Dindar nesil yolsuzluğu önler mi?

  • 8.12.2014 00:00

 Yazıya oturduğumda ne yazacağım konusu belliydi  ama yazının başlığını ne koymalıyım üstünde düşünce eksersizi yaptım git gellerim oldu,iki başlık üstünde yoğunlaştım birisi; “Yolsuzluk Bayrağı Kaçak bin odalı (biliyorduk sayısını kesin bilmediği 1150 falan diyor Erdoğan) Ak Saray’dan gözüküyor mu”diğeri de karar kıldığım“Dindar Nesil yolsuzluğu önler mi”oldu.

Dünya Şeffaflık Örgütünün 2014 yolsuzluk raporunu ve BM’ne bağlı FAO  gıda fiyatlarını 3 Aralık 2014 tarihinde açıkladı fakat;hükümet yanlısı yandaşların Gazeteleri birinci sayfadan bu haberleri görmezken tetikçiler de yorumlamadı, TV kanalları da haber olarak vermediler;Erdoğan ve tayfası da bu raporu pas geçtiler işlerine gelmediği için, her zaman yaptıkları  gibi sağır ve dilsiz  oldular.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün(FAO) Gıda fiyatlarının, dünya üzerinde dibe inmesine rağmen Türkiye’de yükseliyor olmasına dikkat çekiyordu.

Son üç yıldır Erdoğan’ın neden  asgari ücretlinin alım gücünü,  ne kadar şeker, pirinç, makarna  alabildiğini karşılattırmadığı şimdi daha iyin anlaşılmıyor mu?

Erdoğan ve hükümeti, yandaş medyası görmese de, gizleseler de yeryüzü  yolsuzluğu ve gıda fiyatlarındaki anormal artışlarını bizden önce dünyaya duyurdu, yeni Türkiye’nin halini.

Dünya Şeffaflık Örgütü 2014 yolsuzluk algılama endeksinin raporu çarpıcı bir tabloyu ortaya koyuyordu:Geçen yıl 175 ülke içinde Türkiye’nin sıralaması 153 iken 2014 yılında  on bir basamak gerileyerek 164. Sıraya düştüğünü açıkladı.

Şeffaflık örgütünün 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna gönderme yapan en önemli vurgusu şu cümlede gizliydi:

Rapora göre yolsuzluk Türkiye’de  ifade özgürlüğüne kısıtlama ve yargıya baskı getirdi.”

Yolsuzluk raporunun yanında çarpıcı ve can alıcı  ikinci konuda; Türkiye’de inanılmaz rekor kıran gıda artışlarına  dikkat çekiyordu.

FAO’ya  göre, 11 yılda dünyada gıda fiyatları yüzde 92.3 artarken, aynı dönemde Türkiye’deki artış yüzde 172 oldu.

Bu gıdadaki artışlar Erdoğan ve hükümet yetkililerinin neden hiç gıda fiyatlarından bahsetmediğini şimdi daha iyi anlıyoruz.

Dünya Şeffaflık Örgütünün raporunu okuyunca birden aklıma; Erdoğan’ın  her konuşmasında bir toplum dinden ve değerlerinden uzaklaşmışsa yozlaşır  çağrısına odaklandım birden!

Hatırlanırsa Erdoğan tartışma yaratan bir düşüncesini açıklamıştı; bizim neslimiz bozdular “dindar nesil yetiştireceğiz” diye bu tezini ülke gündeminin birinci konusu yapıp günlerce tartıştırmıştı bizleri.

Bu ülkeyi 13 yıldır dini bütün yaşayanlar ve  dindar nesile örnek olacaklar   yönetmiyor mu?

Neden yolsuzlukları ve rüşveti önleyemediler?

Şu soruyu da sormadan insan geçemiyor, sizden sonra gelecek dindar nesil sizi örnek almayacak mı?Alacak.

Siz, yetiştirmek istediğiniz dindar nesillere böyle örnek olacaksanız vay haline bu ülkenin geleceğine ve sizi örnek alacak olan nesillere!

yolsuzluğunuz ve rüşvetiniz öyle boyutlara ulaşmış ki sizin en yakınınızda olanlar bile bu yolsuzlukları,rüşveti yazmak ve söylemek zorunda kaldılar. Parti müftünüz bile isyan etti.

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu bir hırsızlık ve rüşvet operasyonu olduğuna inanmayanlar;Erdoğan’a biat eden devlet ihalesi üzerinden zengin olan havuz medyasına ve  TÜRGEV vakfına dolar aktaranlar; AKP’e kadrosundan gazetecilik yapan tetikçi takımından başka; toplumun her kesimi bu hırsızlığınıza adı gibi inanmış durumda. İnanmıyorsanız bir kamuoyu araştırması yaptırın?

Erdoğan ben Allah için siyaset yapıyorum diyor ama maşallah çocuklarının gemiciklerinin  sayıları da her yıl artarak  denizlere açılıyor limanlara demirliyor. Maşallah maşallah Allah yürü kulum demiş.

 

Ardından da Erdoğan biz “üç dört  hurma ile açlığını yatıştıran Muhammed’in ümmetleriyiz” diyor ama   kaçak bin odalı pardon sayısı belli olmayan Ak Saray’daki saltanatını Muhammedin hayatına nasıl uyarlayacak.

Kaçak Ak Saray’ın sadece inşaat maliyeti 1 milyar 370 milyon TL olduğunu öğrendik ama  içindeki eşyaların maliyetini  bilmiyoruz. Sadece bir koltuk takımın 25 bin Euro olduğunu, altın varaklı kadehlerin her birinin  bin TL  olduğunu öğrenebildik basından.

Tanesi bin lira değerindeki altın varaklı bardaklarla su içmesini nasıl Muhammedîn hayatıyla bağdaştırıyor Erdoğan?

Erdoğan’ın ve ailesinin su içtiği kaçak Ak Saray’daki bardaktan almak isteyen 11 milyon asgari ücretten (846TL.) maaş alan birisi 36 gün çalışması gerekiyor.

Üç dört hurmayla açlığını yatıştıran Muhammed’in çocuklarının mal varlığı ve sosyal yaşantısıyla bir benzerliği var mı, Erdoğan’ın?

Bizde Ziya paşanın ünlü bir sözü vardır “ayine si iştir kişinin lafına bakılmaz” diye.

Bu yolsuzluğu, rüşveti, adaletsizliği, saltanatı ve hukuksuzluk ortamını siz yaratmadınız mı, din ve mezhep adına?

Hangi inançta olursanız olun bir devleti evrensel hukukun ipiyle bağlamadığınız sürece, o ülkede ne yolsuzluğun ve rüşvetin önüne geçebilirsiniz ne de o ülkeyi özgürlükler ülkesi yapabilirsiniz.

Dindar nesil yolsuzluğu ve rüşveti önleyemez ,Erdoğan ve ekibi dindar değil mi, bu ülkeyi 13 yıldır dindarlar yönetmiyor mu?

Çare,bireyi özgürleştiren insan odaklı,eşit vatandaş hukukuna dayalı, temel hak ve özgürlükleri öne alan çoğulcu ve  katılımcı, çağdaş ,yöneten ve yönetilen  bir demokrasidir;bu sistemin içinde  Erdoğan’a da yandaşlarına da yeteri kadar hem de bol yer var ama maalesef saltanat yok.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums