‘B’ ‘C’ planı Diyarbakır Çalıştayı

  • 9.06.2014 00:00

 PKK tarafından dağa çıkartılan veya gönüllü olarak PKK’ya katılan çocukların anneleri dağdan çocuklarının dağdan getirilerek kendilerine teslim edilmesi için başlattıkları eyleme,birden başbakan Erdoğan HDP ve BDP’yi hedef alarak bu çocukları getirin anaların göz yaşların dindirin,eğer bu çocukları getirmezseniz  ‘B’ ‘C’  planlarımızı devreye sokarız demesi;eylem yapan annelerin yanında yer almasının  ardından birden 6 Haziran 2014 tarihinde  Diyarbakır’da “Diyarbakır Çalıştayı” adında AKP’nin  AR-GE Başkanlığının öncülüğünde üç bakanın katıldığı ve akil insanlardan oluşan ve bir kısımda KCK temsilcilerinin yer aldığı bir toplantı düzenlemesi çok farklı bir tartışma ile Lice’deki asker ile PKK’lılar arasındaki çatışmada iki direnişçinin ölmesi sıcak gündemimiz oldu.

Peki Başbakan birden böyle bir çalıştayı başlatmasına “Kürt Çalıştayı” diyebilir miyiz?Diyebiliriz..

Dileriz Diyarbakır’daki çalıştayın akıbeti Alevi çalıştayının akıbetine  benzemez..

Bildiğiniz gibi AKP  onlarca “Alevi Çalıştayı” düzenledi ama bir arpa boyu yol alınmadı en sonunda Caminin dışında başka bir ibadet yeri tanımayız diyerek Alevilerin kutsal mekanı olan Cem evini tanımadılar.

Peki Anadilde Kürtçe eğitimi kabul etmeyen,Koruculuk sistemini kaldırmayan,Kale kolların yapımına devam eden, bölgedeki isimleri değiştirilen yerlerin orijinal Kürtçe isimler verilmeden,bir yerde demokratik bir yol temizliğine girmeden bunlar nasıl olacak?

Ya PKK’nın taleplerini nasıl kabul edecek Başbakan Erdoğan?

PKK’nın Talepleri ney peki:

“Abdullah Öcalan’ın tahliye edilmesi ve ev hapsine çıkartılması”

“Ceza evlerinde bulunan on bin PKK’lı için şartsız genel bir af  çıkartılması ve tahliye edilmeleri..Tahliyeleri yetmez bunlara istihdam imkanlarının yaratılması.”

“Dağdan inecek olan binlerce gerillanın gözaltı ve tutuklanmalarına engel olacak bir sorun olmaması ve evlerine  gönderirken hayatlarını idame edecek bir iş olanaklarının yaratılması”

Tabi bu taleplerin yanında binlerce yerinden yurdundan edilen zorla köyleri  boşaltılan evleri yakılan,göçe zorlanan insanların tazminat hakları hiç gündeme gelmiyor.

Bu kadar karışık ve çetrefil sorunların içinde birden Başbakanın Diyarbakır’da bir çalıştay başlatmasının asıl nedeni bu sorunları çözmek veya gündeme getirmek anlamında değil!.

Peki ney?

Açık söylemek gerekirse 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik,Kürtlerin yüzde 6-7 olan oylarını kendine çevirmenin taktikleri ve ilk turda Çankaya’ya çıkmanın yollarını arıyor Başbakan.

“Abdullah Öcalan’ın istediklerinin verilmesi karşılığında Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçimlerinde destekleyebileceklerini söylediğini hatırlayın. “

“17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu Abdullah Öcalan’ın darbe olarak açıklaması bir başka ittifakın Erdoğan ile sürdüğünü gösterirken,BDP Eş Başkanı Selahattin  Demirtaş’ın 30 Mart seçimlerinde meydanlarda 17-25 Aralık operasyonunun Erdoğan’a karşı  hırsızlık ve yolsuzluk operasyonu olarak okumasının çelişkisi de bir başka tezat oluşturuyor İmrallı ile BDP arasındaki politikada.

Başbakanın siyasi baş danışmanı havuz medyasının iki köşeli yazar ı Yalçın Akdoğan bir gazeteye verdiği söyleşide:”Abdullah Öcal çözüm sürecini ve bizi daha iyi anlıyor iyi ki televizyon vermişiz,Selahattin Demirtaş’ı anlamakta zorlanıyorum” diyordu.

Yalçın Akdoğan bunu diyor ama Kandil ,BDP,HDP tam bir ittifak içinde AKP’nin çözüm sürecini kendi siyasi ikbali için kullandığı konusunda bir ittifak içinde açıklamalar yapıyorlar.

Birde tabi çözüm sürecinin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen olumlu olan dağdan ve çatışmada ölen askerlerin cenazelerinin gelmemesinin dışında bir arpa boyu yol alınamadı.

Çatışmasız ortamın olmaması kadar güzel bir şey yok,birde BDP heyetini bir yıla yakındır İmrallı-kandil arasında mekik dokumasının Kürt sorunun çözümü konusunda topluma yansıyan siyasi bir boyuta dönüşmemesi, barıştan yana olanların korkusu olarak sürüyor ve Kürtler  Başbakan Erdoğan’ın bu sorunu çözmenin ötesinde oyalamaya gittiğini yüksek sesle dillendirmeye başladılar.

PKK Kalekolların yapılmasına Suriye Nusaybin sınırına duvar örülmesine karşı başlattığı eylemlerini,  Rojova Kürtlerine AKP hükümetinin Suriye’de desteklediği İslami örgütlerin saldırması ve çoluk çocuk demeden katliamlar yapması, bölgede farklı bir siyasal ortamı ve çatışma ortamını yeninden yarattı.

Peşinden PKK’nın on beş gündür Diyarbakır-Bingöl kara yolunu kesmesi askerlerle çatışmaya girmesi Kürt sorununun saatli bir bomba olduğu bir kere daha kendini hatırlatır oldu,Licedeki çatışmalarda iki kişinin ölmesi bölgenin değişik kentlerinde sokaklar savaş alanlarına  döndü.

Şunu da bilmek gerekiyor artık Kürdistan coğrafyasında PKK’nın kaçırdığı asker,subay ve sivillerin kurtarılması konusunda kaçırılanların yakınları devlete baş vurmuyor yakınlarının  kurtarılması için;BDP ve HDP ’lilere baş vuruyorlar ve BDP’de  bir heyet oluşturarak bunları PKK ile görüşerek kurtarıyor.Başbakanın çocukları kurtarın diye HDP,BDP ve PKK ya  çağrısı da bunu teyit etmiyor mu?

Selahattin Demirtaş PKK tarafından kaçırılan bir astsubayın eşinin  yardım için kendisini aradığını söylemesi artık bu bölgeye  Kürtlerin hakim olduğunu ve yönettiğini göstermiyor mu?

Toplum Kürt sorununun çözümü konusunda Başbakanın B-C planının ne olduğunu merak ediyor; eğer Erdoğan’ın B-C planında askeri ve polisiye yöntemlerle şiddete baş vurmak ise vay halimize!.

Tekrar doksanlı yılların başına dönmüş oluruz Allah korusun.

Sahi yargının yürütmeye bağlandı bir yerde bu sorunlar hukuksuz nasıl çözülecek ,bir bilen var mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums