"KAREKTERSİZ ŞEHİT BABASI"

  • 8.02.2016 00:00

 Bu aşağılayıcı ve yaralayıcı yazıya başlık yaptığımız cümleyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;PKK ile çatışmada oğlunu kaybeden bir şehit babası için söylemişti..Erdoğan  bu sözü kendine yakın yayın yapan bir televizyon kanalında canlı yayında üstüne basarak ve  toplumunda gözünün içine de bakarak söyledi. Erdoğan’ın her ortamda herkese nasip olmaz dediği kutsadığı ‘Şehitlik unvanı’ nasıl karaktersiz şehit babasına dönüşmüştü? Şehit babası Erdoğan’ın izlediği Kürt politikasını eleştirmesine  karşılık,  Erdoğan oğlunu kaybetmiş yüreği yanan babaya “karaktersiz şehit babası” diye kamuoyunun önünde aşağılayarak hakaret ediyordu.

Bizde son günlerde Erdoğan’ın kırk yıllık siyasi dava arkadaşı ve kadim aile dostu Bülent   Arınç için söyledikleri ‘o zat doğru söylemiyor’ sözünden sonra yazıya başlık olarak bu cümleyi kullanmayı uygun gördük.

Erdoğan için dostta ,arkadaşta, dava arkadaşı da kendine biat ediyorsa bunun bir anlamı var yoksa muhalefet olan her birey ve toplum fark etmiyor. Kendi gibi düşünmeyen birisi  hele muhalefet etmeye kalkarsa, kim olursa olsun o dünyanın Erdoğan nezdinde en aşağılık insanı olur,geçmişin hiçbir değeri kalmaz; duyguları ve mevki si  için yapmayacağı, kırmayacağı, hakaret etmeyeceği, iftira atmayacağı hiç kimse yoktur.

Erdoğan ne bir dindar gibi, ne de vicdanın sesini dinleyen merhamet duygusu ağır basan bir insana benziyor; tam bir diktatör ruhuyla hareket eden,acıma duygusunu bastıran, kanlı diktatörleri çağrıştırıyor.. Yakın tarihin kanlı diktatörlerinden Saddam,Milisoviç ve her ortamda eleştirdiği Esad’dan hiç farkı yok.

Bu  konuyu neden dile getirdik; son günlerde Bülent Arınç için Erdoğan’ın ‘o zat yalan söylüyor’deyince aklımıza geldi.Bir şehit babasına karaktersiz diyen  bir insanın kendini eleştiren başka kişilere ne demez ki.

Ülke gündemi güneydoğudaki iç savaş ile yeni ikinci  bir gündemimiz oldu o da;AKP’nin kurucu kadrosunda yer alan iki dönem TBMM başkanlığı ve altı buçuk yıl hükümet sözcülüğü ve başbakan yardımcılığı yapmış Bülent Arınç’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başkaldırı anlamında; 1 Şubat 2016 tarihinde CNN Türk’te Taha Akyol’un sunduğu “eğrisi doğrusu” programındaki konuşmaları gündeme bomba gibi düştü.

Bülent Arınç bu programda ne söyledi kısaca bir  özetleyelim: “Başta yargı bağımsızlığı yok, hakim ve savcılar talimatla görev yapıyorlar.Dolmabahçe bildirisinden Erdoğan’ın haberi vardı ve Cumhurbaşkanının bilgisi dahilinde  açıklandı.Medya özgürlüğünün olmadığını,Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması şöyle dursun dava bile açılmaması gerektiğini bunun bir gazetecilik faaliyeti olduğunu. Hukukun devre dışı kaldığını öyle haksızlıklar yapılıyor ki, cüppeyi tekrar üzerime geçirmeyi düşünüyorum eski bir avukat olarak.Dış politikanın tamamen kökten değişmesi gerektiğini,iç politikayla dış politikanın yönetilemeyeceğini. Dış politikanın kendine özgü kuralları vardır.Çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini,güneydoğuda süren savaşın Kürt sorununu çözemeyeceğini,milyonlarda karşılık gören bir örgüt olduğunu,ölen üç bin PKK’lı için sevinmenin bir anlamı olmaz,ya dağa kaç bin kişi çıktı birde ondan söz edelim” gibi, AKP’nin ve Erdoğan’ın Kürt ve dış politikasını boşluğa düşüren çok yönlü bir açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan anında Arınç’ın adını anmadan cevap geldi ve;” o zat   doğru söylemiyor” diyerek AKP’li trollere ve troliçeler,havuz medyasının tetikçilerine önüne attı ve hedef gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine muhalif olan veya kendi gibi düşünmeyenlere cevap verirken; bayramlık ağzını açarak konuşması,bu ülkenin Cumhurbaşkanı olamaz diyor insan  ama maalesef hem de yüzde 51.8 ile halk tarafından seçilmiş birisi.

İnsan Erdoğan’a edebi olarak yanıt vermekte zorlanıyor ancak,kötü söz sahibinin diyerek,insan  kendini teselli ederek geçiştiriyor.

Gerçi Erdoğan artık söyledikleri yanıltmıyor geçmişte öve öve yere göğe sığdıramadıklarını, şimdi muhalif olan her bireyi ve muhalif kesimlere; hainlikten başlıyor, darbecilikle devam ediyor, hem de yaftalamadığı hakaret etmediği,iftira atmadığı kişi ve toplum kesimi yok gibi.

Düşünebiliyor musunuz; bir muhalefet partisinin demokratik yoldan iktidara gelmek için AKP’nin gitmesi gerektiğini söylediği için, Erdoğan bu partiyi darbecilikle suçluyor. Uluslararası güçlerin desteklediği bir organize  güç diye ipe sapa gelmez bir iftira atıyor, buna komik mi desek yoksa  trajedi mi?

Geçmişte gezi olaylarında kahraman ilan ettiği ve destan yazdılar benim talimatımla yaptılar dediği  polisler şimdi paralel devletin hain polisleri oldu ve hepsini tutuklattı.Erdoğan 17/25 Aralık’ta devlete yaptığı sivil darbe ile hırsızın polisi kovaladığı, devletin ise bir haydut gibi hareket ettiği bir süreci yaşıyoruz.

Erdoğan bir dönem Alim müsveddesi dediği Gülen ve hareketine toz kondurmuyor; İslam’ın dünyaya açılan penceresi, Türkiye’nin aydınlık yüzü diyerek,Türkçe olimpiyatlar toplantılarında konuşmalar yapıyor,Fevtullah Gülen’e  dön ülkene, bu hasret bitsin diye çağrılar yapıyordu.

17/25 Aralık’tan sonra bu gelişlmelerin içinde olan ve iktidar partisinin hükümet sözcülüğünü yapıyordu Bülent Arınç peki ne yaptı? Hiç.Erdoğan bu hakaretleri, iftiraları başkasına atarken,  kendisinin de bir gün hedef tahtasına konulmasını mı beklemeliydi?

Görmüyor muydu; kurucu kadrodan Erdoğan’ın yanında son kişi olarak kendisinin kaldığını?

Neden Erdoğan şehit babasına “Karaktersiz şehit babası” dediğinde Arınç sesini çıkartmadı?

Sıradan bir konumda değildi Arınç; AKP hükümetinin sözcüsü ve Başbakan Yardımcısıydı?

Güçlü karşısında Hukuksuzluğa, hakaretlere, temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı yerde  iftiralara sessiz kalırsanız, bir gün aynı yaftalamaları siz de yaşarsınız bugün yaşadığınız gibi Bülent Bey. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums