Darbelerin ve şeriatın panzehri demokrasi ise bizde niye yok

  • 2.02.2016 00:00

 Ana referansları Din olup;Altın nesil yetiştirmek isteyen ile dindar nesil yetiştirmek isteyenler demokrasiyi ve laikliği yıllarca hep birer aksesuar olarak kullandılar.

15 Temmuz darbesine kalkışan silahlı FETÖ terör örgütünün toplumu etkilemede kullandığı ve yararlandığı referans kaynağı neydi?

Din değil mi?

FETÖ terör örgütünün devletin kılcal damarlarına kadar sızıp devlete nüfus etmesinde dini ilke edinerek kadrolaşmasının müttefiki kim?

Tartışmasız AKP değil mi?.

Erdoğan bugün kendine düşman gördüğü darbecilerin devlette kadrolaşmalarına karşı çıkanlara ne diyordu; anlı secdeye gelen,yüzü kıbleye dönenden zarar gelmez,Müslüman adam öldürmez  diye savunmadı mı?

Erdoğan’ın liyakat kriteri hep din ve mezhep olmadı mı?

Bugün darbe girişiminde bulunanları geçmişte Türkiye’nin aydınlık yüzü diye yere göğe sığdıramayanlar kimler?  

AKP ve FETO terör örgütü dedikleri müttefikleri,dini hem araç hem de amaç olarak kullanmadılar mı?

Din üstünden FETÖ terör örgütü okullar aracılığıyla ağırlıklı din eğitimiyle yol alıp , okulla bizi götürdüler okulla da geleceğiz diyerek  ‘altın Nesil’ yetiştirmenin yolunda ilerlemedi mi?

Erdoğan’da bizim neslimizi bozdular dindar nesil yetiştireceğiz diyerek, Laik bir eğitimi  etkisiz hale getirmek için meydanlarda haykırmadı mı?

Zorunlu din dersi 12 Eylül darbecileri tarafından anayasaya girerken, Erdoğan’ın müfredata seçmeli Kuran dersi koydurması,okullarda felsefenin okutulmamasının sonucu değil mi yaşadıklarımız?

Laik devlette zorunlu din dersi olur mu?

Laik devlet tek dine ve mezhebe hizmet eder mi?

Laik devlet, ne tek dine, ne de başka din ve mezheplere karşısında  mesafeli durur ve Diyanet işler başkanlığı (DİB) gibi bir kurumu Sünnilerin holdingi durumuna getirir mi?

DİB’lığında 130 bin çalışan var bir tane alevi çalışmıyor.

Başta DİB’lığı olmak üzere Türkiye’de hemen hemen hep dini cemaatler ve vakıflar Laikliği dinsizlik olarak anlatmıyorlar mı?

İmam Hatip okullarında ve kuran kurslarında araştırılsın Laiklik deyince çocuklara ne anlatılıyor devlet eliyle, çok merak ediyoruz?

Erdoğan’ın İmam Hatip okullarını birer ahlaklı insan yetiştirilen yer deyip diğer okulları ahlaksız anlamına gelen konuşmalar yapmadı mı?

Diyanetin bütçesi 11 bakanlığın bütçesine eşit ise o ülkede demokrasi ve laikliğin altını oymaktan başka ne sonuç çıkar.

Devlette kadrolaşmada liyakat değil de,din ve mezhep ölçülü bir kadrolaşmayı AKP’e FETÖ terör örgütüyle ortaklaşmanın sonucu yapılmadı mı?

Erdoğan ne istediler de vermedik diye televizyonlarda canlı yayınlarda FETÖ’cilere sitem etmedi mi ?

Neden demokratik değerleri değil de,dini değerleri hep öne alınarak eğitim verilirken,neden insan hakları ve demokrasi okullarda ders olarak öğretilmiyor?

Eğitimi devlete kul,inanca itaat eden bir biat kültürü olarak verirseniz ki, öyle yapıldı yıllarca hala da böyle devam ediyor;o toplumdan soran-sorgulayan ve yeryüzüyle mesleğini karşılaştıran birey olmuş nesiller çıkarta mı?

Erdoğan şimdi FETÖ terör örgütüne haklı olarak üstüne gidiyor ama yarın başka bir dini cemaati ile ittifak yapmayacağının kamuoyuna güvencesini verebilecek mi?

Hiç sanmıyoruz.

Demokrasi,  demokratik toplumlarda darbelerin ve Şeriatın panzehiridir ama bizde ise;siyasetçi için gideceği yere ulaşmak için bir tramvay anlayışı hakimse,darbelere, diktatörlüklere  ve şeriat tehlikesine daha çok tanık oluruz.

Demokrasilerde iktidarlar demokratik yoldan el değiştirir bunun yolu da seçim,katlım ve denetim mekanizmalarıyla işletilir,demokrasinin kuvvetler ayrılığı ile sürdürülür.

Seçimle geldim diyeceksiniz ama harcamalarınızı denetlettirmiyor, demokratik yoldan hak arayanlara gösteri ve yürüyüş hakkını kullanmak isteyenleri de darbecilikle suçlayıp şiddet uygulayacaksınız,bunun adına da demokrasi diyeceksiniz.

Muhaliflerinizin  meydanlarda meşru yoldan sizi iktidardan uzaklaştırmak istemelerini, bunlar bana darbe yapmak istiyorlar derseniz ,seçimle elde ettiğiniz meşruluğunuzu gölgelersiniz.

Siz demokrasilerin olmazsa olmazı olan toplumun dili,kulağı ve sesi olan, medya özgürlüğünü ve medyanın  demokrasilerde dördüncü kuvvet olduğunu kabul etmez iseniz,sandıktan yüzde kaç oy alırsanız alın demokrat olmadığınızı gösterir.

Demokrasinin çoğulcu, hoş görü,tahammül ve en aykırı fikirlerin söylenip yazıldığı bir rejim olduğunu kabul etmez;vatandaşın meşru yollardan hak aramasının önünü keserseniz,şiddete baş vuranlara ve darbecilere destek vermiş olurusunuz.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde kanlı bir askeri darbe girişimi oldu ama başarılı olamadı..

Bu darbe girişimi sonucu 237  kişi darbeye karşı direndikleri için darbeciler tarafından öldürülürken,binin üzerinde de insan yaralandı.

15 Temmuz’da on binlerin darbeye karşı sokağa dökülmesi ve direnişi belki bundan sonra darbelere ve diktatörlüğe karşı  demokrasi ve hukuk ortak paydamız olur, bundan sonra toplumun her katmanı tarafından  yaşamımızın değişmez değeri olur dileyelim.

56 yıllık darbe geleneği olan bir toplumda askeri darbeleri üç beş yılda yok edemezsiniz.

Demokrasi,hukuk ve laiklik ortak vaaz geçilmez paydamız olmalı, yoksa başka bir yol arayışı bize kan revan olarak geri döner.

Demokrasilerde muhalefeti olmayan iktidar meşru olmadığı gibi muhalefeti rejim karşıtı gören bir anlayışta diktatörlük özlemi içinde olduğunu gösterir.

Demokratik yoldan gelen çoğulcu, katılımcı çağdaş bir demokrasiyi yaşam biçimi seçmeyen demokrasiyi varacağı yere giden bir tranvay gören ,iktidara gelince devletin sürücü koltuğuna oturur oturmaz,  kısa yoldan tek adam olma yolunu seçen siyasi bir zihniyet darbeleri tek başına etkisiz hale getiremez.15 Temmuz kanlı darbe girişimi de bunu  göstermiştir.

Darbenin başarısız olmasından ana faktör toplumun askeri darbelere karşı ortak bir payda da buluşmasıydı.

15 Temmuz darbesine karşı olurken;geçmişte yaşanılan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak tarihe geçen 17/25 Aralık olayını gündeme getirenleri FETÖ terör örgütünün destekçileri,Erdoğan düşmanları diye suçlamalar  kabul edilemez.

AKP’ye ve Erdoğan’a  muhalif gazeteciler ve akademisyenler FETÖ terör örgütüne destek veriyorlar diye tutuklamalar tam bir cadı avıdır.

Demokrasi,hukuk ve Laiklik darbecilerin ve diktatörlerin panzehiri olduğuna göre bizde niye olmuyor?

Bu üç kavramı içselleştiremeyen siyasiler ne sorunlarımızı  çözer,ne iç barışı sağlar, ne de başımız darbeler ve diktatörlük belasından  kurtulur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums