Yandaş medya olmayacaklarsa iyi bir “Karar”

  • 4.02.2016 00:00

 Topa direk girelim detayını yazının ilerki bölümlerinde anlatırız.

7 Mart  2016 Tarihinde gazete bayilerinde bir gazete daha olacak adı da “KARAR

Neyin Kararı olduğunu  zaman içinde, bunu da gazetenin yayın politikasınındemokrasiye,hukuka,bireyin ve azınlıkların haklarına, çoğulculuk kavramına yer vermesi,basın ve düşünce  özgürlüğüne bakışı belirleyecek.

Karar Gazetesini çıkartanlar bugüne kadar çalıştıkları ve yazdıkları gazetelerde evrensel anlamda bir gazetecilik sınavından iyi bir not almadılar.

AKP ve Erdoğan’a verdikleri destekleri ilgi görmedikleri ve Erdoğan’ın danışmanları ile medya üstünden polemik yapmaları sonunda,havuzdan suları kesilip kovulduktan sonra böyle bir gazete çıkartmaya karar verdiler.

Bu gazetenin amiral gemisi ve onun önde gelen kadrosunda yer alanlar, daha düne kadar havuz medyasının sahibi Erdoğan’a  aşk-meşk tutkusu olan; Ethem Sancak’ın gazeteleri Star ve Akşam gazetelerinde  genel yayın yönetmeni ve baş yazarları olduğu gibi, aynı zamanda bu havuzun televizyon kanallarının baş konuğu olarak topluma akıl verenlerdi.

Bu gazetede yazacak olanlardan biri AKP’den Milletvekilliği yapmış,bir başkası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanlığında bulunmuş; hatta bu baş danışman 17/25 Aralık’ta devlet hukukun dışına çıkmıştır demesine rağmen Erdoğan’ın yanında yer aldı. Ne olduda böyle bir gazete çıkartmaya karar verdiler ve adını da ‘karar’ koydular. Neyin Kararı ise bu?

AKP’ye toz kondurmayan Erdoğan’ın liderliğini tartıştırmayanlar bu gazeteciler değil miydi?

Karar Gazetesinin ilk sayısındaher halde bu sorulara inandırıcı bir açıklama getirirler?

Karar gazetesinin yayın hayatına atılması gündeme gelince;yaşlı edebiyatçının yeni bir roman yazan genci fırçaladığı sözünü hatırladım;yaşlı edebiyatçıroman yazan  gence döner;”Türk edebiyatında ne eksik gördünde roman yazdın der.”

Bu yazarlar ve gazeteyi çıkartanlar Türk basınında ne eksik gördüler de “Karar” gazetesini çıkartmaya ihtiyaç duydular?

Daha düne kadar bir yıl bile olmadı,kovulmadan önce yandaş medyanın akıl hocalığını yapıp Erdoğan’ın uçağından inmeyenlerdi bunlar.

Şu sorubu gazetenin yayın politikasını belirleyecektir:

*Karar Gazetesi 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda görüşü ney?

*Erdoğan’ mı yargıya darbe yaptı, yoksa yargı mı Erdoğan’a darbe yapmaya kalktı?

Havuz medyasında çalışırken bu gazeteyi çıkartanlar ve köşe yazarlığı yapanlar17/25 Aralık’ta yargının Erdoğan’a darbe yapmaya kalktığını savundular.

İki soruyla yazıyı sonlandıralım:

BİR,soruyu tekrarlıyoruz  ‘Karar’ gazetesini çıkartanlar Türk basının da ne eksik gördüler de böyle bir gazeteyle yayın hayatına atıldılar.

İKİ,can alıcı soru, bu gazetenin finansmanını kim sağlıyor, başka bir dille bu değirmenin suyu nereden geliyor? Yazarların aldıkları parayı açıklamayı da düşünüyorlar mı?

Bu soruların cevabı verilir mi bilemeyiz ama biz takipçisi olacağız.

Karar gazetesini çıkartanlar dileriz evrensel anlamda,basın ve düşünce  özgürlüğü doğrultusunda objektif bir gazetecilik yaparlar ve çıkarttıkları gazete de uzun ömürlü olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums