Akil adam olsam bir günlük

  • 15.04.2013 00:00

 İlk okullarda çocukların seveceği ve ezberlerinde tutacağı şekilde mani gibi şiirler ezberlettirirlerdi benim çocukluğumda,bunlardan hatırladığım birisi şöyle idi:

Vali olsam bir günlük/yaratırım düzgünlük/çalışırım ararsız/çocukları sokarım sinemaya parasız,diye devam ediyordu..

Başbakanın “akil insanlar heyetini” okuyunca aklıma bu tekerleme gibi şiir geldi.

AKP’nin çözemediğini bu akil insanlar heyeti mi çözecek!.

Kendilerinin de ne yapacağını bilmedikleri,kendileri söylüyor bu sözü; nasıl bir işlevleri olacak!..

Akil insanlar heyetinde bulunan, düşüncelerine değer verdiğim insanların açıklamalarını ve yazılarını okuyorum ne yapacakları konusunda önlerinde bir yol haritası yok; sadece bölgelerini ve gidecekleri illeri biliyorlar.

Biz ikna etmeyeceğiz,vatandaşlarla tartışmayacağız,polemiğe girmeyeceğiz, deyip ardından da;barış sürecini anlatacağız, görevlendirildiğimiz  bölgelerde ve illerde,diyorlar.

Bizler hükümet adına konuşmayacağız..

Hükümet bizim işimize karışmayacak,AKP’den bağımsız bir heyetiz diyenlerde var.

Hükümet adına konuşmuyorsun da kimin adına konuşacaksın,diye sormazlar mı insana?

Siz bir şey anladınız mı,bundan;ben bir şey anladıysam arab olayım..

Polemiğe girmeyeceksin,tartışmayacaksın,vatandaşı ikna da etmeyeceksiniz de, peki ne yapacaksınız kardeşim sormazlar mı adama,işin ne burada,demezler mi?

Barışın kalıcı olması için Uludere katliamı neden aydınlatılmadı,Uludere de jatledilenlerin yakınlarından niye özür dilenmiyor;Suriye’nin düşürdüğü uçağın pilotlarının otopsi raporu niye açıklanmıyor,Afyon Kara hisarda askeri kışlada patlama sonucu 25 askerin ölümünün üzerindeki sis perdesi niye aralanmıyor, diye toplantılarınızda bu sorular karşınıza çıkacak;bunları hükümete mi sorun diyeceksiniz?

Akil heyetinde bulunan insanlar bu soruları Başbakana sordular mı acaba!.

Üç ay öncesi Başbakanın Kürt sorunu ve PKK ile BDP için kullandığı dil ile bugün gelinen, yerde ne değişti de böyle bir yolu izliyor AKP hükümeti?

Siz, devletin o bölgeye ve illere geçici görevlendirilmiş; 657 ye tabi devlet memuru musunuz, tatlıya tuzluya karışmayacaksınız?

Bir de şunu diyorlar:biz AKP hükümetinin heyeti değiliz,peki kimin heyetisiniz,sizleri kim belirledi,yoksa siz gökten zembille mi indiniz?

Ayrıca heyette yer alan birini dinledim bir televizyon kanalında;Başbakan çok kibardı bizi çok onura etti, işlerimize karışmayacak,biz istersek başkanı ve sekretaryayı yeniden seçme yetkimiz var,demiyor mu?

Neyi yeniden seçeceksin,seçsen ne olacak ki,değişen bir şey mi olacak!.

Akil insanlar heyetinde bulunanlar zaten  yazıyor-çiziyor,konuşuyor,televizyon programlarında tartışıyor ve üniversite anlatıyorlar; ayrıca bu insanların  yayınlanmış piyasada eserleri de var.

 Başbakanla, benim düşüncelerine değer verdiğim insanların kanka olmasını da anlamış değilim.

Neden demokratikleşmeyi öne almıyorlar da;barış süreci,diye söze başlıyorlar?..

Kürt sorunun önündeki bütün 12 Eylülün faşist yasaları olduğu gibi duruyor,tevhid-i tedrisat kanunu değiştirmeden,askeri müfredata dokunmadan,ana dilde nasıl bir eğitime geçeceksiniz,bu soruların muhatabı hükümet,diye geçiştirme lüksü yok, akil insanlar heyetinin kusura bakmasınlar.

Yürürlükte olan mevzuata göre bir savcı kalkıp dava açsa bu adına çözüm süreci denilen barış süreci, allak bullak olmayacağını kim güvence verebilir?

Başbakan Erdoğan 7 Nisan 2013 tarihinde İstanbul da bir toplantıda yaptığı konuşmada bürokratik oligarşiden şikayetçi olup onun için güçlü başkanlık istiyorum,demesi bu sürecin her an alabora olacağının da, işareti değil mi?Başbakan kendi başkanlığı için barış sürecini bir atlama tahtası olarak kullanıyor;Erdoğan ‘yetmez ama evet’ diyenler olarak bize verdiği sözü unutmuş ta değiliz.

Mevcut yasalardan şikayetçiyseniz öyle diyorsunuz,niye değiştirmiyorsunuz da ipe un sermeye kalkıp,kendi yapmanız gereken işi akil insanlar,diye oluşturduğunuz insanları muhatap ediyorsunuz,halkla?

Kürt sorunu demekten kaçınarak ve bu sorunu istihbarat örgütünden alıp siyasi saydam bir müzakere sürecine yaymadan, nasıl çözeceksiniz?

Birde Başbakanın Kürt sorunuyla ilgili unutulacak ve yenilir yutulur olmayan söylediği sözler var,düne kadar “Kürt sorunu yok terör sorunu var” deyip, bugün başka bir konuşma yapmanın inandırıcılığı olur mu?

Haklı olarak soracak vatandaş; dün söylediğine mi inanalım bugünkü sözlerine mi Başbakanın, sormazlar mı bunu!.Değişen ne,diye?

Abdullah Öcalan’ın Kandile yazdığı mektubun içeriği ile Başbakanın kamuoyuna yaptığı açıklamalarının hiçbir benzerliği yok..

Kandil ile İmrallı arasında gidip -gelen mektupların içeriğini;akil insanlar biliyor mu?

Milliyet gazetesinin haberine göre Öcalan: “Konfederasyon konusunda benimle görüşen heyetle anlaştık, AKP bunu sindirmeli ve bazı yasal düzenlemeler yapmalı” diyor.

Şeffaf olmayan müzakere kalıcı olan bir barışı sağlamaz.

Bu süreç çok iyi şuan PKK ateş kesmiş iyi ama her an bir provokasyonla  geriye dönme ihtimali çok yüksek..

Barış ortamını baltalayacak; yasadan gelen haklarını kullanırsa silahlı veya sivil bürokrasinin emrinde olan güçleri devreye sokması nasıl bir olayla karşılaşırız;düşünmek bile insan istemiyor ama bu böyle.Bu ülkenin elli yıllık askeri darbe geleneği var.

BDP’liler bu konuya dikkat çekiyorlar,demokratikleşmeye hız vermeden bu sorunun çözülmesinin imkansız olacağını söylüyorlar ama kimse buna kulak kabartmıyor ne Başbakan ne de atadığı ’akil insanlar heyetinden’ insanlar..

Bu akil insanlar heyetinin işlevini Başbakan Erdoğan, kendi başkanlık ikbali için,  bir argüman olarak denediğine inanıyoruz.Çünkü Kürtlerin  kemikleşmiş yüzde 6 oyu var,buna gözünü dikmiş gibi görünüyor..Öcalan’ının da açıklamaları Erdoğan’ın Başkanlığına ve Başkanlık sistemine karşı olmadığını söylüyor,bunlar varsayım değil,Başbakan ile Öcalan arasında  ciddi bir pazarlığın olduğunun işaretleri değil mi?

Bunları gündeme getirenlere;AKP’nin dalkavuk medyası ve AKP’de siyasette kendine yer arayanlar, demokratikleşmeyi savunanları neredeyse PKK’ya silah bırakmasın,diye yalvaranlar olarak yaftalıyorlar.

Hakikaten Başbakanın  Kürt sorununu çözümü konusunda, politikası var mı, merak ediyoruz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums