Bulutun yerini rüzgar belirliyor kendisi değil!.

  • 8.05.2013 00:00

 İyi ki Erdoğan ve AKP’e var  ve değiştim yerimi belirledim,diyenlerin dikkatine hatırlatmalar yapmak kaçınılmaz oldu.

Belki gittikleri yerde akıllarına gelir umuduyla böyle bir yazıyı kaleme almak ihtiyacı duydum.

Adına barış süreci denilen süreç ile;Taraf gazetesinde yaşanan kriz ve yaprak dökümüyle medyada ciddi bir yarılmalar ve kamplaşmalar,edep yahu denilecek kadar, hayasız köşe kadıları,ekran barbarlarından geçilmiyor ve kırıla gidiyor..Kim eteğinde ne taş varsa dökmeye de başladı.

Bu gelişmeler ne kadar olumlu veya olumsuz yazılıp çizilse de; bu tartışmalardan çok memnunum kendi payıma;nasıl olsa  gün olur devrana döner ve kimin ne yazdığı ne yaptığı kayıta geçiyor yaşadığımız bu çağda;kimsenin yok edemeyeceğine ve gücünün de yetmeyeceğine göre;yaz Google çıkartsın versin sana, sende sür pazara..

İyi ki Erdoğan  ve AKP’e var diyenlerin dikkatine!..

Erdoğan olmasaydı askeri savaş uçaklarıyla Uludere de 34 kişi katledilmeyecek ve üzerinden beş yüz gün geçen bu katliamın üstü kapatılmayacaktı

Erdoğan olmasaydı,Yargıya talimat veren biri olmayacaktı.

Erdoğan olmasaydı, ‘tek din’ diyen bir Başbakanımız olmayacaktı?

Erdoğan olmasaydı “dindar nesil yetiştireceğim” diye kim ortaya çıkardı?

Erdoğan olmasaydı, demokrasinin kuvvetler ayrılığı bizim önümüzde engel diyen bir babayiğit boy gösterir miydi?

Erdoğan olmasaydı,Caminin dışında başka bir ibadet yerini tanımıyoruz,diyen, Alevi vatandaşlarının ibadet yeri olan Cem evlerini yok sayan, bir siyasetçimiz olmayacaktı.

Erdoğan olmasaydı,askeri darbelerde bile medyaya ayar çeken,gazetecileri hizaya getiren,muhalif olan yazar ve gazetecileri teşhir eden patronuna kovdurtan ve iş verdirmeyen bir Başbakanı tanıyamayacaktık.

Erdoğan olmasaydı,kendine oy veren Kürtlere kardeş vermeyenlere de Zerdüşt, diyen, bir Başbakandan mahrum olacaktık.

Erdoğan olmasaydı,2011 seçimlerinde meydanlarda  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun alevi olduğunu ve meydanlara  toplanan 7 ilde  kitlelere biliyorsunuz Kılıçdaroğlu  Alevi,diyerek  yuhalatmasaydı ;Kılıçdaroğlu’nun mezhebini öğrenemeyecektik.

Erdoğan olmasaydı,din ve mezhep üzerinden özgürlüklerin tanımlamasını,hangi siyasetçi öğretecekti.

Erdoğan olmasaydı, sen, nasıl bir patronsun böyle bir kişiye köşe teslim ediyorsun,senin yaptığın gazetecilik batsın talimatıyla,gazeteciliğin nasıl yapıldığını öğrenemeyecektik.

Erdoğan olmasaydı,aksırana/tıksırana kadar içiyorlar,diyerek kimin ne içeceğine karar veren,özel hayata müdahale eden,Başbakandan mahrum olacaktık.Milli içkimizin ayran olduğunu nasıl öğrenecektik.

Erdoğan olmasaydı, heykel nasıl yapılır,dizi nasıl çekilir bunları kim öğretecekti bize.

Erdoğan olmasaydı,dünyanın en fazla tutuklu gazetesini cezaevine atan bir  politikacıyı göremeyecektik.

Erdoğan olmasaydı,sivil itaatsizliğin içişlere Bakanlığına bağlı bir “Sivil toplum konseyiyle yönetileceğini” kim akıl ederdi.

Erdoğan olmasaydı,muhalefeti olmayan,Türk usulü bir demokrasinin de olabileceğini kim öğretirdi bize!.

Erdoğan olmasaydı,Almanya da Alman Başbakanına benim Almanya da yaşayan vatandaşlarıma ana dilinde eğitim vermeyerek; asimile ediyorsun,diye çıkışan ama kendi ülkesindeki 15-20 milyon Kürtlerin anadilde eğitimini reddeden;Avrupa’ya demokrasi dersi veren bir Başbakanımız olmayacaktı.

Erdoğan olmasaydı,muhalefete ve sivil topluma gerek yok, bunlar vatandaşımın kafasını karıştırıyorlar,diyen bir siyasetçiden yoksun olacaktık.

Erdoğan olmasaydı,bir taraf olmayanın bertaraf olacağını kimden öğrenecektik.

Erdoğan olmasaydı,bütçenin Sayıştay denetimine gerek olmadığını, bu Sayıştay’ında  burnunu her yere soktuğunu,halktan destek görenin denetime gerek olmadığını,nasıl öğrenirdik.

Erdoğan olmasaydı, kendisine muhalif olan,gözaltına alınan herklesin terör örgütü üyesi olduğunu nasıl öğrenecektik.

Erdoğan olmasaydı, kendini protesto eden  genç bir kıza;göz altına alınınca sicili bozukmuş; kız mıdır-dul mudur,diye namus dersini kim verecekti bize.

Erdoğan olmasaydı,ürününün para etmediğini yakınan anamız ağladı diyen çiftçiye:”ananını da al git” diyen,bir Başbakanımızdan mahrum kalacaktık.

Erdoğan olmasaydı,kürtajın bir katliam olduğunu,hamile olan kadının rahmine düşen ceninden sorumlu olamayacağını, kim öğretirdi bize.

Erdoğan olmasaydı,kaç çocuk sahip olacağımızı kim bize öğretecekti.

Erdoğan olmasaydı,tutturmuşlar bir Uludere her kürtaj bir Uludere,diye ders veren bir devlet adamımız olamayacaktı.

Erdoğan olmasaydı,PKK ile üç yıldır görüşüp de görüştüğünü inkar eden;görüşen de görüştü diyenlerde şerefsizdir,namussuzdur,alçaktır,diyen, ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz sözünü yerine getiren, bir siyasetçiden mahrum kalacaktık.

Erdoğan olmasaydı,daha beş ay önce Abdullah Öcalan’ı benim  iktidarımda teslim etselerdi  asardım,diyen, ardından da Öcalan ile anlaşma yapan ilkeli bir siyasetçimiz olduğunu öğrenemeyecektik.

Erdoğan olmasaydı,ceza evlerinde 10 bin PKK’lının başlattığı açlık grevlerinde,bunlar  yeyib- içip yatıyorlar, kuzu kebap çeviriyorlar,diyerek Avrupa da basına açıklama yaparken,kendi bakanları açlık grevinde olan PKK’lılarla görüşme yaparak, Başbakanını yalanlayan bir iktidarı nerede görecektik.

Erdoğan olmasaydı,biz demokrasinin demokratik toplumların ortak bir sistemi olduğunu biliyorduk;meğer bir tranvay olduğunu nasıl öğrenirdik.

Erdoğan olmasaydı,demokrasinin kuvvetler ayrılığına gerek olmadığını;seçimde hangi parti birinci olduysa o partinin istediğini istediği gibi, at oynatmasını kim öğretirdi.

Erdoğan olmasaydı,yeryüzünden farklı bir Türk usulü başkanlık sistemini nasıl öğrenecektik.

Erdoğan olmasaydı,ver başkanlığı indireyim barajını kim öğretecekti siyasette, bize.

Erdoğan olmasaydı,muhalefette Diyanet İşler Başkanlığının tasfiye edilmesi gerektiğini,iktidara gelince de; 11 Bakanlığın bütçesine eşit bir güç haline getiren,DİB’lığını 51’birnci sıradan,protokolde 10’cu sıraya getirilmesini hangi siyasetçi yapabilirdi?

Erdoğan olmasaydı,barış mı,demokratikleşme mi tartışmalarını nereden öğrenecektik.

Erdoğan olmasaydı, komşumuzdaki  iç savaşta ölenlerin insan değil de Müslüman kanı okuyor,diyerek  haykırmasını,kim söyleyebilirdi.

Erdoğan olmasaydı,komşularımızla sıfır sorunsuz ilişkiden,selam vereceğimiz komşunun kalmamasını,hangi siyasetçimizi becerebilirdi.

Erdoğan olmasaydı,bir talimatla gazetecileri kendine biat edenleri,  sürü halinde kim peşinden sürükleyebilirdi?

Erdoğan olmasaydı,askeri darbeler döneminde bile uygulanmayan;generallerin,valilerin ve yargıçların maaşlarının gizlenmesini nerede görecektik.

Erdoğan olmasaydı,bir dönem Başbakanı BOP’un  taşoranı olarak gören,ABD’nin temsilcisi,diye radikal yazılar yazan;sonunda Erdoğan’ın medyasına transfer olan ,ben söylüyorsam herkes dikkate almalı,diyen, o jöleli Yiğidimizi nasıl tanıyacaktık.

Erdoğan olmasaydı,Bir dönem Erdoğan’a Kürt raporu hazırlayan,devletin Kürt politikasının, PKK’nın tutumundan farklı olmadığını yazan,sonra Erdoğan’la yolları ayrılan Kürtlerin partisi, Demokratik Toplum Partisinin(DTP) in  genel başkan yardımcılığını yapan;Erdoğan ve Abdullah Gül’ü çok iyi tanırım onlar korkaklar “Kürt sorununu” çözemezler,diyerek sitem eden sonra da;dört-beş yıl Erdoğan’ın etrafında günah çıkartıp milletvekili olan,Başbakan Erdoğan’ın karısının önünde diz kırarak selam veren,geçmişte Erdoğan ve Gül için söylediklerim cahiliye dönemim,diyenleri nasıl tanıyacaktık.

Böylesi kısa bir Başbakanımız Erdoğan’dan inciler ve onun dalkavuk medyasının görmezlikten geldiği; bir fikri takip yaptık,takdir Necip Türk halkınındır.

Nasıl bulutun yerini kendisi değil de rüzgar belirliyorsa;aklı varda düşüncesi kendine yetmez yazar-çizerlerin geleceğini de,siyasi iktidar ve patronları belirliyor.

Bütün bunları Başbakan Erdoğan’ın on bir yıllık iktidarı sayesinde öğrendik.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums