Borcunu unutmak ödediğin anlamına gelmez

  • 12.08.2015 00:00

 Bu bir İrlanda atasözü.

Alacaklı hiç beklenmedik bir yerde karşınıza çıkarsa borcum yok diyebilir misiniz?

Sosyal ve siyasal olaylarında toplumların karşısına  çıkması vardır,Kürt sorunun da karşılaştıklarımız gibi.

Bir sorunu yok saymak veya onu halının altına süpürmek o sorunu çözmez, mutlaka bir gün karşınıza katmerleşerek er veya geç çıkar, hem de kontrol edilemeyecek bir durumda..

Kürt sorunu yok Kürt kardeşlerimin sorunu var demek Kürt sorununun yok sayıldığı anlamına  gelmiyor.Gelmediğini de kanlı bir şekilde yaşıyoruz toplum olarak.

Savaş da siyasi bir karardır ve silahla sorunları çözme biçimidir. Âmâ bedeli her iki tarafa da  çok ağır olur.

Otuz yıl denenmiş bir yönteme tekrar baş vurursanız,doksanlı yılların politikasına dönmüş olursunuz.

Dönemin genelkurmay başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt PKK’nın kamplarını biri bizi gözetliyor gibi gözetliyoruz demişti ama sonuç hiçte öyle olmadı.

Otuz yıldır kendi dağını bombalayan ve bir arpa boyu yol almayan akıl, yine devreye girdi ve savaş tamtamcılarının hayalini gerçekleştirmeye soyundu.Askeri uçaklarla kandile yapılan operasyon sonucu, asparagas bir haber düştü internet sitelerine;PKK’nın üst düzey komutanı Murat Karayılan öldürüldü diye..Aslı astarı olmayan bir haberdi bu sözde örgütte panik yaratmak.Ve sonuç, doksanlı yıllarda  seyrettiğimiz  filmi tekrar  seyretmeye başladık.Doksanlı yıllarda Kürtlere karşı Hizbullah ile iş tutan derin devlet, şimdi İŞİD ile paslaşıyor.

İŞİD terör örgütüne göstermelik bir hava saldırısı yapıp ardından da Kürtlere savaş açarsanız,hele de Suriye ve Irak’ta İŞİD’e karşı karadan en güçlü ve dirençli mücadeleyi veren;ABD ve koalisyon güçlerinin desteğini alan, koalisyon güçlerinin en güvenilir müttefiki olan Kürtleri karşınıza alırsanız,Kürtler size bu saatten sonra boyun eğmez ve teslim olmaz aklınızı başınıza alın.

Ülkenin bir bölgesinde çatışmalar oluyor ama ülkenin dört bir yanına cenazeler dağılıyor.

Erdoğan’ın savaş politikası bize Pablo Picasso’nun sözünü hatırlatıyor; Picasso Guernica dramını resmetmişti..Picasso’nun bir sergisi sırasında kendisine bir Nazi yanlısı şöyle sorar; bu resmi siz mi yaptınız?Hayır siz yaptınız yanıtını verir ünlü ressam.” Roboski,Suruç,Kobani ve Zergele katliamları gibi  olayların sonucu, PİCASSO’nun Nazi yanlısına verdiği sözle ne kadar örtüşüyor değil mi?

Demokratikleşmeye inanmaz,12 Eylül darbesini yapan generallerinin Kenan Evren’e biçtiği 82 anayasasını; bu çağda Erdoğan kendine uyarlamaya çalışıyor ama köprünün altından çok sular aktı.

Soğuk savaş dönemi kapandı,Sosyalizm dağıldı,Arap Baharı gibi bir hareket ortaya çıktı ve tüm İslam ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu da taşlar yerinden oynadı ve sınırımıza dayandı. Ortadoğu’nun haritası yeniden çiziliyor.

Küreselleşen dünyada siz hala,din,ırk ve mezhep üzerinden topluma format atıp yeryüzünü okumaya kalkarsanız, durduğunuz yeri tarif edemezsiniz.

Bu toplum Erdoğan’a 13 yıl destek vermiş,iktidar yapmış;Erdoğan’a destek verenleri aşağılayanları da yerden yere vurmuş ve AKP’ye  oy verenler için “bidon kafalı”, “göbeğini kaşıyan adam” dediğinin bedelini de iktidar yolunu açmayarak cezalandırmış. Âmâ..

Şimdi durum tersine döndü; 7 Haziran’da AKP’yi iktidardan düşürenlere AKP’nin parti müftüsü Hayrettin Karaman “Irgatlar”,havuz beslemecisi yanaşmacı Mehmet Barlas “Geri zekalılar”, hukukçu kimliği olan akademisyen horoz dövüşçüsünü çağrıştıran biri var,  Erdoğan’ın başdanışmanı olan Burhan Kuzu’ da mili iradeye  “döküntüler” diyor.

HDP’ye oy verenlere de MHP lideri faşist Bahçeli’de “şerefsizler” diyor..

Sözde milli iradeye inandıklarını söyleyen, milletimin takdiri diye demagoji yapanların,demokrasiyi ne kadar içselleştirdiklerini de, bu söylemleri ortaya koymuyor mu,geçmişte eleştirdiklerinden tek farkları söylem değişikliği değil mi?

Her ülkede mutlaka bir iktidar vardır ama har ülkede muhalefet yoktur..Muhalefet demokratik hukuk toplumlarında olur,işte yaşadıklarımız da bunu göstermiyor mu?

Topluma şeref sertifikası dağıtan,içinden çıktığı toplumu yeryüzüyle kıyaslayan değil de, çıkarlarına  göre mesleğine ihanet eden,bayrak,toprak,vatan,ırk,mezhep ve din ile hayatı formüle edenler; biraz da toplumsal vahşete dayanan  sorunlara bir baksalar..

AKP’nin 12 yıllık iktidarında 15 bin işçi katledilmiş iş kazası altında bu tetikçi havuz beslemecilerinden ve sözde içinde insan olmayan, çakma ırkçı milliyetçiler niye seslerini çıkartmıyorlar.

2015 yılının ilk yedi ayında 971 işçi, cinayet ekonominsin uygulaması sonucu başta maden ocakları (Soma’da 301 işçi toplu öldü) ve inşaat sektörü olmak üzere ölümler kol geziyor ama ses yok, bu vatanperver sahtekarlardan ve din bezirganlarından.

Düşünün ki;PKK hiç silahı bırakmadı,bırakmayacak gibi de gözüküyor ve Türkiye’ye silahlı saldırısını da hiç kesmedi.. Biz demokratikleşmeden vaaz mı geçeceğiz?Yargı bağımsız olmayacak mı,yargı kararları uygulanmayacak mı,muhalefet iktidar talebinde bulunmayacak mı,medya özgür olmayacak mı,temel hak ve özgürlüklerimizi savunmayacak mıyız,gösteri ve yürüyüş hakkımızı kullanmayacak mıyız?

İçeride demokratik hakların yok sayıldığı tek adamlığa yönelen ve 17/25 Aralık operasyonuna karşı  Erdoğan’ın devlete yaptığı sivil darbeden sonra, hukuktan uzaklaşan bir ülkenin PKK’ya yönelik operasyonu dışarıdan nasıl görülüyor  bir de buna göz atalım.

Geldiğimiz noktaya bakar mısınız?

Britanya’da yayınlanan Times Ankara’ya teşhisi koydu: ”Miyopluk

Ankara Miyopluk” başlıklı yazısında “Erdoğan’ın PKK’ya saldırıları Irak Şam İslam Devletine (IŞİD) e destek anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın PKK’ya yaptığı son saldırılar Amerika’yı olduğu kadar Arap dünyasını da öfkelendirdi.

Ankara’nın PKK kamplarına hava operasyonları içeride ve Kuzey Irakta ki Kürtleri öfkelendirmiştir.

Erdoğan’ın  içeride demokrasiden uzaklaşmasının  sonucu,Suriye ve  Ortadoğu politikasını  özetlemiyor mu, ele alemin medyası.

Borcunu unutmak ödediğin anlamına gelmediği gibi,ateş kesin olması da Kürt sorununun bittiği anlamına gelmiyormuş demek ki.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums