Taraftarın darbecilikle yargılandığı ülke’de, terörist olmakla suçlananlara operasyon yapılmaz mı?

  • 16.12.2014 00:00

 İnternet fenomeni fuatavni’in 150 gazeteci ve 400 kişiye operasyon yapılacak tweter hesabından duyurduğu 11 Aralık 2014 tarihli mesaj; 14 Aralık’ta cemaatin yayın organlarından  Zaman Gazetesinin Genele yayın yönetmeni ve Samanyolu TV’nin tepe adamlarının da içinde olduğu 31kişiye;polispazar sabahı operasyon yaparak gözaltına almasıyla gerçekleşmiş oldu.

Eğer Erdoğan iddialarını kanıtlayamazsa çok zor duruma düşer çünkü; hizmet hareketini yani cemaatiinsanın kanını donduracak vahim iddialarda bulunup, bir fiil terörün içinde olan ve cinayet işleyen bir örgüt olarak suçladı.. Böylesi bir iddia karşısında savcılığın harekete geçmemesi de mümkün değildi; iddia sahibi devletin en tepesinde bulunan ülkeyi 13 yıldır yöneten bir kişiden geliyordu ve bu iddia yok sayılamazdı. Operasyonu destekler anlamında söylemiyoruz bunu, hukuk devleti açısından söylüyoruz  buna açıklık getirelim.

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir misali Erdoğan 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümü yaklaştıkça gerçek gündemden, toplumun dikkatinin başka bir yöne çekmek için büyük bir telaş ve panik içerisinde  çaba sarf ediyordu, son günlerde katıldığı toplantılarda yaptığı konuşmalarıyla..

Toplumun muhalif her kesiminde ortak bir kanaat vardı; o da Erdoğan gündemi saptırmak ve kendi  gündemini  belirlemek için bir şeyler yapabilir diye bir düşünsel mutabakatı vardı  ve öyle de oldu.

Erdoğan’ı üç olay perim perişan etmekle kalmadı karizmasını yerle bir etti;rüyasındagörseinanmayacağı olaylar ve gelişmeleri yaşadı, daha da yaşayacak gibi.

Birincisi: Mısır’da kadim dostu MURSİ’’nin askeri darbeyle uzaklaştırılması ve bu darbeyi Suriye’de Esat’a karşı Sünni ittifak yaptığı Suudi Arabistan ve Katar’ın desteklemesi hayal kırıklığı yarattı. Esad’ın kısa dönemde gideceğini hesaplıyordu bunun tutmaması sonucu başta Suriye olmak üzere Orta Doğu politikasının  duvara toslaması..

 Suriyeli Kürtlerin sınırımızda Rojova‘da kendilerine yeni bir statü kazanması ve Rojova’yıYPG’nin yönetimindeki  güçlerinyönetmesi;YPG’nin de Suriye’de PKK’nın kolu olarak bilinmesi ve PKK’nın  Mezopotamya coğrafyasında en güçlü bir silahlı örgüt olarakvarlığının tartışılmaması ve farklı ülkelerde yaşayan Kürtlerin PKK’yı ortak orduları olarakgörmesi,PKK’nın Suriye iç savaşından sonra güney doğu da hakimiyet alanını genişletmesi..

IŞİD’inkobaniyesaldırısının ardından, Erdoğan kobani’de IŞİD ile savaşan YPG’liler için, PKK neyse bizim için YPG’de o demesine rağmen;ABD’nin ve koalisyongüçlerininYPG’ye silah yardımı yapması ve  terör örgütü olarakgörmemesi, koalisyon güçlerinin  hava hareketiyle YPG’ye destek vererek,IŞİD’İnmevzilerinivurması, AKP’nin dış politikasının öngörüsüzlüğünün   bitişiydi bu gelişmeler.

6/7 Ekim Kobani’ya dayanışma gösterilerinde çıkan olaylarda 41 kişinin ölmesi ise; Erdoğan’ın otoritesini kaybederek savrulması,AbdullahÖcalan’a elinin mahkum olduğunu ortaya çıkardı.

İkincisi: Gezi olaylarının ortaya çıkışı ve üç ay sürekli ve  düzenli olarak her gece  72 il de 3 ile 5  milyon insanın  sokağa dökülmesi, polisle çatışmaya girmesi ve bu çatışmalarda  8 kişinin polis kurşunları ve işkenceyle  ölmesine rağmen kitlelerin  direnmesi; iktidardan düşeceğim korkusunu yaşattı Erdoğan’a. Erdoğan Geziyi itibarsızlaştırmak için yapmadığı iftira ve hakaret kalmadı ama hiçbir iddiasını kanıtlayamadı; cami de içki içtiler,başörtülü bacımıza saldırdılarsözleri akıllarda kalanlardan.

Üçüncüsü: 17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet  Operasyonu Erdoğan’da ve iktidarında büyük bir itibarsızlık yarattı. Bu süreçte iki seçim kazandı Erdoğan ama oylarında  çok büyük bir düşüş olmasa da, azda olsa  oy artışının durduğunu görüyoruz ,artık yolsuzluk ve rüşvetin olduğuna kendi seçmeninin yüzde 50’nin de inandığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın bu  dava için çakma yargıya aldırdığı takipsizlik ve yayın yasağı getirtmesi, yolsuzluğun ve rüşvetin olduğuna  kamuoyu daha fazla inanmaya başladı. Kaçak 1150 odalı basına tanıtılmayan Ak Saray ise rüşvetin ve yolsuzluğun  tuzu biberi oldu.

Bu olaylardan ve gelişmelerden sonra gerçekten insanın inanamayacağı bir şeyler oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a;dilinin ayarı bozulmakla kalmadı, bir paranoyaya kapıldı ve  tamamen kontrol edilemeyen  frenleri boşalmış bir kamyon gibi önüne çıkan her şeyi altına alarak, devlet ve iktidar gücünükullanarak, hukuk tanımaz bir şekilde muhalif olan her kesimi ve yandaş olmayan medyayı da, susturmanın telaşı içine girdi..Muhalif olanlara demokratik yollardan mücadele vereceğine; kendinebiatetmeyenlere  iftira atmaya ve hakaret etmeye başladı. Hizmet hareketine terör örgütü demesi gibi.

Gezi olaylarına destek veren meşhur Beşiktaş futbol takımın taraftarını darbecilikle suçlayıp dava açılırken,gezi de polisin şiddetinden kaçarak otele sığınanlara otelinin kapısını açtı diye;ünlü bir iş adamının iş yerine polis eskortlu vergi operasyonu yapması..

Türkiye’de yargı bağımsız ve tarafsız olmazsa yabancı sermaye bu ülkeye gelmez diyen TÜSİAD başkanı da  vatan hainliğinden nasibinin alırken..

Dış politikasını eleştirenlerin yabancı ülkelere çalışıyorlar demesi..

Başka bir iş adamının, AKP’nin ekonomik ve sosyal politikasını eleştirmesine; bir taraf olan bertaraf olur diye çıkışması ve tehdit etmesi..

Gezi olaylarında demokratik haklarını kullananlabinlerce insana darbeci,çapulcu, işbirlikçi, yabancı güçlerin uşağı gibi yaftalamalar yapması..

Gelinen süreçte En ağır iftirayı Erdoğan hizmet hareketine  saklamış ve dilinin altındaki baklayı çıkarttı; buhaşhaşilerin inlerine ineceğiz demiştim indik ve daha da ineceğiz bunlar bazı faili meçhul cinayetlerin içinde yer almışlar zincir oraya uzanıyor demesi,oldu.

Bugüne kadar Erdoğan ve  yandaş medyası iddialarının hiç birinin kanıtlayamadı ve iftira olarak kendi üzerlerine yapıştı,

Bütün çabası Erdoğan’ın ve yandaşların 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun olduğuna kendileri de inanıyorlar,tapeler,telefon konuşmalarının montaj ve kurgu olmadığına  bilimsel verilen raporlar kanıtlamış durumda.

Yolsuzluk ve rüşvet yoksa neden dört bakan istifa ettiler, bunlar yalan ve iftiraysa neden yargıya taşımıyorsunuz bu davayı da, takipsizlik ve yayın yasağı getiriyorsunuz?

Ya son CHP’nin ortaya çıkarttığı kamuda KPSS puanınabakılmaksızın sınavsız, AKP’lilerin yakınlarının devlet dairelerineişe yerleştirmesi, iktidarlarının kokuşmuşluğunu adam kayırmalarıyla belgelenmiş oldular.

14 Aralık’ta basına yaptığınız darbeyi paralel devleti ortaya çıkartmak diyorsanız;  bu iddialarınızın arkasındaysanız, yargıya müdahale etmeyin ve yargıya taşıyın, muhalif olan ve size biat etmeyen her kesime bir yaftalama yapıp, içine paralel kaçtı,darbeci,hain gibi lafların inandırıcılığı yok artık.

Yargıdan kaçamazsınız Kenan Evren bile yargılandı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums