İmralı’dan kara gözükmüyor ama ev ödevi veriliyor

  • 22.02.2015 00:00

 Basında ortalıkta dolaşan AKP’e Hükümetinin,Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın ve yandaş medyanın  yalanlamadığı, HDP Lideri Selahattin Demirtaş’ın ,AKP’lilere açıklayın diye sıkıştırdığı; Abdullah Öcalan tarafından gönderilen Kandilinde onayladığı, çözüm sürecinin yol haritası olarak bilinen  10  maddelik ev ödevi medya da bolca yer alıyor.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın  AKP’e hükümetine sunduğu 10 Maddelik ev  ödevi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkmasını çok istediği  olmazsa olmazı olarak dayatılan “İç Güvenlik Paketiyle” tam bir tezat oluşturuyor?

Kandil, Abdullah Öcalan’ı itibarsızlaştırıyor,nanik yapıyor gibi akıllarınca Öcalan ile kandilin arasını açıp, şark kurnazlığı yapmaya kalkan AKP’li bakanlar ve onun havuz medyasından beslenen, devlet kadrosundan gazetecilik yapan tetikçi takımı;bu ev ödevi konusunda süt dökmüş kedi gibi suspus olmuş durumdalar.

Çözüm süreci ”iç Güvenlik paketiyle” krize girmiş durumda; demokratikleşmeyi önemsemeyen, yargıyı yürütmeye bağlayarak,gösteri ve yürüyüş hakkını gasp eden ,düşünce ve  ifade özgürlüğünü yok sayan bir anlayış; Kürt sorununu nasıl çözecek?

İmrallı’dan Abdullah Öcalan’ın 10 maddelik AKP’e hükümetine sunduğu ev ödevi olarak bilinen,yol haritasını hükümet yetkililer açıklamıyor ama bu on maddelik ev ödevi Erdoğan’ın onayını aldığı iddia ediliyor.

AKP’nin iç güvenlik paketi altında meclise getirdiği ve  kıyametin koptuğu, mecliste tam  bir terör estiren bu yasa,polis devletinin kotlarının işaretini veren yasa ile;PKK Lideri Öcalan’ın ev ödevi olarak AKP’ye sunduğu on maddelik yol haritası ile iç güvenlik yasası,bir samimiyetsizliğin somut kanıtı değil mi?

AKP’e hükümetine Öcalan tarafından verilen ev ödevinin içinde neler yok ki, işte onlardan bir kaçı,manifesto gibi:

“Çözüm sürecinin bir an önce yürümesi için  müzakerelere geçilmesi,İmrallı’da Öcalan için sekretaryanın kurulması ve müzakere sırasında denetleme görevi yapacak izleme heyetinin belirlenmesi gibi, adımlar  ilk madde de yer alıyor. “

Demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması. Siyasi partiler yasasının yürürlükten kaldırılması, partilere yapılan Hazine yardımının eşit bir şekilde tüm partilere dağıtılması. Yüzde 10 seçim barajının tamamen kaldırılması.”

“ Terör yasalarında değişiklik; terörle mücadele Yasası’nın kaldırılması. Ceza Mahkemeleri Yasası’nda değişiklikler  ve yasal mevzuatla ilgili düzenlemelerin ele alınması.”

“Özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik bir anayasa. Kürt statüsünün anayasaya girmesi.Anadilde eğitim hakkı,kültürel hakların anayasada yere alması. Fikir ve düşünce özgürlüğüyle  ilgili anayasal güvence.”

“Toplumsal dinamiklerin taleplerinin karşılanması.Kadın,gençlik ve çevre sorunlarıyla ilgili başlıkların ele alınması ve bu konularda düzenleme yapılması.Kadın meclisleirn kurulması.”

“Cezaevlerinin boşaltılması, cezaevlerinde terör suçları kapsamında hükümlü bulunan kişilerin süreç kapsamında alınacak yolla birlikte tahliye edilmesi.Bu kişilerin topluma kazandırılması için alınacak tedbirler.”

“Yerel yönetimlere yetki verilmesi ve güçlendirilmesi. Avrupa yerel yönetimler Özerklik Şartı’nın kabul edilmesi.Türkiye Genelinde bölge meclislerinin kurulması, yerel yönetimlerinin yetkilerinin artırılması.”

“Silahsızlanma ve normalleşme; müzakere kapsamında ele alınacak tüm başlıkların ardından örgütün Türkiye’deki, silahlı faaliyetlerine son vermesi ve silahsızlanma aşaması.”

“Dağdan inişlerle ilgili tedbirler;silahsızlanmayla birlikte, dağdan inişlerle ilgili ekonomik, sosyal tedbirlerin alınmasıyla ilgili düzenlemeler yapılması.”

Yukarıda sıraladığımız İmralı’nın MİT ile görüşerek mutabakata vardığı, kandilinde desteklediği ve AKP’e hükümetine ev ödevi olarak sunduğu yol haritasıyla; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acil olarak başkanlığa geçmek (tek adam olmak)için çıkmasını istediği “iç  güvenlik paketiyle” bir benzerliği var mı?

Yok.

Peki bu nasıl olacak? Erdoğan ve AKP’e hükümeti tamamen 7 Haziran Genel seçimlerine kadar oyalama taktiği nereye kadar gider?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Şubat 2015 tarihinde Elazığ’da yaptığı konuşma diliyle ve anlayışla mı, Kürt sorunu çözülecek? Erdoğan AKP’ye meydanlarda oy isteyerek,anayasayı ihlal edip yeminine sadık kalmaması ise başka bir hukuksuzluğu ortaya çıkartıyor.

Ne diyor Erdoğan: ”PKK’e terör örgütüdür, HDP’ye de terör örgütünün parlamentodaki uzantısı.”

Terör örgütüyse PKK, MİT sizin talimatınızla yıllarca niye görüşüyor? HDP’e  parlamentoda PKK’nın uzantısı ise; siz,başbakanı ve bakanlar,HDP’e heyetiyle bir araya gelince ne konuşuyorsunuz, diye sormazlar mı adama?

Erdoğan’ın ve AKP hükümetinin Kürt sorununu çözecek bir projesi yok. Demokratikleşme olmadan Kürt sorunu nasıl çözülür?

Mehmet Altan’ın dediği gibi,doğuda demokrasi batıda faşizm,bunun adına da iki yıldır çözüm süreci deniliyordu? İç güvenlik adı altında çıkartmak istedikleri polis devleti yasaları kendilerini ele vermiş durumda.MHP ile HDP’nin  “İç Güvenlik Paketinin” parlamentodan çıkmaması için  birlikte olduğu bir muhalefeti seyrediyoruz, bu bir rüya değil   gerçek.

Yalnız haklarını teslim etmeliyiz kendi tutarlıkları ve ilkeli tutamlarından dolayı; Kürt sorunun çözümü konusunda HDP’e de çok net PKK ve Kandilde..

HDP,biz silah konusunda görüşme yetkisine sahip değiliz derken;İmrallı ve Kandil ise silah konusunda muhatap biziz diyor.HDP’de elçiye zeval olmaz  babında işlev görüyor, İmralı, kandil ve Hükümet arasında.

Bizim  gördüğümüz İmralı’nın, AKP’e hükümetine sunduğu yol haritası, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ev ödevi dediği maddelerde, PKK’nın silah bırakacağı hiç geçmiyor?

İmralı’dan kara görünmüyor ama PKK lideri AKP’e hükümetine  gönderdiği ev ödevlerinin yapılması konusunda bir takvim vermiş gibi gözüküyor,emanetçi Başbakan inkar etse de!.

Bekleyip göreceğiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums