Hukuk yerine hadis, insan yerine Müslümanlık var Erdoğan’ın demokrasisinde

  • 2.08.2013 00:00

 Ülke gündemi Suriye’deki Kürt grupların kendilerine  statü tayin etmesi üzerinden yürüyor; gizli toplantılar yapıyor ama  Başbakan bunu pek gündemine almış gibi değil,konuşmalarını ağırlıklı olarak Gezi olaylarını da içine alarak, Ramazan münasebetiyle de iftar sofralarında yaptığı konuşmalarının ağırlığını din alıyor,Mısır da ki darbeye ara vermiş gibi görünüyor.

Bizde Başbakanın gündemine girmeyen “temel hak ve özgürlükleri” din ve mezhep üzerinden uygulamalarını ve anlayışını gündeme getirelim dedik.

Başbakan Erdoğan, olayları ve sorunları din ve mezhep üzerinden yorumluyor demek bile abes kaçar,bunu artık aleni yapıyor.

Tek din demesi,dindar nesil yetiştireceğiz,neslimizi bozdular,zorunlu din dersinde ısrar etmesi,seçmeli Kuran dersini eğitim müfredatına alması.

Generallerin harp akademilerinden mezun olanların toplumu yöneten kadrolar yetiştirme yerini; Erdoğan’ın İmam hatip okullarından mezun olanların toplumu yönetecek kadrolar olduğu, anlayışına geçtik.

Her meydana cami yapmaya kalkması,Çamlıca camisi bunun bir örneği..

AKP’nin 10 yıllık iktidarında tam 8723 cami yapılmış bu 2 günde bir cami yapılmış oluyor.

Yine Diyanetin bütçesi AKP’e iktidara gelmesiyle, 6 bakanlığın bütçesinden 11 bakanlığın bütçesine eşit olması.

Her yıl Diyanet İşler Başkanlığı(DİB) Maliye bakanlığında 10 bin kadro talep etmesi;bunu bir televizyon kanalında DİB’ lığından sorumlu Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ dile getirdi..Bu kadar her yıl istenen kadro nereye gidiyor; DİB’lığını üzerinden diğer kurumlara geçişler,kadrolaşmanın da göstergesi değil mi? DİB’ lığının kadrosu şuan 130 bin kişi ve bunun 65 bini imam kadrosunda görev yapıyor tamamı Sünni mezhebinden.

Yine DİB’ lığının devlet protokolündeki yerini 51. Sıradan 10.sıraya çekmesi,neyin nesi,bu devleti dini esaslara göre yön vermenin işaretleri, olmuyor mu?

Alevilerin Cem evlerinin yasal statüye kavuşması talebini DİB’ lığının fetvasıyla yanıtlamadı mı;biz Camiinin dışında başka bir yeri ibadet yeri olarak görmüyoruz,diye,Erdoğan!.

Zaman zaman da Başbakan milliyetçiliğe de oynamıyor değil oylarının düşüşe geçtiği dönemlerde; aynı dinden olup ta kendisine oy vermeyen Kürtler içinde demedi mi, bunlar Zerdüşt,diye.

Uludere de askeri savaş uçaklarıyla param parça edilen 34 Kürt vatandaşının akıbeti sorulduğunda; her Kürtaj bir Uludere,diye de kürtaj yasağıyla bu katliamın üstünü örtmek istemedi mi?

Ortadoğu ve Afrika da olan savaşlar iç çatışmalar gündeme geldi mi;oralarda Müslüman kanı akıyor diyor,insan kanı demiyor,Erdoğan.

Ölen insan kendi vatandaşı da olsa  ona insan üstünden değil de mezhep üzerinden bakıyor,Başbakan.

Reyhanlı da benim 53 Sünni vatandaşım şehit oldu,diyen;ölen insan Sünni değilse TC vatandaşı da olsa bir anlamı yok,Başbakanın nezdinde!.

Yine Erdoğan alkol yasasının düzenlemesi üzerine  gelen eleştirilere;iki ayyaşın çıkarttığı yasaya mı inanıyorsunuz yoksa yüce dinimize,sözü sosyal hayatı da din üstünden tanımlarken,parlamentoyu önemsemediğinin itirafı değil mi?

Başbakan teröre bakışında da aynı mantığı sürdürüyor,ırk ve din anlamında ..

Hamas ile görüştüğünde Hamas terör örgütü değil mi,diye sorulduğunda;seçimle gelen terör örgütü olamaz,derken, BDP’yi PKK’nın mecliste ki uzantısı,diye görüşmemişti yıllarca;BDP’e seçimle parlamentoya gelmedi mi?

Yine Suriye de Beşer Esat ile köprüleri atarken bu eli kanlı diktatör halkını katlediyor buna syirci kalamam diyordu ama;Sudan kasabı 300 bin kişinin katili Ömer El Beşir’i Ankara da kırmızı halıda karşılayıp,El Beşir için Müslüman, insan öldürmez diyerek de aklamaya çalışmadı mı?..Ama Ömer El Beşir uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından  hükümlü bir katil olduğunu ise hiç önemsemiyordu,Başbakan.

Gezi olaylarından ve Mısır da ki askeri darbeden sonra Erdoğan,nerede konuşursa konuşsun bütün konuşmalarının özünü din,mezhep ve çoğunluk üstünden,Gezi olaylarını da gündemine alarak, konuşmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bireysel haklardan,temel hak ve özgürlüklerden ise yeminli gibi hiç değinmemesi aklına gelmiyor diyebilir miyiz!.

Demokrasiyi sandıkla tarif edip,kendisine destek veren yüzde 50’yi gündemde tutarak,muhalefeti rejim karşıtı gören;Kemalizm’in din versiyonuna sarılırken, çoğulculuk kavramını yok sayıp,demokrasinin kuvvetler ayrılığını ise ayak bağı gören bir insan demokrat olabilir mi?

Demokrasilerdeki farklılığı  kabul etmeyen kişiye demokrat diyebilir miyiz.

Demokrasilerin olmazsa olmazı olan gösteri,düşünce ve ifade özgürlüğünü;basın üzerindeki baskıları  askeri darbelerdeki ortamı yaşatanın, iler demokrasisi de  bu olsa gerek! İşte bunu teyit eden araştırmalarda gösteriyor.

Gezi olayları üzerinden KONDA’nın kamuoyunda yaptığı araştırmaya göre; Medya toplumun yüzde 20’sinin güvenini alırken bu oran gittikçe düşüyor,sosyal paylaşım hesaplarından gelen elektronik mesajlar ve twetler.

Yine Gezi olaylarının üç nefret objesini yayınlıyor KONDA;bunun birinci sırasını Erdoğan,ikinci sırasını polis,üçüncü sırasını ise Merkez medya alıyor.

Toplumun yüzde 50’sinden oy alan bir Başbakan nasıl nefret ediliyor bunu Erdoğan kendine bir sormalı.

ölçüsü insan olmayanın itibarı nefret olur.Gezi olaylarından sonra yeryüzünün  nefretini de kazandı Başbakan.

Başbakan şaşalı iftar sofralarında yaptığı konuşmalarında zenginlere çağrı yapıyor; malın mülkün olsa ne fayda;gireceğin iki metrelik çukur diyor ama kendi yakınlarının ve etrafında ki insanların zenginliği de, göz kamaştırıyor..

Başbakan kusura bakmasın ama kendini Tanrı tarafından özel yaratılmış,seçilmiş peygamber gibi görüyor..

Hukuk ve insan üzerinden yaşama bakmayan birini başka türlü nasıl tarif etmeliyiz;her şeyi din ve mezhep üzerinden okuyorsa!.

                                                                                              

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums