Hırant Dink cinayeti de Roboski katliamı da bir devlet terörüdür!.

  • 20.01.2014 00:00

 Dün 19 Ocak 2007 tarihinde Hırant Dink’in alçakça ve hunharca  öldürülüşünün 7.yıl dönümü idi..

Dostları ve bu katliama duyarlı olanlar  Taksimden genel yayın yönetmenliğini yaptığı ve önünde öldürüldüğü Şişli’deki AGOS gazetesine yürüyeceklerinin ilanını vermişlerdi gazetelere..

Çok istememe rağmen gidemedim ikamet ettiğim şehirden..

“Hırant Dink cinayeti ve Roboski katliamı için Başbakan Erdoğan bu cinayet ve katliamlar Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak demişti hatırlanırsa..”

Roboski katliamının üzerinden iki yıl geçti ve üçüncü yılına girdi, Hırant Dink cinayetinin üstünden tam koca 7 yıl geçti ama  gelinen nokta ise hukuk açısından hüsran.

Peki bu cinayet ve katliam neden aydınlatılmıyor söz verilmesine rağmen?

Bundan  sonra çözülür mü?

Bu cinayet ve katliam çözülmez artık, neden diye sorarsanız?

17 Aralık “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan” sonra bu işin kesin çözülemeyeceği ortaya çıktı..

Bir davayı kim aydınlatacak yargı değil mi?

Peki başbakan ne yapıyor 25 Aralıkta yargının göz altı operasyon için,içinde oğlunun da bulunduğu kararları uygulattırmıyor, Hırant Dink cinayeti ve Roboski katliamının aydınlanmasından rahatsız olanlarla,  müttefik arayışına girmedi mi?.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gündemden düşürmek ve yeni bir müttefik arayışını Ergenekon ve balyoz davasından hükümlü olanlar için,Başbakan danışmanına yazdırdığı ”Milli Ordumuza kumpas kurdular” cümlesi ile bu cinayet ve katliamın üstünün örtüleceği kesinleşmiş olmuyor mu?

Hırant Dink cinayetinin iddianamesine  baktığınızda silahlı ve sivil bürokrasinin tanınmış isimleri geçmiyor mu?

Yine Roboski katliamını 28 Aralık 20012 tarihinde kim yaptı,askeri savaş uçaklarıyla yapılmadı mı?

Başbakan bu katliamdan sonra Genel kurmay başkanıma teşekkür ederim demedi mi?

Ya bu katliamdan ölen 34 insanın davasına askeri savcılık takipsizlik kararı vererek,bilinçsiz bir yanlış diyerek kapatmanın yollarına girmedi mi?

Birde Başbakan ben Roboski katliamında emir vermedim diyor ama katliama emir veren Genelkurmaya başkanına teşekkür ediyor.

Ya Hırant Dink’in katledildiği tarihlerde İstanbul  emniyet müdürünü Valiliğe kim terfi ettirdi, o ilin valisini kim milletvekili seçtirdi Mardin’den ve Bakan yapan hem de içişler bakanlığına getiren Erdoğan değil mi?

Görevden alıp çektirilip yargılanması gerekenlerin terfi edildiği yerde ve teşekkürle onurlandıranlar,bu cinayeti ve katliamı aydınlatır mı?.Sorular sormakla bitmiyor.

Bu bir devlet terörüdür ve aydınlanması çok uzun yıllar alacak, o da ancak ülkenin demokratikleşmesine bağlı,tarihi de belli değil.

Roboski katliamına duyarlı olanlara ve gündemden düşürmeyenlere Erdoğan, tutturmuşlar bir Uludere,her kürtaj bir Uludere  diye karşılık vermedi mi,böyle bir anlayış cinayetleri aydınlatır mı?

 Bu zihniyetle devleti yönetenler faili meçhul (aslında belli de) cinayetleri çözebilir mi?

Bizim başbakanımız maşallah dersim katliamından özür diliyor siyasi rakibini yıpratmak için  ama Roboski de katledilenlerin yakınlarından dilemiyor, bu nasıl bir devlet politikası ise? Devlette süreklilik önemli değil mi?

Çocuklarımızın ölümünden özür dile diyen Roboski ailelerine Erdoğan,daha ne istiyorlar karımı -kızımı gönderdim baş sağlığına, yüklü tazminatlarını da ödedim ,diyerek para ile değerlendiriyor bu katliamı..

Başbakanın, bakanların,generallerin ve valilerin çocuklarından birinin başına böyle bir vahşet  gelmiş olsa idi,böyle derler mi?Oğlunu savcılığa ifade vermeye göndermiyor Başbakan mahkeme kararı olduğu halde,devlete güvenmediğinin itirafı olmuyor mu bu?

Ergenekon ve balyoz davalarını izleyenler bilir bu dava Fıratın doğu yakasına uzanmadı, eğer uzanmış olsa idi;güneydoğuda olan 17 bin 500 faili meçhul cinayetlere uzanacaktı ve o dönemde görevde olan askerlerin ve valilerin kirli iç çamaşırları ortaya çıkacaktı bu da kapandı..

Çünkü Ergenekon ve Balyoz davasından tutuklulardın tekrar yargılanması ile, Şırnak’ta Lice de yapılan toplu katliamların üstü kapatılmış olacak.. Yanılmak istiyoruz bu cinayetlerin aydınlanması için.

Olmayacak duaya amin çekilmez diye bir deyim vardır ya,AKP ve Başbakanın 17 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla” yargıya yaptığı darbe ve askerle ortaklık arayışı  bu beklentileri umutsuzluğa çevirdi.

Yolsuzluğu da,rüşveti de cinayetleri ve katliamları kim aydınlatacak ?Yargı..Peki yargının bunu aydınlatması için arkasında kim duracak? Yasama ve yürütme!.

Başbakanın geldiği nokta “yargı bana ve hükümetime darbe yaptı” diyor.

On iki yıldır yönettiği ülkenin, içinde yargı ve emniyetten oluşmuş bir çete varmış,birde bunları yönlendiren cemaatin paralel devlet politikası? Bunlara destek veren dış güçleri de saymakla bitiremiyor Başbakan.

Bizim Başbakanın  aklı AB standartlarında bir demokrasiye ve yargı sistemine basmadı ve ya kabullenmiyor..

Anlaşılan kabul etmiyor kendine göre bir yargı,tamtamcı bir medya ve  sandıktan ibaret bir demokrasi istiyor?

Küresel dünyada bunu yeri yok,demokratik hukuk devletinin asli görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır

AB’linin içinde yer alacaksanız medyanız özgür, yargınız  bağımsız ve tarafsız olacak;bu katliamları da aydınlatacaksınız ve mazeret üretme lüksünüz yok.. Milli iradeyim demek fasa fiso..

yoksa demokratik dünya yeryüzünden sizi izole eder..

21 Ocak’ta yapacağınız AB’nin  Başkenti Bürüksel ziyaretinizde,düzenlemek istediğiniz yargı sistemini nasıl savunacaksınız çok merak ediyoruz ,AB kim oluyor diye efeleniyorsunuz ya sayın başbakan?..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums