AZİZ YILDIRIM KAYBETTİ SIRA ERDOĞAN’DA

  • 2.02.2015 00:00

 Bir Fenerbahçe taraftarı olarak  2014-2015 sezonunda Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmasına sevindim; Aziz Yıldırım’ınkulüpte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunu takip edip,  tek adamlığa uzanan diktatörlüğünün  önünün kesilmesi açısından.

Neden Aziz Yıldırım?

Çünkü Aziz Yıldırım hatırlanırsa 2014-15 sezonuna başlamasının arifesinde; ilk senesinde takımı şampiyon yapmış teknik direktör Ersun Yanal’ı kastederek kamuoyunun  önünde, canlı yayında ;bir takımı antrenörler değil  kulüp şampiyon yapar demişti.Geçmişte kazanılan şampiyonluklara bakın Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda benim imzam var demeye getiriyor;takımı şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yenal’a gönderme yapıyordu şampiyonlukta katkısı olmadı anlamında.

Niye yapamadın takımı bu sene şampiyon?

Kefil olarak takımın başına getirdiğin hoca değil de, senin talimatınla hareket eden birisi olursa sonuçta böyle olur.

Futbol literatüründe  antrenörsüzbir takımın şampiyon olduğuna rastlanmış mı hiç?

Antrenörün bir takımın şampiyon olmasında katkısı yok ise Real Madrid, Barselona ve Bayar Münih gibi dünyanın en ünlü takımlarının başındaki teknik direktörlerin aldığı paralar dudak uçuklatıyor hatta:süper ligde oynayan birkaç Anadolu Kulüplerinin bütçesine eşit ,bu teknik adamlarının geliri.

Onun için 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe’nin şampiyon olamaması çok iyi olmuştur; belki Türkiye’de futbol yeryüzü standartlarında oynanmasına ve anlayışına bir katkı sağlar. Kulüp,takım,taraftar,teknik heyet ve rakiplerden oluşan bileşenlerinin bir bütün içinde rakiplerine saygı duymayı,futbolun üç neticeli bir oyun olduğunun değerlendirmesine;bazılarının egolarının kırılmasına,burunlarının sürtülmesine  neden olur.

Erdoğan’da Aziz Yıldırım’ınantrenörsüz takımı şampiyon yapma hayaline  kapılmış olmalı ki;o da demokrasiyi bir araç olarak kullanıp,muhalefetiz, medyayız,parlamentosuz ve  yargısız ülkeyi tek adam zihniyetiyle yönetmek istiyor.

Kendine muhalif olan siyasi rakiplerine, herkesimirejim  karşıtı görüp, hatta terör örgütleriyle işbirliği yapıyorlar diyecek kadar fütursuzca bir siyaset yapıyor.

Erdoğan 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra;yargıyı kendine bağlayıp, yargının kararlarını uygulatmadığı gibi,yargıç tutuklatıyor veya meslekten ihraç ettiriyor.

Cumhurbaşkanı olmasına rağmen tarafsızlığını yok sayarak;7 Haziran seçimlerinden partisinin hüsrana uğrayacağını hissetmiş olmalı ki, siyasi partilerden fazla meydanlarda dolaşıyor, bir günde ortalama en az üç toplantı ve miting  yapıyor.

Erdoğan 21 Mayıs 2015 tarihinde 7 Haziran seçimlerinin sürpriz sonuçlara gebe olduğunu söyledi, yandaş birkanalda,her dönemin adamı  gazeteci geçinenin programında.

Erdoğan yine bu programda bir başak yakınması ise;AKP’nin il ve ilçe teşkilatlarının çalışmadığını  hatta bir rehavet içinde olduklarınısöylerken, bana gelen raporlarda  bunu doğruluyor demesiydi. Anlaşılan Yolcudur Abbas .

Belki bu seçimler Erdoğan’ın son seçimi ve siyasi hayatının da sonu olacak gibigözüküyor,dileğimiz  demokratik yoldan olsun. Meydanlarda Mısır’da askeri darbeyle devrilen Mursi’ye verilen idam kararından sonra,Erdoğan beni de asmak istiyorlar demesi çok manidar ve korkunun çağrısı gibi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan artık meşruiyetini tartışmaya açmıştır.

Erdoğan’ın izlediği yol  demokratik  yolları  kapatır biçimde ilerliyor, kendine muhalif olan her kesimiterörist, vatan haini,dış güçlerin uşağı ve darbeci  gibi yaftalaması hayraalamet değil.

Bitmeyen ve dolaşıma sokulan klişe olan  projekavramı.

Seçimlerin son kulvarınagirilirken  Erdoğan  hakaret ve iftira  temposunu artırmaya başladı..

Başta HDP’yi karşınsa alarak önce HDP  barajı aşarsa ülke için tehlikeli olur dediler, ardından da HDP bir proje diye dolaşıma soktular.

Dolaşıma soktukları HDP bir proje senaryosu da, neymiş biliyor musunuz?

Erdoğan’ın Doğan medya grubuna  saldırmasından öğrendik.

Havuzdanbeslenenlerin,Erdoğan ile zenginleşen medya patronunun Erdoğan’a aşık olmasının ardından;tetikçiler sıraya girdiler ve aman Allah’ım;beni öldürmeden Erdoğan’ı vuramazlar  iki silahlı  ve yüzlerce mermisi olanlar başta olmak üzere; tetikçi esnaf takımı gazeteci yanaşmalarının ortaya attığı proje de şu:“HDP’nin parti olarak seçimlere girmesini Doğan medya grubu ve bazı iş adamlarının projesiymiş.Yoksa HDP’liler parti olarak yüksek barajı göze alarak seçime giremezler imiş. Bir de HDP’nin merkez  medya da çok yer alması ve haber yapılması bunun göstergesi olarak anlatıyorlarmış Erdoğan’a.”

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça Erdoğan anayasanın kabul etmediği bir yola girdi ve toplumu ayrıştıran, çatıştıran mitingler ve toplantılar yapıyor ama ne toplantılar ama..

Sokağın güvenliğinden güvenlik güçleri değil de esnaf sorumlu olacakmış.

Esnaf mahallesindenve sokağından sorumlu olmakla yetmiyor,attığı ok yerini bulmalıymış yoksa yay gerilirmiş gibi ipe sapa gelmez konuşmalara bakar mısınız?

Gezi olaylarında da üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı öldürenlerin de esnaf olduğunu hatırlatalım Cumhurbaşkanına.

Dikkat ederseniz Erdoğan’ın hiçbir konuşmasının içinde hukuk,temel hak  veözgürlükler geçmiyor; varsa yoksa başkanlık sistemi, hemde demokratik yeryüzünde olmayan kendisinin de formüle etmekte zorlandığı ama söyleyemediği başkanlık, aslında tek adamlık diyemiyor.

Aziz YıldırımFenerbahçe’yi nasıl yönetiyorsa Erdoğan’da ülkeyi  öyle yönetmek istiyor.

HDP’ye Erdoğan’ın bu kadar çok saldırması ve  hedefe koymasının nedeni eğer;HDP  barajı aşarsa bütün planları altüst olacak,olacak gibi gözüküyor bunu da Erdoğan’ın  bağırıp çağırması ele veriyor.

HDP’nin barajı aşması Erdoğan için siyasi kariyerinin geriye saymaya başlaması demek oluyor.Sıra yargıya hesap vermeye gelecek. Onun için HDP’nin baraj altında kalması ve komplo teorileriyle HDP bir proje  yaftalamalarının altında yatan gerçek bunu gösteriyor.

Yoksa CHP’nin ve MHP’nin oylarının yükselmesi Erdoğan’ı tedirgin etmiyor.

Yeter ki HDP’ barajı aşmasın.

Nasıl antrenörsüz bir takımın  şampiyon olamayacağını futbol bunu Aziz Yıldırım’a  gösterdiyse; bizde toplum olarak,muhalefetsiz,özgür medyasız,bağımsız ve tarafsız bir yargı olmadan  bir ülkenin yönetilemeyeceğini,HDP’yi parlamentoya taşıyarak Erdoğan gösterelim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums