İçinde zemzem suyu geçen türkü söyle bana

  • 13.08.2013 00:00

 Ramazan Bayramının ikinci günü seçim bölgesi Bursa’da bayram ziyareti için davet edildiği Balkan göçmen derneklerinin ziyaretinde, kendisini  şarkılı türkülü karşılayanlardan bir bayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘Vardar ovası’ türküsünü söyleyeceğinin demesi üzerine; hükümet sözcüsü,bu Türküyü ben gidince söyleyin içinde “rakı geçiyor” demesi,üzerinde düşünülmesi gereken bir olay,diye düşünüyoruz..

Başbakanın din,mezhep ve alkol üzerinden sosyal hayatı zapturapt altına alması kişisel bir görüşünden öteye;AKP’nin bir proje politikasının yansımasını gösteriyor.Başbakan artık Erbakan’ın fabrika ayarlarına dönmesi,28 şubat’ın rövanşını almaya yönelik girişimleri, yabana atılacak bir konu değil bunlar.

Akp medyasında yazan bazı İslamcı yazarlar sürekli Başbakana kurandan ayet ve hadisler vererek;devleti dini esaslara göre yönetmesini öneriyorlar.Özellikle de Diyanet İşler Başkanlığının(DİB), başbakanın ve hükümetinin politikasını da dinen doğrulayan açıklamalar yapması da, tesadüf olmasa gerek!.. Kürtaj ve Gezi direnişinde polis şiddetinden kaçarak camiye sığınanların cami de içki içtiler yalan ve iftirasını Erdoğan dan bu nöbeti DİB’nı almış görünüyor, bunlar sıradan spontane çıkışlar ve sözler değil,bir planın parçaları olarak gözüküyor.

Yine AKP’yi sürekli her yazısında din üzerinde uyaran ve öneriler getiren Yani Şafak gazetesinin kadrolu yazarı;”Müslüman yönettiği ve yaşadığı toplumu Müslümanlaştırmak görevi” diyor.

Başbakanın da:

 “tek din”

“dindar nesil yetiştireceğiz”

“Reyhanlı da 53 Sünni vatandaşım şehit oldu”

“İmam hatip okullarından mezun olanlar bu ülkeyi yönetecek”

“caminin dışında başka bir yeri ibadet yeri olarak tanımayız,diyerek Cem evlerini tanımaması”

“daha bu zamana kadar hiçbir cem evinin ziyaret etmemesi”

“Kendine oy veren kürtlere aynı dine inanıyoruz derken,vermeyenlere ise bunlar zerdüştür,demesi”

“Kadınların kıyafetlerinden rahatsız olması”

“Alkol yasasının düzenlenmesinde gelen eleştirilere;siz iki ayyaşın çıkarttığı yasaya mı inanıyorsunuz, yoksa yüce dinimizin emrine mi?”

“İçkini git evinde iç demesi”

“AKP,yılda 8320  cami yaparak cami sayısını 75 binden 84 bine çıkartması”

“Dişler başkanlığının bütçesini 11 bakanlığın bütçesine eşitlemesi”

“DİB’ lığının  her yıl 10 bin kişilik maliyeden kadro talep etmesi ve DİB’ lığını üzerinden diğer kamu kurumlarına yatay geçiş sağlayarak,kamu da kadrolaşmaya gitmesi”

“DİB’ lığının kadrolu personel sayısı tam 130 bin kişiden oluşuyor ve bir tane Alevi kökenliğinin çalışmaması,tesadüf olabiliri mi?”

“DİB’ lığını 51. sıradan çıkartıp devlet protokolünden 10. Sıraya getirmesi”

“DİB’ lığının devletin en büyük dördüncü kurumuna gelmesi”

“Kürtaj yasağının dinen  günah,diyerek gündeme getirmesi ve DİB’ lığına açıklama yaptırması.”

“her kürtaj bir Roboski demesi”

“heykel yıktırması”

“Muhalif basını susturması”

Bunları bir arada değerlendirdiğinizde ortaya çıkan manzara karşısında Erdoğan’nın; neyi işaret ettiği çok net anlaşılmıyor mu?

Gezi direnişinin ortaya çıkışı ve evrensel bir eyleme dönüşerek demokratik yer yüzünden gördüğü destek; ne kadar anlam kazandığını,fotoğraf karelerini bir araya getirince; büyük resmi görüyorsunuz,bu resim bir din devleti projesini gösteriyor.

Bir dizinin,filmin veya tiyatronun aşk sahnesinin ahlak bozucu gören  bir zihniyetle bakan bir Başbakanın, kervanına şimdi de;içinde rakı-şarap geçmeyen türküler ve şarkılar aranması manidar gelmiyor mu size?

Artık beste yapanların söz yazarlarının içinde alkol geçen bir beste yapma ve söz yazma anlamında bir mesajdır Bülent Arınç’ın sözleri. AKP’nin elinde tuttuğu veya isteği doğrultusunda program yapan 15 kanalda ;içinde alkol sözleri geçen türküler ve şarkılara yasak gelirse,hiç yadırgamamalıyız.

Yakında Başbakan denize mayoya ve bikini ile girenleri gündeme getirip; din üzerinde bir açıklama yapar; DİB ‘ lığı da bunu bir ayet veya hadisle desteklerse şaşırmamalıyız..Boşuna biz Erdoğan Erbakan’ın fabrika ayarlarına döndü demiyoruz.Siz, hiç Başbakanın turizm gelirleri ve turist sayısı üzerine bir rakam verdiğini duydunuz mu?

Erbakan da bütün iktidarları batıya plaj, doğuya karakol yaparlar bunlar diyerek suçlar,din üzerinden topluma ayar vermeye çalışırdı.

Demokrasi Başbakan için seçimden ibaret ve sandık boyutuyla ele alına,çoğunluğa hakim olanın her şeye de muktedir olsun anlayışı var;demokrasinin kuvvetler ayrılığı önümüze de engel demedi mi?

AB’liğinden uzaklaştıkça askeri vesayetin siyasete müdahale etme imkanı azaldıkça,başbakan bütün konuşmaları çoğunluk üzerinden bakıp, bireysel özgürlükleri yok sayıp, temel hak ve özgürlükleri ise;din ve mezhep üstünden yorumlaması düşündürücü gelmiyor mu size?

Artık başbakanın bu politikalarını analiz ettiğinizde;  “demokrasi karadan ulaşılmayan bir ada görüntüsü veriyor.”

Mısırda darbeye karşı direnen özgürlükçü oluyor,demokrasi mücadelesi veriyor Erdoğan’ın anlayışında;Türkiye de kitlesel gösteri yapanlar darbeci oluyor.

Gezi direnişinde 5 kişi polis kurşunuyla ve şiddetiyle ölüyor, 12 kişi bir gözünü kaybediyor,8 bin kişi işkence görüyor bunlardan hiç bahsetmiyor,Uludere de 34 kişinin askeri savaş uçaklarıyla katledilmesini ise emri ben vermedim,diyerek geçiştirirken,faillerini de ortaya çıkartmıyor.

Sokaklarda demokratik hakkını arayan çapulcu,anarşist,gözaltına alınan örgüt üyesi,tutuklanırsa da terörist oluyor, daha ortada bir mahkeme kararı olmamasına rağmen.

Mahkeme kararları ve basın ise evlere şenlik başlı başına bir sıkıntı,demedi mi;yargıya talimat verdim,medya mensuplarına da her aklına geleni yazamazsınız,diye Başbakan.

Avrupa parlamentosunun (AP) Erdoğan’a uyarı anlamına gelen kararı ne kadar yerinde  değil mi?Ülkeyi dini otoriterleşmeye götürüyorsun,diye karar almıştı hatırlanırsa,Gezi olayları sürecinde!.

ABD’nin Gezi olayları üstüne 19 defa Erdoğan’a, bu gösteriler demokratik bir hak diyerek uyarıda bulunmuştu!.

Siz, yine de içinde zemzem suyu geçen bir türkü veya şarkı bulup başbakanı ve yardımcısını haberdar edin, sevaba girersiniz.

                                                                                              

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums