Rüzgâr eken fırtına biçermiş

  • 26.02.2013 00:00

 BDP’ li  Milletvekillerinin Karadeniz gezisinde Sinop ve Samsun illerinde  çıkan olaylar bu ülkede milliyetçiliğin ne kadar tehlikeli bir boyutta olduğu tüm çıplaklıyla ortaya çıkarttı.Bu toplum bu kadar patlama noktasına nasıl geldi?

Kitapsız öğrenen insanları dinlediğinizde;siyasetçiden akıl almaya,tarihe yolculuk etmeye,kütüphaneye gitmeye ve arşiv taramaya gerek yok.Boşuna dememişler eskiler öfkeyle kalkan zararla oturur,rüzgar eken fırtına biçer..Devlet aklını evrensel hukukla bağlamayanın hakkından olaylar ve sorunlar geliyor ama bedelini de ağır ödetiyor.

Gerçekten bu olaylar neden böyle bir öfke patlamasına dönüştü?

Aslında BDP milletvekillerine gösterilen tepki ve linç girişimi çokta şaşırılacak bir olaylar değil,biraz hafızamızı zorladığımızda böylesi tepkilere ve katliamları çok yaşandı,kısa tarihimizde.

Tarihten birkaç örnek verelim hatırlatma babında,Kürdistan coğrafyasında 29. isyan PKK isyanı değil mi?

1938 dersim katliamında 50 bin kişi ölmedi mi,1955 de 6-7 eylül olayları,kanlı Pazar, Muğlalı Mevlüt paşa olayı diye hatırlanan katliamda 33 Kürt vatandaşı kurşuna dizilmedi mi,77 kanlı 1 Mayıs olarak tarihe geçen 34 kişinin ölümü aydınlandı mı,Kahramanmaraş ta alevi-Sünni çatışması adı altında 110 kişinin katledilmesi,Sivas ta 34 kişinin yakılması,Çorum olaylarında 16 kişinin öldürülmesi sağ-sol çatışmasında,üzerinden 15 ay geçmesine rağmen 34 kişinin  katledildiği askeri uçaklarla bombalarla öldürülen Uludere olayının dumanı dahi kaybolmadı ama devlet katilleri ortaya çıkartamadı –mı,çıkartmıyor mu?

Yukarıda sıraladığımız olayların hepsinde devlet eliyle ve tezgahıyla yapılmış katliamlar değil mi?.

Devlet böyle yapar da bu devleti kendisine idol seçen vatandaş boş geçer mi?

BDP’lerin  saldırıdan ve katledilmeden kıl  payı kurtuldularsa, anaları kutsal bir günde doğurmuş onları yoksa, devletin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır,hiç şikayetçi olmasınlar yaşadıklarına şükretsinler.

Başbakan devletin resmi politikasının değişmez politikasını hep uygulaya geldi ve BDP’li milletvekillerine karşı kullandığı dili, hatırlayalım..

Başbakandan Seçmeler:

-PKK ile BDP arasında fark yok.

-BDP terör örgütünün iradesinin temsil ediyor.

-BDP ölmeyi ve öldürmeyi teşvik içinde.

-BDP’nin terörün uzantısı olarak Meclis çatısı altında olmasını kabul etmiyoruz.

-BDP terör örgütüyle organik bağ içinde..

-Ben olsaydım Öcalan’ı asardım.

-İdam tekrar gündeme gelmeli,halkın böyle bir talebi var.

-Yargıya talimat verdim BDP’lileirn dokunulmazlığının kaldırılması gerek.

-Kürt sorunu yok Kürt kardeşlerimin sorunu var.

-Kendisine oy vermeyen Kürt seçmenler için Zerdüşt bunlar Zerdüşt.

Bunları ekranlardan canlı yayınlarda ve yazılı medyada da altına basa basa açıklayacaksın,ardında;Sinop ve Samsunda ki tepkilere karşı da demokrat kesileceksin…

BDP’lilerle Erdoğan ne zaman görüştü?ABD Başkanı Obama Ahmet Türk ile TBMM görüştükten sonra görüşmeye başladı.

-“Beğen beğenme,seçilmiş milletvekillerine saygı göstereceksin” diye de demokrasi dersi vereceksin.

Bu tepkiler bir günde ortaya çıkmadı,yıllarca izlenen bir politikanın sonucu bu.

Eski Genel Kurmaya Başkanı Orgeneral  İlker Başbuğ; sert ve tehdit kokan konuşmalarından birinin Trabzon da Oruç Reis firkateyn’inde yapmıştı ve ardından da;buradan konuşmamın özel anlamı var demiş ve milliyetçiliğe gönderme yapmıştı.

Karadeniz de kısa tarihimizde neler olduğuna da bir göz atalım;Trabzon da Rahip Santor’a cinayeti,TAYAT’lılara linç girişimim,Hırant Dink katillerinin planlandığı bir yöre olması,Samsun da Ahmet Türk’ün yumruklanması ve burnunu kırılması,tesadüf ola bilir mi?

Milliyetçilik bizim devletin değişmez ilkelerinden biridir,altı ok Kemalizm’in ordu ideolojisi değil mi?Herkes bu ülkede “Türk,Müslüman ve Sünni” değil mi?Irk milliyetçiliği var da,din milliyetçiliği yok mu?3Temmuz 1993’de Sivas Madımak otelinde 34 aydını sanatçıyı,diri diri yakmadılar mı, tek bir getirerek!.Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alıyorsan sayın Başbakan, her türlü din milliyetçiliğini de ayaklarınızın altına alırsanız inandırıcı olursunuz!.

Kamuoyunun İmrallı süreci,diye bildiği, Başbakanın adına  çözüm süreci dediği,gelişmeler geçmişte Erdoğan’ın Kürt sorunu üzerine yaptığı konuşmalarına takılmadan desteklenmeli,bu çok önemli bir adım, çatışmasız ortamını yaratıp siyasi müzakerelere dönüşmeli ve  bir an öce iç barışı sağlamalıyız; ama her şeyin de kısa bir süreçte biteceği umuduna da kapılmayalım,sakin ve sabırlı olalım bu süreç her an provokasyona açık bir süreç, geçmişte bunun çok olumsuz örneklerini yaşadık.

Biz, Osmanlının hem bakiyesiyiz hem de aynasıyız bildiğiniz gibi!.Osmanlıdan kopalı bir asır bile olmadı..

” Osmanlı da oyun bitmez.”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums