhalefete hükümet kurma görevi vermeyerek üç ay oyalayıp CHP’nin patinaj politikası değil mi, ülkeyi tekrar erken seçime götürüp, çözüm masasını devirip Kürt sorunu yok, terör var diyerek şiddet yolunu seçip AKP’yi tekrar iktidara taşımadı mı?

Erken seçim sonucunda MHP 80 milletvekiliyle gidip 40 milletvekiliyle meclise dönmedi mi?

Seçim sonuçlarında MHP İstanbul gibi bir il de dördüncü parti olması ve Bahçeli’nin hiç bir kaybımız yok demesinden sonra, parti içi muhalefetin ayaklanma süreci böyle başlamadı mı?

MHP’de parti içi muhalefetin olağanüstü kongreye gitmek için yeterli  delege sayısını yakalayıp kongre toplamasının ardından; AKP’liler Erdoğan’ın talimatıyla devreye girip  Devlet Bahçeliyi koltuğunda tutmak için her türlü hukuki oyunları oynamadı mı?

Bu oyunun baş rol oyunculuğunu da AKP hükümeti adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ  yönlendirmedi mi? Bahçeli neden çıkıp ta AKP’ye size ne bu bizim parti iç sorunumuz  diye çıkışmadı?

Meral Akşener’in  MHP’de Genel Başkanlık adayı partinin Genel Merkez dışında, partinin tüm teşkilatlarında ve kamuoyunun değişik kesimlerinden destek görmüş ve Genel merkezi  delegeler abluka altına almıştı.

Ve dört Genel Başkan adayları arasından  Meral Akşener’in genel başkanlığa seçileceği kesin gibi gözükürken, Devlet Bahçeli Erdoğan’ın da kendisi için seferber olacağı bir iddiayı ortaya attı ve; Meral Akşener’in  FETÖ’cü olduğunu yaydı, yandaş medya bunun üzerine akbabalar gibi atlayıp algı operasyonu yaparak, Bahçeli lehine övgü dolu hak etmediği haberler ve yorumlar  yapmaya  başladılar.

Devlet Bahçeli gündemden düşmüş başkanlık sistemini niye gündeme getirdiği şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu?

MHP parti olarak siyasetin gündeminden düşmüş varlığı ve yokluğu bir şey ifade etmiyor, medyada haber bile olmuyordu.

Her Salı yapılan parti grup toplantılarında haber kanallarında Bahçeli’nin manileri mizah konusu oluyor ve ciddiye alınmıyor, söyledikleri de toplumda karşılık görmediği için buharlaşıyordu.

Siz Bahçeli’nin hiç bir platformda işsizlik, yılda bin 500 yüz işçi iş kazası altında ölüyor, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, hayvancılık ve çiftçilikle uğraşanların durumu, basın ve düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, temel hak ve özgürlüklerden bahsettiğini..15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kamuda yapılan cadı avı ile başlayan yargısız infazlarla ilgili, ciddi bir açıklamasını okuyup veya dinlediniz mi?

Yok ve  olmazda..

Bu eleştirileri kime yapacak Bahçeli, doğal olarak  Erdoğan’a!.

 Erdoğan olmasaydı bugün Devlet  Bahçeli diye bir kişi  MHP’nin Genel Başkanlık koltuğunda oturmayacaktı.. Bahçeli onun için başkanlığı gündeme getirdi  ve Erdoğan’a olan ahdi vefa borcunu ödüyor.

Bahçeli’nin hakkını teslim etmek gerekir Erdoğan’a olan borcuna sadık birisi.

Bahçeli kendine    karşı muhalefet olan partinin önde gelenlerini tek tek disiplin kurulu yoluyla partiden uzaklaştırıyor. Devlet Bahçeli’ye karşı muhalif olan partililer aynı zamanda Erdoğan’ın siyasetine karşı ilkeli mücadele verenlerin olması tesadüf olmasa gerek.

Bahçeli mani söylüyor hayvanları konuşturuyor, bitkileri buluşturuyor..

İşte iki örnek  ‘at nallanırken kurbağa ayağını uzatırmış, şalgam kendini tereyağı sanırmış, peşinden de biri iki kuru sıkı tehdit  içinde de açar olarak ırkçı söylem, bir de vatan- millet- sakarya ilave et, haftaya başka bir mani hazırlığı yap. Bahçeli’nin siyasetinin özeti bu..

17/25 yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için söylediklerini hatırlamaz oldu Bahçeli.

Ne diyordu Erdoğan’a Devlet Bahçeli:

Ver Bilal’i al iktidarı.. Benim masamdaki  saatim 17.25’e ayarlı.. 17/25 Aralık  yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yargıda sonuçlanmadıkça, ben bunu gündemde tutmaya devam edeceğim. AKP’e  başkanlık sistemini getirecekse bize hiç uğramasınlar kapımız kapalı, diyordu.”

Kapıyı açan ney, ne değişti ki kapıyı araladı Bahçeli?

Erdoğan günden güne tek adamın yöneteceği, diktatörlük yolunda iktidarını pekiştirmenin yolunda hızla ilerlerken, Bahçeli ne yapıyor?

OHAL gibi demokratik olmayan  bir yönetimi destekleyerek, AKP’’nin  iktidar ömrüne ömür katıyor.

Bahçeli’nin siyasetinde başta demokrasi, hukuk gibi temel hak ve özgürlükleri kapsayan evrensel değerler yok. Demokrasiye ve hukuka inan bir siyasetçi OHAL ile ülke yönetilmesine destek verir mi?

Neden 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağının ortaya çıkartılması için mücadele etmiyor?

Neden sormuyor AKP’ye, 20 Temmuz’dan sonra mı, kamudan atılan on binlerce personel nasıl terör örgütlerinin üyesi oldu?

FETÖ Terör örgütüne destek verdiklerini söyleyen siyasetçilere neden operasyon yapılmıyor?

Eski İçişleri Bakın Efkan Ala TBMM’de darbe komisyon üyelerine verdiği ifadesinde bakın ne diyor: Emniyetin yüzde 90’nı FETÖ’cü diye konuşmuş. Hatırlarsanız Efkan Ala İçişleri Bakanı iken de 81 ilin Emniyet Müdürünün 74’ü,MİT’te  çalışan 7 bin personelden 6 bin 500’nün de yine FETÖ’cü olduğunu söylemişti. FETÖ terör örgütünün bu kadar kamuda devlet kadrosuna nüfus etmesinde; ne istediler de vermedik diyenin hiç mi suçu yok?

 Bahçeli bunların üstüne niye gitmez de,şu sözleri ne diye söyler:

“At nallanırken kurbağa ayağını uzatırmış,şalgam kendini tereyağı sanırmış” sözlerinin siyasette karşılığı ney Allah aşkına.

Bahçeli Milletvekillerine,partili delegelerine,parti teşkilatlarına güvenmiyor hatta hainlikle suçluyor  ama referandum için milletine  güveniyormuş.

Devlet Bahçeli gibi bir siyasi muhalefetiniz varsa oy kaybetme,iktidardan düşme korkunuz bir tarafa, iktidar ömrünüz kaplumbağa kadar uzun ömürlü olur.

Not:Bundan sonra demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdikleri için tutuklu olan gazetecilerin ve entelektüellerin her yazımda çetelesini tutacağım.

*30 Temmuz’dan beri Nazlı Ilıcak,Şahin Alpay,Ali Bulaç,Murat Aksoy,Ahmet Turan Alkan,30 Ağustostan bu tarafa Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan,10 Eylül 2016 Tarihinden beri ise Ahmet ve Mehmet Altan  Kardeşler tutuklu olarak cezaevindeler.M.T. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums