ÇORAK TOPRAKLARIN ÇINAR AĞACIYDI O!.

  • 2.01.2013 00:00

 25 Aralık 2012’de  hayata gözlerini yuman,çilekeş bir yaşamı kendine seçen,yaşadıklarından pişmanlık duymayan,öfkesini bala değil rasyonel bir düşünceyle sorunların çözümüne adamış,vakur bir duruş sergileyen,korkusunu kendine danışman seçmeyen,çoğunluğun üstüne tek başına yürüyen,sinirlerini adeta körletmiş,siyasette kendine ikbal arayan değil, toplumsal  sorunları çözmek için siyaset yapan,din,ırk,mezhep üzerinden değil insan odaklı siyaset yapan hümanizmi kendine yaşam biçimi seçen, mütedeyyin bir yaşamı olan gösterişsiz  ilkeli,her türlü övgüye layık olan karıncayı incitmeyen, akil bir bilge adamdı o?

Kimden bahsettiğimi hatırlardınız her halde;BDP’nin listsinden 2011 seçimlerinde Diyarbakır Milletvekili olan Şerafettin Elçi’den bahsediyorum.

Varlığını Mezopotamya coğrafyasına adamış Kürt sorunun çözümü konusunda her türlü baskı,işkence hapis yatmış ama şiddete ve teröre baş vurmamış,devlet terörü başta olmak üzere demokratik yoldan ayrılmamış;ne birisinin kapısına taş atmış  ne de birinin tavuğunun ayağını kırmış,demokrasiyi, hukuku ve temel hak ve özgürlükleri ilke edinmiş bir demokrasi kahramanıydı o!

Eline bir mantar tabancası bile almadı ama derin devlet onu hep potansiyel suçlu ilan etti, terörist muamelesi gösterdi..ikinic evi ya mahkemeler oldu ya da ceza evleri..

Bakanlık yaptığı süreçte Bakanlık koridorlarından Kürtçe konuşulmasına izin verdiği için kıyamet kopardılar,Kürtleri işe alıyor diye ülkenin gündemini belirleyen gazeteler çarşaf çarşaf haberler yaptılar manşetten,bu da yetmedi yüce divanda yargıladılar..

12 Mart’ta sekiz ay ceza evinde kaldı,olağanüstü dönemler Elçi için zor günler olarak geçti.

Türkiye de Kürt varsa ben de Kürdüm dediği için tam 30 ay hapis yattı..

Bu hapis yetmedi Şerafettin Elçi’ye on yıl siyasi haklardan mahrum ettiler.

Kürt Sorununu çözümü konusunda en radikal görüşü ortaya atan bir insandı Elçi ama şiddet ve teröre de taviz vermeyen bir politikacıydı aynı zamanda.

Bir televizyon programında neden Kürtler size oy olarak destek vermiyorlar diye sorulan bir soruya Elçi:”devlet aklına göre bizim karşımıza PKK’yı çıkartarak etkisiz bırakıp istediği gibi at oynatacaktı ama yağmurdan kaçarken,derin güçler doluya yakalandı” diyordu..Ve devamında devlet Kürt sorununu şiddetin dışında bir yöntem ve dil geliştirmedi;PKK da tam devletin dilinde ve yönteminde hareket edince silahlı bir güç olarak Kürdistan coğrafyasında çok büyük destek gördü.

Federasyonu savunuyordu ama bunu ülke bütünlüğünü yani üniter yapısını bozmayan bir yöntemi savunuyordu;ademi merkeziyetçilikten yola çıkıp Kürtleri dışlamayan toprak talebi de olmayan bir siyasal yapıdan anlatırdı sabırla ama kimse bu söylediklerine bakmaz,buda PKK’nın değişik uzantılarından diye yaftalamaya maruz kalırdı Elçi.

Vasiyeti üzerine TBMM Türk bayrağına sarılı cenaze töreni isterken,doğdu topraklarda da Kürdistan bayrağıyla Cizre de defnedildi yüz bin kişinin katıldığı kitlesel bir gösteriyle, dualarla  ve özgürlük sloganlarıyla.

MHP’nin Şerafettin Elçi’nin TBMM deki cenaze törenine bir grup kararı olsa gerek bir tek milletvekilinin bile katılmaması,düşündürücü bir şeydi.MHP’nin bu tavrı düşmanca bir tutumdu.Eğer siz Elçi gibi bir insana tahammül edemiyor; duygusal bir cenaze törenine dahi katılmayı kabullenemiyorsanız,bu ülke de kardeşlikten falan bahsetmeniz inandırıcı olamaz. V e o bölgede selam verecek bir tek kişi dahi bulamazsınız.MHP’yi fazla konuşmaya gerek yok Allah mahfaza MHP bu anlayışıyla iktidar olsa Kürt sorunu var diyen,hiç bir insanda omuz üstünde baş bırakmaz.MHP bir parti gibi değil de güvenlik örgütü gibi bir siyaset anlayışı var.

Biz değerli insan Şerafettin Elçi’nin değerinin ileride daha çok aranacağını düşünüyoruz,bir yazıma da konu etmiştim ben:”Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk bir basın toplantısında şöyle diyorlardı:”eğer bizlerle Kürt sorununu çözemezseniz bizden sonra gelecek kuşakla hiç çözemezsiniz” demişlerdi.

Çetin Altan’ın tanımıyla Şerafettin Elçi önemli değil değerli biriydi.Bizde önemliler devleti yönetenlerdir,değerliler ise birey olan temel hak ve özgürlükleri savunan insan odaklı siyaset yapanlardır.

2012 yılının en önemli siyasette çözüm üreten insan kaybıdır Şerafettin Elçi.

Güle güle  asil ve soylu adam,boşluğu doldurulmayacak kadar değerli insan toprağın bol olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums